[...] natknęli się w Polsce na rzekę brudnego mleka, z gronkowcem w tle. Dziś polskie mleko spełnia normy UE w ponad 80 procentach. Zgodnie z normami mleko klasy ekstra powinno zawierać nie więcej niż sto tysięcy bakterii. - Nawet jeśli jest ich więcej, to i tak znikają pod wpływem pasteryzacji - zapewnia Broś. Ale Tomasz Nocuń, internista, [...]
[...] natknęli się w Polsce na rzekę brudnego mleka, z gronkowcem w tle. Dziś polskie mleko spełnia normy UE w ponad 80 procentach. Zgodnie z normami mleko klasy ekstra powinno zawierać nie więcej niż sto tysięcy bakterii. - Nawet jeśli jest ich więcej, to i tak znikają pod wpływem pasteryzacji - zapewnia Broś. Ale Tomasz Nocuń, internista, [...]
[...] natknęli się w Polsce na rzekę brudnego mleka, z gronkowcem w tle. Dziś polskie mleko spełnia normy UE w ponad 80 procentach. Zgodnie z normami mleko klasy ekstra powinno zawierać nie więcej niż sto tysięcy bakterii. - Nawet jeśli jest ich więcej, to i tak znikają pod wpływem pasteryzacji - zapewnia Broś. Ale Tomasz Nocuń, internista, [...]
[...] osoby z grupą krwi O oraz B. Kulturyści pijący znaczne ilości mleka rosną raczej bardziej od IGF-1 niż ze względu na zawarte w nim wysokowartościowe białko. Mleko często zawiera szkodliwe hormony i antybiotyki. Europejskim standardem jest zalecanie dużej ilości krowiego mleka i nabiału w diecie. Tłumaczy się to tym: człowiek potrzebuje wapnia [...]
[...] jednak rarytas. Dla wieśniaka, krowa żywicielka stanowiła przede wszystkim źródło mleka, a mięso kóz i owiec nie uchodziło za przysmak. O ile zatem dieta szlachty mogła zawierać za dużo białka i tłuszczu(będących przyczyną jakże powszechnej wówczas podagry), o tyle niższe warstwy społeczne odżywiały się, jak na dzisiejsze czasy niemal [...]
[...] poprzecznego wszystkich naczyń krwionośnych, głównie tętnic. Szersza tętnica może przetransportować więcej krwi i substancji odżywczych do pracujących mięśni. Krew tętnicza zawiera niezbędny do pracy mięśni tlen oraz dostarcza substancje odżywcze takie jak aminokwasy, cukry, kreatynę, argininę z zewnątrz. Dzięki działaniu tlenku azotu transport [...]
[...] natknęli się w Polsce na rzekę brudnego mleka, z gronkowcem w tle. Dziś polskie mleko spełnia normy UE w ponad 80 procentach. Zgodnie z normami mleko klasy ekstra powinno zawierać nie więcej niż sto tysięcy bakterii. - Nawet jeśli jest ich więcej, to i tak znikają pod wpływem pasteryzacji - zapewnia Broś. Ale Tomasz Nocuń, internista, [...]
[...] natknęli się w Polsce na rzekę brudnego mleka, z gronkowcem w tle. Dziś polskie mleko spełnia normy UE w ponad 80 procentach. Zgodnie z normami mleko klasy ekstra powinno zawierać nie więcej niż sto tysięcy bakterii. - Nawet jeśli jest ich więcej, to i tak znikają pod wpływem pasteryzacji - zapewnia Broś. Ale Tomasz Nocuń, internista, [...]
[...] poziom testosteronu w organizmie, dzięki czemu silnie pobudza wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej oraz redukcję tkanki tłuszczowej. Ekstrakt Tribulus terrestris zawiera wysokie stężenie saponin steroidowych, które stymulują przysadkę mózgową do zwiększonej produkcji hormonu luteinizującego (LH). Hormon ten pobudza gonady do [...]
[...] natknęli się w Polsce na rzekę brudnego mleka, z gronkowcem w tle. Dziś polskie mleko spełnia normy UE w ponad 80 procentach. Zgodnie z normami mleko klasy ekstra powinno zawierać nie więcej niż sto tysięcy bakterii. - Nawet jeśli jest ich więcej, to i tak znikają pod wpływem pasteryzacji - zapewnia Broś. Ale Tomasz Nocuń, internista, [...]
