[...] z grupy B. Białko jest niezbędne do budowy tkanki mięśniowej, zaś witaminy B regulują pracę układu nerwowego. Fasolka jak i inne rośliny strączkowe stabilizuje poziom cukru we krwi, co sprawia, że po jej zjedzeniu długo utrzymuje się uczucie sytości. KAPUSTA KISZONA - Zawiera bakterie kwasu mlekowego, które przywracając równowagę [...]
[...] przed i po treningu duże ilości węglowodanów złożonych (o niskim indeksie glikemicznym) duże ilości białka niewielkie ilości tłuszczy utrzymujemy stały, niewielki poziom cukru we krwi, powodujemy stałe i równomierne ładowanie mięśni energią pochodzącą ze składników odżywczych Posiłek 1-2 godziny przed treningiem umiarkowane ilości [...]
[...] nie jestem jak wiekszosc tego forum. Wali mnie to ze dorzucam sobie lyzeczke kakao i kazdego leszcza czyli 90% forum powino to walic (ile to moze wazyc ile w tym jest cukru?) porzuje gume a moze poruszam noga i to spale . Smiesza mnie posty typu czy to jest szkodliwe a to niedobre. Wszystko jest złe i do bani tylko otreby i tuńczyk [...]
Patka, odpowiem Ci na dwa sposoby, ok? 1) Najpierw przeczytałem o tym w poście Ellisa, a on jest dla mnie da mada paka bogiem żywienia razem z Quazem 2) Proces produkcyjny cukru wygląda tak: pokrojone korzenie ługuje się wodą w temperaturze 75-85 °C. Otrzymany w ten sposób sok zawiera ok. 15% cukru. W celu oczyszczenia poddaje się go [...]
Zanim przejdziemy do rzeczywistych polisacharydów - najpierw dwa słowa o dwucukrach. Są to cząsteczki powstałe przez połączenie glikozydowe jednej cząsteczki cukru z grupą alkoholową drugiej cząsteczki. Obie cząsteczki mogą być cząsteczkami tego samego cukru lub dwóch różnych cukrów, zaś w przypadku gdy są cząsteczkami tego samego cukru mogą być [...]
[...] szybko narasta zmęczenie i dochodzi do spadku wydajności pracy mięśniowej. Ale dzięki odpowiednim technikom wspomagania żywieniowego proces utraty glikogenu (zapasu cukru w mięśniach) można znacznie zminimalizować i tym samym zwiększyć szanse na dobry wynik. Odpowiednie przygotowanie energetyczne organizmu jest istotne nie tylko w [...]
[...] 185 g B: 21,94 T:18,03 WW:65 ŚNIADANIE 2 Bułki grahamki 80 g Szynka wiejska 80 g Masło wyborowe extra 20 g Herbata, napar bez cukru 500 g Cukier 20 g B:20,88 T:34,1 WW:66,34 OBIAD 1 Ryż biały 100 g Oliwa z oliwek 10 g Kapusta czerwona 50 g [...]
[...] włoskie 10 g Kefir 2% tłuszczu 185 g B: 21,94 T:18,03 WW:65 ŚNIADANIE 2 Bułki grahamki 80 g Szynka wiejska 80 g Masło wyborowe extra 20 g //daj mniej Herbata, napar bez cukru 500 g Cukier 20 g // wywal cukier, daj ewentualnie słodzik B:20,88 T:34,1 WW:66,34 OBIAD 1 Ryż biały 100 g //brak białka - dorzuć np.100g.twarogu lub piersi z kury [...]
[...] Orzechy włoskie 20 g Ser twarogowy chudy 185 g B: 21,94 T:18,03 WW:65 ŚNIADANIE 2 Bułki grahamki 80 g Szynka wiejska 80 g Masło wyborowe extra 10 g Herbata, napar bez cukru 500 g B:20,88 T:34,1 WW:66,34 OBIAD 1 Ryż biały 100 g Mięso z piersi z kurczaka 100 g Oliwa z oliwek 10 g Kapusta czerwona 50 g B:7,65 T:10,76 WW:82,25 OBIAD 2 [...]
na tyle mało żeby się nie przejmować (zwróć uwagę że nawet soli jest więcej niż cukru w tym produkcie) z 11 gram węglowodanów w 100 gramach może z 1-2 gramy pochodzą z cukru przy średniej porcji 15-50 gram jest to całkowicie do pominięcia (0,5-1 gram cukru w porcji)
[...] poziomu glukozy po spożyciu czystej glukozy. To jak to się dzieje że stosunki te nie są jak 1:1. W końcu w obu przypadkach (glukoza bądż inny produkt) dostarczamy tyle samo cukru, z tym że w pierwszym-powstające pole jest bardziej rozciągnięte w górę a w drugim bardziej rozciągnięte w poziomie. Ale czy te pola nie są równe? W końcu dostarczamy [...]
Tylko porownujac smak sante z primavika to po prostu nie ma porownania, to normalne maslo z primaviki to jeszcze da sie zjesc ale to bez cukru i bez soli to tragedia A sante to po prostu rewelacja i tego cukru to jest tam tyle co nic bo ww jest 2 g wiecej niz w tym bez cukru i soli
[...] jak też przy zmniejszeniu ilości pożywienia. Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje - czy sądzisz, że cukrzyca i inne choroby mają związek właśnie z powszechnym nadużywaniem cukru (ja tak uważam; + brak ruchu, złe nawyki żywieniowe itp.) czy też może były zawsze - a wyraźnie ujawniają się przez wydłużenie życia jednostki? Węglowodany podczas [...]
wielki_al jak zjadasz 3 paczki dziennie to ładnie cukru jesz i widać że twój organizm jednak potrzebuje cukru Nie wiem czy mój organizm potrzebuje cukru bo jak nie mam gum to nie czuję się ani trochę gorzej:) Po prostu jak jestem głodny(a raczej jak mi sie wydaje że jestem:)) to szamam gume:)
[...] Opis - glukoza jako nosnik energetyczny. Objetosc produktu rosnie 20% i dzieki temu mozna 20% drozej sprzedac. A sprzedaje sie to 20% drozej o cene izolatu CFM... a nie cukru z cukiernicy, 50 razy tanszego. Jezeli bede chcial zrobic sobie izolat CFM z cukrem, to do shaka dodam troche cukru z babcinej cukiernicy. I oszczedze duzo pieniedzy. [...]