[...] 1 - 1,5 h przed treningiem aerobowym, interwałowym czy siłowym. Referencje: Reza Bagheri i in. Does green tea extract enhance the anti‐inflammatory effects of exercise on fat loss? https://bpspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/bcp.14176 JingZhu i in. Preventive consumption of green tea modifies the gut microbiota and provides [...]
[...] D. A de Luis, R. Aller, O. Izaola, M Gonzalez Sagrado, R Conde. Effect of two different hypocaloric diets in transaminases and insulinresistance in nonalcoholic fatty liver disease and obese patients https://www.redalyc.org/pdf/3092/309226762008.pdf Dr n. med. Irmina Korzeniewska-Dyl Co to jest [...]
[...] tym jakoś nikt nie myśli, decydując się na pozbawione sensu schematy żywieniowe. Nie zawsze to, co jest modne, sprzyja zdrowiu. Referencje: D.Y. Jones Influence of dietatry fat on menstrual cycle and menses length https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/3692908/ M.E. Reichmann i in. Effect of dietaty fat on length of the follicular phase of the [...]
[...] https://www.fda.gov/food/ucm292278.htm Ehsan Parvaresh Rizi “A high carbohydrate, but not fat or protein meal attenuates postprandial ghrelin, PYY and GLP-1 responses in Chinese men” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5792004/#pone.0191609.s001 Lin F. [...]
[...] a systematic review https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/obr.12241 Frestedt JL, Zenk JL, Kuskowski MA, Ward LS, Bastian ED. A whey-protein supplement increases fat loss and spares lean muscle in obese subjects: a randomized human clinical study. Nutr Metab (Lond) 2008; 5: 8. Yin J., Gao Z., Liu D., Liu Z., Ye J. Berberine improves [...]
[...] Anize D. von Frankenberg, Anna Marina,1 Xiaoling Song, Holly S. Callahan,5 Mario Kratz,1,3,4 and Kristina M. Utzschneider „A high-fat, high-saturated fat diet decreases insulin sensitivity without changing intra-abdominal fat in weight-stable overweight and obese adults” Siôn A. Parry,1 Rachel M. [...]
W poniższym artykule przedstawię opis przypadku modelowej kobiety w wieku ponad 20 lat, która chce pozbyć się tkanki tłuszczowej. Z przedstawionych szczegółów mam zamiar wyciągnąć ogólne wnioski, które znajdą zastosowanie u każdej osoby chcącej pozbywać się nadmiarowej tkanki tłuszczowej, niezależnie jakiej jest płci, w jakim wieku, czy jest [...]
[...] Lammert O1, Grunnet N, Faber P, Bjørnsbo KS, Dich J, Larsen LO, Neese RA, Hellerstein MK, Quistorff B. „Effects of isoenergetic overfeeding of either carbohydrate or fat in young men” Mike Spillane and Darryn S. Willoughby „Daily Overfeeding from Protein and/or Carbohydrate Supplementation for Eight Weeks in Conjunction with Resistance [...]
[...] Weight Loss.” Journal of obesity & metabolic syndrome vol. 29,3 (2020): 166-173. doi:10.7570/jomes20028 Clark, J. E., & Welch, S. (2021). Comparing effectiveness of fat burners and thermogenic supplements to diet and exercise for weight loss and cardiometabolic health: Systematic review and meta-analysis. Nutrition and health, 27(4), [...]
[...] Properties—Ready for Use in the Stroke Clinic?” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4350958/ Narinder Kaur, Vishal Chugh, and Anil K. Gupta „Essential fatty acids as functional components of foods- a review” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4190204/ Ankit Goyal,corresponding author Vivek Sharma, Neelam Upadhyay, [...]
[...] Margrit Kemper,1,2,3 Achim Kramer,5 Andreas F. H. Pfeiffer,1,2,3 Olga Pivovarova,1,2,3,* and Natalia Rudovich “The effect of diurnal distribution of carbohydrates and fat on glycaemic control in humans: a randomized controlled trial” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5341154/ „The effect of back squat depth on the EMG activity [...]
[...] podobne przyrosty są osiągalne w okresie nie 10, a 30-40 tygodni, i nie przy dawce 600 mg, a 1.2-1.5 g SAA tygodniowo. Ponadto warto pamiętać, iż w skład FFM (ang. fat free mass) wchodzi woda. Teoretycznie, nawodnienie u ludzi jest stałe (wskaźnik 0.73), dlatego przyjmuje się, iż: całkowita masa ciała = beztłuszczowa masa ciała + [...]
[...] Lammert O1, Grunnet N, Faber P, Bjørnsbo KS, Dich J, Larsen LO, Neese RA, Hellerstein MK, Quistorff B. „Effects of isoenergetic overfeeding of either carbohydrate or fat in young men” Horton TJ1, Drougas H, Brachey A, Reed GW, Peters JC, Hill JO. Fat and carbohydrate overfeeding in humans: different effects on energy [...]
[...] http://www.uczelniawarszawska.pl/pdf/MZN_1_2017.pdf https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/behindtheheadlines/news/2017-09-01-new-insight-into-how-excess-belly-fat-may-increase-cancer-risk/ Schapira DV1, Clark RA, Wolff PA, Jarrett AR, Kumar NB, Aziz NM. „Visceral obesity and breast cancer risk.” [...]
[...] Zawierała też w sobie mnóstwo cholesterolu, który jak się okazuje, mógł być jej najważniejszym składnikiem. Czy duża ilość protein sprawi, że będę gruby? Nie. Białko jest fatalnym materiałem energetycznym, a jego nadmiar odchudza, nie tuczy! Uwaga: białka pochodzenia zwierzęcego (np. wieprzowina) bardzo często zawierają tłuszcz i na dodatek [...]
[...] – DOMS powstałe w mięśniach wskutek treningu są właśnie rodzajem stanu zapalnego). Niestety kortyzol odpowiada m.in. za sylwetkę „otłuszczony chudzielec” (ang. skinny fat), czyli osoba ta ma chude kończyny (tam kortyzol działa przyzwalająco na lipolizę), za to tłuszcz w tułowiu (tam prowadzi do odkładania się tłuszczu). Z jednej strony [...]
[...] Cushinga. Referencje, źródła, literatura: Jonathan Q. Purnell i in. „Enhanced cortisol production rates, free cortisol, and 11β-HSD-1 expression correlate with visceral fat and insulin resistance in men: effect of weight loss” https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/ajpendo.90769.2008?view=long&pmid=19050176 Melania Manco i in. [...]
[...] Nutrition. 1993;9:373–380. Westerterp KR. Diet induced thermogenesis. Nutr Metab (Lond) 2004;1:5. doi: 10.1186/1743-7075-1-5. Mikkelsen PB, Toubro S, Astrup A. Effect of fat-reduced diets on 24-h energy expenditure: comparisons between animal protein, vegetable protein, and carbohydrate. Am J Clin Nutr. 2000;72:1135–1141. dr n. med. Dorota [...]
[...] https://journals.viamedica.pl/choroby_serca_i_naczyn/article/viewFile/12162/10040 22. Ullrich IH, Peters PJ, Albrink MJ. „Effect of low-carbohydrate diets high in either fat or protein on thyroid function, plasma insulin, glucose, and triglycerides in healthy young adults”. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3900181