[...] bardzo krótki czas i za chwilę znów czujemy głód, w codziennym jadłospisie powinniśmy unikać następujących produktów: pszenica białe pieczywo słodycze np. ciastka, batoniki, czekolada, cukierki, ciasta słodkie płatki kukurydziane słodkie napoje owoce (nie wszystkie) alkohol makarony na bazie białej mąki Podsumowanie Widząc u siebie objawy [...]
Białko serwatkowe przydaje się nie tylko do zwiększania masy mięśniowej, pełni nawet ważniejszą rolę w trakcie redukcji tkanki tłuszczowej. Wtedy ma wpływ na metabolizm, przyspieszenie pozbywania się niechcianego balastu, bilans energetyczny, a nawet ochronę mięśni przed rozpadem. Co podawano badanym? Suplement białka serwatki i placebo [...]
Kto z nas nie lubi słodkości? Pytanie to w zasadzie nie powinno mieć miejsca. Wystarczy popytać wśród znajomych i bardzo ciężko o osobę, która nie jada słodyczy, lodów, kremów czy ciast. Nawet jeżeli tak jest, to wynika to nie z faktu, iż nie lubi ona smaku tego typu produktów, a z tego względu, że dba mocno o swoją dietę, zdrowie i sylwetkę. [...]
[...] a odrobinę ciemnej czekolady, a najlepiej tę bez dodatku cukru. Kakao jest źródłem magnezu, który jak już wiemy, ma pozytywny wpływ na nasze ciśnienie krwi. Ciemna czekolada jak najbardziej może być dodatkiem do zdrowej diety, pod warunkiem, że zjemy sobie np. jeden pasek ( ten z krótszej strony). Zminimalizuj stres Stres podnosi [...]
Istnieje wiele dość ważnych powodów, by dodać do swojej diety naturalne jogurty bez dodatku cukru. Po pierwsze, jest to dobre źródło białka i wapnia. Co prawda, można pozyskać białko i z innych produktów mlecznych, to jednak jogurty mają przewagę w postaci bakterii probiotycznych przyjaznych dla naszych jelit. Podsumowanie Jeżeli zjadasz jogurt w [...]
[...] tofu, substytuty mleka takie jak mleko migdałowe, owsiane lub sojowe, gotowe wegańskie produkty spożywcze lub alternatywy dla mięsa takie jak wegańskie hamburgery, wegańska czekolada czy wegański majonez. Jak widać, wybór jest naprawdę spory. Nie jesteś zbyt szczupła jak na wegankę Ocenianie i komentowanie czyjegoś wyglądu często przychodzi [...]
Kiedy pojawiło się masło orzechowe, świat zwariował. Niewiele jest osób, które na jego widok przejdą obojętnie. A jeśli są, to szczerze mówiąc podziwiam... Coś w tym jest, że orzeszki arachidowe i wszystko, co z nich powstaje, jest tak wciągające, że ciężko tylko lekko skubnąć dla smaku i powiedzieć sobie dość. Jak jeść NUTLOVE? Najlepiej to [...]
[...] może Cię zdenerwować, zestresować, wówczas spróbuj się do tego przygotować, np. rozmawiając ze sobą o swoich żywieniowych wyborach. Czy na pewno tego chcesz? Czy na pewno ta czekolada rozwiąże Twój problem? Czy na pewno będziesz się czuć po niej lepiej? Często taka osobista konwersacja może pomóc Ci uratować sytuację. Podsumowanie Pomimo [...]
Prawie 30% kobiet oraz 16% mężczyzn w wieku od 18 do 59 lat traci zainteresowanie tym, co się dzieje w ich sypialni. Wpływa na to wiele różnych czynników, które są związane ze współczesnym trybem życia – ciągła gonitwa, stres, słaba jakość jedzenia, niewielka aktywność fizyczna. Warto jeszcze wspomnieć o roślinie zwanej buzdygankiem (tribulus [...]
[...] łatwo przyswajalnych węglowodanów w diecie. Właściwości Quamtrax Instant Rice Flour węglowodany złożone, łatwa strawność produktu, pyszne smaki (ciastko, truskawka, wanilia, czekolada-orzech laskowy, kremowy), łatwość przygotowania w sytuacji, gdy nie mam czasu lub możliwości na przygotowanie/zjedzenie posiłku, atrakcyjna cena w stosunku do [...]
