Autor: Jacek Poreda Zródło: http://www.wolfpunk.most.org.pl/lnat02.htm 1. Biada wam mordercy Współczesna nauka, a w jej części i medycyna, zabrnęła w śle-py zaułek. Zamiast leczyć - niszczy. Zamiast pomagać w cierpieniu zmusza przeciętnego człowieka do niszczenia swojego zdrowia, za-rabiając na tym kolosalne pieniądze. Medycyna, przemysł [...]
Znalazłem to gdzieś w necie i tak sobie myśle, że jest to tak ciekawy artykuł. że warto go tu zamieścić. wykład dr Ron Rosendale Insulina i jej wpływ na metabolizm Przyjrzyjmy się przypadkom kilku osób, ludzi, których widziałem. Zacznijmy od pacjenta A, który przyszedł do mnie pewnego popołudnia i powiedział, ze właśnie wypisał się z szpitala na [...]
Poniewaz na forum pojawia sie coraz to wiecej pytan o podawanie diet postanowilem napisac posta w ktorym wszystko by sie wyjasnilo Dieta dla osob starszych Właściwe odżywianie pozwala zachować dłużej sprawność fizyczną i umysłową. Proces starzenia się organizmu jest nieuchronny. Często możemy jednak sprawić, aby postępował on wolniej i dzięki [...]
POZBIERAŁEM TO WSZYSTKO Z PARU STRONEK ALE NIE CHCIAŁBYM TU ROBIĆ REKLAMY WSKAZANIA DIETETYCZNE DLA TRENUJĄCYCH KULTURYSTYKĘ Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku [...]
Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość [...]
Współczesne badania na temat wpływu fruktozy i cukru na zdrowie Amerykański uczony twierdzi, że poza ilością spożywanych kalorii oraz brakiem ruchu są też inne powody wzrostu otyłosci; są nimi środki dodawane do przez producentów do żywności Niniejszy dokument jest wywiadem jaki przeprowadził dr Norman Swan - australijski lekarz prowadzący [...]
zwycięska (300zł) praca użytkownika Skalar. z majowego konkursu SFD.pl. -------------------------------------------------------------- Zacznijmy od najważniejszego czynnika wpływającego na efekty naszej pracy, na wygląd naszego ciała. Jest nim dieta. Odpowiednio rozłożone kalorie w ciągu dnia, odpowiednie proporcje między substancjami odżywczymi [...]
Ciekawostki CYNAMON Cynamon, znaną przyprawę kuchenną, uzyskuje się z kory drzewa cynamonowego. Charakterystyczny zapach pochodzi od olejku cynamonowego. Najbardziej aromatyczny uzyskiwany jest z najstarszej części drzewa, z pnia do wysokości 2m. Cynamon najczęściej wykorzystywany jest w produkcji słodkich wypieków i deserów. W kuchniach [...]
Niejako w odpowiedzi na niedawny post Kaina w którym zaapelował on do wszystkich pytających o czytanie archiwum gdyż na większość pytań została już udzielona odpowiedź, postanowiłem zgromadzić najczęściej moim zdaniem pojawiające się pytania aby każdy miał je teraz w jednym miejscu i osoby wchodzące po raz pierwszy patrzyły najpierw tutaj a [...]
Artykuł ten przeznaczony jest dla osób, które postanowiły zmienić swoje nawyki żywieniowe, ułożyć dietę, poprawić stan zdrowia czy poprawić wygląd swojej sylwetki. Treść będzie napisana prostym językiem z przeznaczeniem dla osób, które pierwszy raz zaglądają w tematykę żywienia człowieka. W artykule podałem odnośniki do prac, które szerzej [...]
http://img31.imageshack.us/img31/3480/1uoy.png 'Cześć. Mam na imię Jaś Kowalski.Mam x lat,x cm wzrostu, ważę x kg. Przygodę z siłownią zacząłem pół roku temu.Moim celem jest budowa masy mięśniowej /redukcja tkanki tłuszczowej. Jaka będzie idealna dieta dla mnie? Pomocy!’ Nie raz spotkaliśmy się z takim czy podobnym pytaniem. Jaka najczęściej jest [...]
temat konkursowy który nie wygrałem ale pomyślałem że udostępnię to co napisałem bo może sie przyda? Podczas redukcji jak i innych cyklów najważniejsza jest wzorowa dieta i trening! (ja skupię się na dodatku do celu czyli suplementacji). Podczas redukcji by zachować jak największy % tkanki mięśniowej, która jest podatna w tym okresie na [...]