[...] BODYOCTANE™: Zawiera naukowo potwierdzone i sprawdzone składniki w odpowiednich dawkach. Wystarczy spojrzeć na etykietę i wszystko wiadomo, High-Voltage BODYOCTANE™ zawiera składniki, których siła działania jest porażająca! Poprawia Siłę Mięśni i Wytrzymałość Zwiększając Stężenie Karnozyny w Mięśniach i Tlenową Produkcję ATP. [...]
[...] występujących w naszym organiżmie w większych ilościach. Wapń Wiele produktów - od mleka i sera począwszy, a na sardynkach i ciemnozielonych warzywach liściastych kończąc - zawiera wapń. Jest on podstawowym składnikiem kości i zębów, które zawierają 99% ogółu pierwiastka w organizmie. Pozostały 1% ustrojowego wapnia odgrywa ważną rolę zarówno w [...]
[...] brzmi - NIE. Powstające w niskich temperaturach koncentraty serwatki zachowują bardzo dużo ilość wszystkich frakcji białkowych (średnio 90-96% białka jest nie denaturowana i zawiera wszelkie aktywne peptydy). Wadą koncentratów jest przeciętna ilość czystego białka na 100g odzywki - zazwyczaj 65 do max 80%. Dlaczego więc pisze ze koncentrat mimo [...]
[...] codziennego jadłospisu powinny być warzywa, owoce i gruboziarniste pieczywo. Po mięso można sięgać kilka razy w miesiącu, a nieco częściej - po ryby i drób. Nowa dieta zawiera jednak pewne kontrowersyjne zalecenia. Popiera np. wysokokaloryczne oleje roślinne, a kategorycznie zabrania jedzenia ziemniaków i białego ryżu. Trzeba jednak [...]
[...] i witamin. 100 g surowych płatków nie ma w ogóle soli, sodu tylko 4 mg, za to aż 350 mg potasu, 54 mg wapnia, 129 mg magnezu, 3,9 mg żelaza, 5mg manganu. Gotowane płatki nie zawierają praktycznie witamin a surowe mają np. 0,462 mg witaminy B1 i 0,151 mg witaminy B2, 0,87 mg witaminy PP i aż 2 mg witaminy E. No i oczywiście błonnik który w 100g [...]
[...] szczeblach, zaczynając od podstawy i nie pomijając żadnego. Wtedy okaże się, że na to, co jest na samej górze, zostanie już niewiele miejsca. Pamiętajmy, że piramida zawiera tylko ogólne wskazówki dotyczące zdrowej diety, dlatego nie musimy się jej kurczowo trzymać. Chodzi o to, by uzmysłowić nam, jak dobierać produkty w codziennym [...]
[...] Także dostarczenie aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) pozwoli uzupełnić zapasy energetyczne w komórkach mięśniowych i wzmocni działanie antykataboliczne. To właśnie GL Blast zawiera te kluczowe dla regeneracji potreningowej składniki. Oprócz tego GL BLast został wyposażony w pełen kompleks aminokwasów pochodzących z izolatu białka serwatki, co [...]
[...] przenosić. Polskie owoce i warzywa są równie smaczne i wartościowe. Jeśli ktoś chce, może też zastąpić czerwone wino. Pomaga ono w obniżaniu poziomu cholesterolu, ponieważ zawiera bioflawonoidy. Ale polskie czarne porzeczki mają ich prawie dwukrotnie więcej! Kulinarny kunszt dla zdrowia Często słyszy się opinię, że dieta śródziemnomorska ze [...]
[...] najczęściej w granicach od 2,3 do 2,6%. Kazeina jest fosfoproteiną, tzn. w składzie elementarnym oprócz węgla (53%), wodoru (7%), tlenu (22%), azotu (15,65%) i siarki (85%) zawiera także fosfor (0,85%), który występuje tu w postaci reszt orto- i pirofosforanowych, związanych estrowo jako monoestry lub dwuestry - w określonych miejscach [...]