[...] lekko podprażyć na suchej patelni. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a czosnek zetrzeć lub przecisnąc przez praskę. Wszystkie składniki porządnie wymieszać i uformować burgery na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15minut w piecu rozgrzanym do 200stopni po czym delikatnie odwrócić i piec kolejne 10-15minut. Z surowych [...]
Witam, Sezon grillowy już prawie w pełni, ale żeby nie nudzić się można zrobić coś fajniejszego niż zwykła kiełbacha i karkówka. Wczoraj zrobiłem fajne burgery z piersi indyka Składniki: 2 łyżeczki oliwy z oliwek 3 pokrojone szalotki 3/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżeczki sosu [...]
Bardzo dobre chude burgery wołowe :] Co trzeba: Mięso wołowe na tatar - "morliny" jest gut albo można zmielić rostbef pół na pół z polędwicą 250g cebula torba ryżu sos teriaki 2 jaja sół pieprz czosnek koncentrat pomidorowy musztarda kukurydza Energia 851 Białko 74 tłuszcze 22 węglowodany 88
Domowe burgery z cytrusowym łososiem, serem kozim i dodatkiem sosu żurawinowego by MissInvincible /SFD/2017/1/9/97813028cbe64d83bfa7603aa421b091.jpg /SFD/2017/1/9/cca796751a044a56bf3c65010312170b.jpg Składniki: ( kliknij w podlinkowane strony ) - łosoś - bułki drożdżowe - Sos żurawinowy - 100 g. sera koziego - kilka liści rukoli Podanie: Do [...]
[...] Wymieszać z mięsem. 2. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić. Dodać do mięsa. 3. Dodać przyprawy, pietruszkę i pomidory. Wymieszać. 4. Dodać jajo. Wymieszać i uformować burgery. 5. Piec w temp. ok. 200 stopni ok. 30 min. lub smażyć z jednej strony 4 min. i z drugiej 3 min. Wyszło 12 burgerów. Wartości: Jeden kotlet: B: 11.2 W: 9.7 T: [...]
[...] jechałem gdzieś je zjeść lub robiłem samemu w domu. Kupowałem zawsze mięso wołowe w biedronce 4x100 gram z tym, że na 100g burger miał około 18-20g tłuszczu z tego co pamiętam. Obecnie jestem na redukcji, mam ochotę na burgera natomiast tego z biedronki raczej nie kupię że względu na tłuszcz. Ma ktoś sprawdzony przepis na mało tłuste burgery? :D
W Biedronce są burgery wołowe 4 sztuki (4 x 100 gram) po nie cale 8 pln. Dawno nie kupowałem i mogę sie mylić co do makro, ale chyba 1 burger miał 15gram tłuszczu. Przy smażeniu burgera sporo tego tłuszczu wycieka i nie wiem ile tego tłuszczu w nim zostaje. Jak więc liczyć?
Cześć mam pytanie, jeżeli np. będę sobie robił burgery (dobra bułka żytnia - jak nie znajdę dobrych jakościowo to sobie sam zrobię z dobrej mąki) i np. mięsco z udźca wołowego itd. i będzie jadł takie coś co drugi dzień to będzie ok? Oczywiście chodzi mi o "domową robotę".
[...] znacznie bardziej regularny tryb życia. Łatwiej znaleźć czas, by coś ugotować, nie jeść w biegu... ale oprócz tego, co sama sobie robiłam, często zamawiamy do pracy pizzę, burgery, kebaby i ostatnio jadłam tego typu rzeczy znacznie więcej, niż nawet na studiach. Do tego sam podział posiłków był tragiczny. Rano jadłam coś na śniadanie (koktajl [...]
[...] smaku, wypełniaczy ani konserwantów. To doskonała alternatywa dla klasycznego mięsnego burgera, jednak równie pyszna i odżywcza. To także oszczędność czasu, ponieważ nasze burgery można przygotować bardzo szybko i zawsze masz gwarancję najwyższej jakości składników. Vege Burgery są doskonałym urozmaiceniem codziennej diety. Swój wyjątkowy smak [...]
[...] BURGER SKŁADNIKI - Mielone z piersi indyka 150g - Pieczywo 120g - Ser żółty 50g - Musztarda 10g - Ketchup 10g - Sałata - Oliwa z oliwek 10g WYKONANIE 1. Z mięsa uformuj burgery i smaż na oliwie, pod koniec połóż na burgera ser żółty i poczekaj aż się roztopi. Ułóż mięso z serem i warzywami w bułce oraz polej sosami 2. Przypraw [...]
[...] będzie upieczony. Można sprawdzić wykałaczką. Burgery mięsne (4 porcje): Mieszamy wszystkie składniki dokładnie w misce. Następnie moczymy ręce w wodzie i kształtujemy burgery dowolnej wielkości. Każdy burger osobno pakujemy szczelnie w przezroczystą folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie odwijamy mięso z folii [...]
[...] pieprz Przygotowanie: Wołowinę zmielić, dodać do niej kilka kropel wody(lub miękkiego masła jak w moim przypadku), dokładnie wymieszać i uformować dwa równej wielkości burgery. Następnie owinąć w folie spożywczą i schłodzić w lodówce. Po schłodzeniu wyciągamy i nacieramy burgery lekko olejem aby nie przyklejały się podczas grillowani i [...]
[...] i duuużą porcją tuńczyka, warzywa, dressing z oliwy i winegretu, Jabłko. w między czasie: dwie kawy z mlekiem - mogę zastąpić ryżowym czy czymś innym obiad: dwa duże domowe burgery z kurczaka, sałatka z serem owczym, orzechami i dressingiem z miodu i musztardy, mielonym lnem. Suszone śliwki 2,3. Generalnie wyrabiam normy białkowe, bo na to [...]
[...] (70 po obciążeniu) Od półtora miesiąca moje jedzenie to 1 posiłek: 25g masło orzechowe, 40g optimum whey gold,20g wiórki kokosowe,kawa. II posiłek: 200-250 g burgery wołowe,2 ogórki, pomidor. III posiłek 200g burgery wołowe,2 ogórki, pomidor. IV posiłek 25g masło orzechowe,20g wiórki kokosowe, 40g whey gold standard. W dni w które [...]
[...] musiał nigdy specjalnie przejmować się dietą i do samego konkursu mógł zajadać się pizzą i stekami, popijając napojami sodowymi i nigdy nie stracił formy. Zawsze uwielbiał burgery, chińską kuchnię, fasolę i ryż. Biorąc pod uwagę fakt, że przy wadzę przekraczającej 100 kg miał tylko 76 cm w pasie, można tylko pozazdrościć! Sergio Oliva miał [...]
[...] %-) Raz jadam nieczysto, a raz jeszcze gorzej %-) Ale staram się jadać smacznie %-) W sobotę odbyłem 'wspólny' trening z Czawajem z forum i po byliśmy ustawieni na burgery. Niestety kolega mnie wykiwał z powodu problemów żołądkowych. Jako, ze nie miałem przygotowanej michy to jak było ustalone tak poszło. Wybrałem się więc w pojedynkę [...]