Witam, poniżej zwycięska praca Martainna na temat The Velocity Diet, zapraszam także do przeczytania reszty artykułów, które pojawią się lada chwila. The Velocity Diet - dieta cud, czy kolejny pic na wodę? Hmm, ciężkie pytanie. Picem na wodę nie jest na pewno, ponieważ przynosi znakomite efekty. Czy jest dietą cud? Nie, raczej nie. Jest oparta [...]
Wśród osób stosujących diety krąży wiele opinii na temat wartości odżywczych różnych produktów. Trwają spory na temat tego, czy jedząc makaron można schudnąć, czy lepiej jeść masło zamiast margaryny albo czy wszystkie produkty "light" to postawa zdrowego żywienia. Czy produkty "light" są faktycznie niskokaloryczne? W większości przypadków tak, [...]
Mit no. 1: Kaloria równa się kalorii; jeżeli dostarczasz mniej kalorii niż ich potrzebujesz, tracisz na wadze. Prawda jest tak, że indywidualne liczbowe zapotrzebowanie kaloryczne nie jest jedynym czynnikiem, który wpływa na kompozycję naszego ciała. Pod uwagę trzeba wziąć jeszcze parę innych determinantów: Termiczny efekt pożywienia (TEF). [...]
Czynnościowe zaburzenia jelitowe Zespół jelita drażliwego (IBS - Irritable Bowel Syndrom) to bardzo często występująca, a trudna do leczenia choroba. Ocenia się, że zespół jelita drażliwego (zespół jelita nadpobudliwego, zespół jelita nadwrażliwego, zespół spastycznego jelita, okrężnica spastyczna) jest drugim, po przeziębieniach, powodem absencji [...]
Zwycięska praca w konkursie noworocznym autorstwa Martainna. Bardzo szybki rozwój technologiczny XX i początku XXI wieku nie ominął również kwestii żywienia. Rozwój ten przyniósł ze sobą wiele korzyści, ale też i bardzo wiele zagrożeń wynikających ze stosowania różnego rodzaju polepszaczy, zamienników, czy też substancji mających zapewniać wyższą [...]
Nieskutecznosc diet niskolalorycznych Paradoks amerykański Badania (1) przeprowadzone w 1997 roku wykazały, ze miedzy 1980 a 1990 w Stanach Zjednoczonych konsumpcja tłuszczów spadła o 11%, a liczba przyswajanych kalorii o 4%. Spożycie produktów niskotłuszczowych na rynku wzrosło w tym samym czasie z 19 do 76%. Mimo to, odsetek osób otyłych [...]
Drogi czytelniku czy zdajesz sobie sprawę, że ponad 50% zgonów w Polsce jest spowodowanych przez zmiany miażdżycowe naczyń krwionośnych lub związane z nimi powikłania? Konsekwencjami klinicznymi tych zmian jest zaburzenie pracy: serca (zawał),mózgu (udar mózgu) lub innych ważnych narządów organizmu człowieka. [...]
Witam Szanowne Ladies obowiązkową ankietą i solidną porcją informacji – zbierałam się do tego chyba od początku roku, ale stwierdziłam, że dłużej nie ma co zwlekać. Wiek : 23 Waga : 54 Wzrost : 170 Obwód w biuście : 89 Obwód pod biustem : 75 Obwód talii w najwęższym miejscu : 68 Obwód na wysokości pępka : 77 Obwód bioder : 89 Obwód uda w [...]