[...] gęstość odżywcza produktów jest niezwykle istotna w trakcie kompilacji menu. Składniki które charakteryzują się wysokim stopniem przetworzenia czyt. (szynki sklepowe/kupne sałatki/chleb graham/suszone owoce (aż 60g) ) do wyeliminowania. Notabene 10 kg masy mięśniowej robi się długimi latami. Radzę ustalić sobie konstruktywny cel/mierzalny.
[...] i ogórki 4. 2 pałki z kurczaka pieczone, sałatka (sałata, słonecznik, pomidory koktajlowe, oliwa) 5. J/W Także 2 ostatnie posiłki inne, wolałem nie wrzucać do nich węgli z chleba. Dziś HC. Zrobię trening PUSH, jutro łapy + ABS i we wtorek nogi. Pierwszy posiłek wleciał z diety MC bo nie byłem pewny i wolałem zjeść mniej :-) 1. Chleb [...]
[...] Pamiętaj by wędzone ryby były raz na jakiś czas, wybieraj też tłuste mięsa. Warto dodać awokado jeśli lubisz np. w postaci nutelli z bananem i kakao na chleb / omleta w sam raz. Warto zastanowić się nad zakupem np. oleju kokosowego, czy masła klarowanego. Dieta nie wygląda źle ;-) Urozmaicaj.
[...] "obiadoweg" mięso/ ryb plus ryż/kasza/ziemniak/makaron. 2 jajka na śniadanie dla dwumetrowego chłopa? Litości, starsza pani zjada 3;-) Jak robisz kanapki do szkoły to ten chleb posmaruj masłem - normalnym masłem 82 % tłuszczu i wrzuc do nich kawał upieczonego mięcha, jakies warzywo i będzie ok. No i wzruć zdjecie sylwetki, gdzie widać stopy i [...]
Właśnie myślałam nad chlebkiem :-) Powiedzcie mi jeszcze proszę, dlaczego taka "nagonka" jest na mąkę pszenną? Ci wszyscy, że tak powiem "fitness freaki" zalecają mąki bezglutenowe, żytnie razowe. Czy spożywanie np. chleba z mąki pszennej może "zagrozić" naszej sylwetce czy jak to jest? Czy można spokojnie włączyć taki chleb do swojego odżywiania [...]
[...] Nie wiem, czy produkty pełnoziarniste są dla Ciebie wskazane. Raczej na nie uważaj (obserwuj, jak się po nich czujesz); chleb kupuj na zakwasie lub najlepiej piecz sam (też na zakwasie) - skoro robisz wędliny, to na pewno nie będzie to problem. Zboża, szczególnie nieprzefermentowane i pełne [...]
razowy na zakwasie jak najbardziej możesz sobie zrobić to chodzi o ty by unikać najbardziej przetworzonej pszenicy poniżej 1000 Masz na myśli ten chleb pszenny razowy, że spokojnie z takiej mąki (pszennej razowej) mogę sobie zrobić tak? I nie będzie żadnych skutków ubocznych typu utrata efektów wypracowanych na siłowni? :-P A ta mąka pszenna [...]
[...] to znaczy ziarno pozbawione otręby miele się tylko raz, efektem czego jest ciemna, gruba mąka zawierająca wszystkie składniki ziarna. Taka mąka świetnie nadaje się na chleb, rzadziej na pierogi czy ciasta. Mąka razowa, wbrew powszechnemu mniemaniu, może być zarówno żytnia jak i pszenna. Mąka pszenna razowa nazywa się graham i jest używana [...]
No w miare mozliwosci sie staram. Np mniej wiecej dzien wyglada tak ze rano zjem platki owsiane + bialko 25g, potem w pracy jem chleb ciemny z szynka z indyka i do tego np serek wiejski. Na obiad kurczak albo z ryzem albo z warzywami albo z makaronem jakis fix. Po treningu pije znowu bialko. Wieczorami staram sie jesc glownie produkty [...]
[...] i poprawę. ŚNIADANIE: zjadam 20g orzechów włoskich i jajecznicę z 3 całych jajek robioną na patelni z 5g masła klarowanego do niej jeden średni pomidor i chleb żytni na zakwasie (z piekarni, no i jedną kromkę zjem bo jajecznicy nie zjem bez pieczywa a tylko ona rano mi podchodzi), ta kromka z 5g masła śmietankowego. II [...]
[...] posiłek to omlet który rano podgrzeję w mikrofali ( był by codziennie taki sam przez tydzień, gdy będę maił 2 albo 3 zmianę to mogę coś pozmieniać) 2 posiłek kanapki w pracy(chleb zawsze żytni a mięso mógłbym zmieniać) 3 posiłek omlet taki jak w 1 ewentualnie jakiś shake 4 posiłek przed treningiem ( mogę zamieniać na kaszę, ziemniaki + różne [...]
Ułożyłem na razie 1 plan ale postaram się ułożyć jeszcze przynajmniej 2 żeby co 2-3 dni zmieniać. Czy taki chleb będzie dobry? /SFD/2017/2/26/e450c782a34d41d98233a7025a8af229.jpg /SFD/2017/2/26/7a478cc5b6df40418f4c7d21a323e0ac.jpg Zmieniony przez - masa_19 w dniu 2017-02-26 16:55:01
Ważne byś urozmaicał, nie dawaj dużej ilości płatków owsianych ,po pewnym czasie mogą powodować problemy ze strony układu trawiennego, chleb skład niby ok, ale z tego co wiem jest głęboko mrożony, jak większość supermarkeowych, warto mimo wszystko zaopatrzać się w chleby na zakwasie, żytnie np. w podmiejskich piekarniach. Wrzucam ściągi z czego [...]
Czy można zamiast owsianych w jednym posiłku dać jakiś makaron? Jeśli tak to jaki? I czy chleb można zamieniać czasem na bułki grahamki? Zmieniony przez - masa_19 w dniu 2017-03-04 15:43:36
Nie ma czegoś takiego, jak lepsze źródła węgli. Dla zdrowego człowieka dobre jest urozmaicanie, korzystanie z różnych źródeł. Natomiast mogą być sytuacje sprawiające, że dla danej osoby jakieś źródła są korzystniejsze, niż inne. Przede wszystkim alergie, nietolerancje, problemy trawienne po pokarmach zawierających niektóre składniki (np. owies czy [...]