[...] która by była jego źródłem. Odrobina nasion do ulubionej sałatki to okazja do tego, aby nieco wprowadzić minerałów do organizmu. Kakao – wiele osób mówi, że kakao czy też czekolada o koncentracji kakao powyżej 80% to dobra opcja na dostarczenie tegoż pierwiastka do organizmu. 100 g czystego kakao to prawie 500 mg jonów magnezu. Jednak jak w [...]
Zmielone nasiona kakaowca stanowią znakomity dodatek do wielu wyrobów, które wykorzystuje się na co dzień w słodyczach czy też piekarniach, zajmujących się wytwórstwem słodkości. Kakao, bo o nim mowa, to nic innego jak forma sproszkowana nasion, które rosną w rejonie Ameryki Południowej. Pod kątem żywieniowym wielu specjalistów uznaje je za [...]
Pewnie nie raz znalazłeś się w sytuacji, gdy musiałeś zjeść lub kupić sobie coś do jedzenia w pośpiechu. Brak czasu na przygotowanie zbilansowanego posiłku bogatego w wartości odżywcze sprawia, że sięgamy po kiepskiej jakości przekąski, które mogą zrujnować naszą dietę. Dlaczego warto sięgnąć po Fitking Delicious Bar? 1. Dostarcza [...]
[...] układ odpornościowy. Hormon produkowany jest w szyszynce, jednak jego światło hamuje jego syntezę. Stąd też przesiadywanie przed ekranem komputera czy telefonu zaburza procesy zasypiania. Warto zrezygnować z tego zwyczaju i wtedy unikniemy problemów z bezsennością. Prawidłowemu snu nie sprzyja alkohol, pikantne dania, czekolada oraz słodycze.
Spotkaliście się czasem z opiniami, że białko ma działać, a nie smakować? Zazwyczaj tego typu kwestia bardziej powinna dotyczyć suplementów bardziej wyspecjalizowanych niż komponent białkowy diety, który dość często zdarza się nam spożywać. Tym bardziej że obecnie białko w diecie sportowca, jest elementem stałym. Firma SFD na rynku suplementacji [...]
Wiele osób próbuje aktywnością fizyczną naprawiać błędy popełniane w kuchni, co się z reguły nie udaje. Naukowcy wzięli pod lupę zmiany w masie ciała względem wydatku energetycznego wyrażanego w MET. Obserwacje były prowadzone w określonym punkcie czasowym i nieco ponad 6 lat później. Dane dotyczyły 15 237 chodziarzy i 32 216 biegaczy. Na początku [...]
Utrzymanie zdrowej diety w szkole nie zawsze jest łatwym procederem, szczególnie gdy celem jest redukcja masy ciała. Słodkie przekąski, napoje, poczęstunki od kolegów i koleżanek nie ułatwiają walki o zdrową i ładną sylwetkę. Dostępność produktów o wysokim stopniu przetworzenia niestety nie ułatwia nam zadania. Nie tylko kalorie są ważne Wielu [...]
[...] jak i psychicznemu. Konsekwencje zdrowotne Jedzenie emocjonalne często wiąże się z otyłością ze względu na dokonywane wybory żywieniowe. Zazwyczaj wybierane są lody, czekolada, chipsy i inne mocno przetworzone produkty spożywcze. Co więcej, jedząc emocjonalnie, gorzej odczytujesz sygnały sytości, więc jesz więcej, niż potrzebujesz. [...]
[...] ofertę i kolejny raz, uginając się pod namowami klientów, do oferty włączono właśnie odżywkę białkową bazującą na białku jaja kurzego. Przepyszna wanilia oraz intensywna czekolada to nowe, jeszcze "gorące" odżywki białkowe w ofercie sklepu SFD. Niska wartość kaloryczna, wysoki udział białka, bliska zera zawartość tłuszczy i znikomy wpływ na [...]
[...] ryzyko zachorowania na raka wątroby. Inne pokarmy roślinne, które są szczególnie bogate w różnego rodzaju flawonoidy, to czarna i zielona herbata, czerwone wino, ciemna czekolada, pietruszka, kawa, pomidory i owoce cytrusowe. Dodatkowe korzyści Flawonoidy mają działanie przeciwzapalne i mogą zmniejszać ryzyko wielu chorób, w tym chorób [...]