[...] odchudzającej ? Zwiększenie udziału białek w diecie może w znacznym stopniu wspomóc odchudzanie. Spożycie białek jest korzystne z kilku względów. Po pierwsze dieta wysokobiałkowa podnosi poziom podstawowej przemiany materii. Wysokie porcje białek są w stanie podnieść poziom podstawowej przemiany materii nawet o 40 % . Podstawowa przemiana [...]
[...] ma miejsce gdy na krótko przed zawodami został zużyty w treningu glikogen mięśniowy i nie został on odbudowany z uwagi na krótki czas lub na małą podaż węglowodanów. (Dieta białkowa a nie węglowodanowa). Odbudowa zapasów glikogenu po ciężkim treningu lub zawodach może trwać 48 godzin a nawet dłużej. Istnieje możliwość zwiększenia ilości [...]
Prawda o białku Od wielu lat wśród osób uprawiających kulturystykę i sporty siłowe istnieje mocne przekonanie, że jedynie białko spożywane w bardzo dużych ilościach zagwarantuje wzrost siły i masy mięśniowej. Już każdy początkujący, po przekroczeniu progów siłowni dowiaduje się od swoich bardziej doświadczonych kolegów, że oprócz ciężkich [...]
Ponizej postanowiłem zaprezentować artykuł poświęcony przemianom tłuszczów w organizmie, z uwzglednieniem zagadnien sportu. Mam nadzieję że tamat ten przybliży wielu osobom zainteresowanym dziedziną fizjologii zywienia ciekawe aspekty katabolizmu i anabolizmu zwiazków tłuszczowych. Proces rozpadu tłuszczów w organizmie jest niezwykle [...]
[...] 2400g http://img543.imageshack.us/img543/4128/bigproo2400.jpg Opis produktu -> http://atleta.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=127&products_id=3328 Odżywka wysokobiałkowa wspomagająca przyrost masy mięśniowej. Zawiera 4 rodzaje białka o różnym czasie wchłaniania: kazeinę, koncentrat białka serwatkowego, białko jaja oraz koncentrat [...]
Witam wszystkich w akcji zrób formę z sfd.pl ! Przedstawiam wam 5 uczestników, którzy oddali się w ręce ekspertów z tego forum. Cel jest jeden. Osiągnąć jak najlepszą formę w 8 tygodnii Ludzie, którzy pomagali przy konsultacji treningu i diety to: Jodełka Raczek87 S.M.P.A. A oto nasi zawodnicy: SNOW Ankieta // wiek: // 21 // staż treningowy: // [...]
[...] , podnoszenie ciężarów , zapasy , rugby i inne. ) W zależności od stopnia zaangażowania w trening , wieku ćwiczącego oraz indywidualnych cech metabolizmu zapotrzebowanie na białko w wymienionych dyscyplinach waha się miedzy 1,5 g nawet do 2,5g na kilogram wagi ciała. Trening siłowy pociąga za sobą liczne mikrourazy tkanki [...]
[...] wysiłku fizycznego. Oznacza to, iż w pierwszej kolejności należy uzupełnić straty glikogenu mięśniowego i wątrobowego, jak również pokryć zwiększone zapotrzebowanie na białko będące wynikiem wykonanego intensywnego wysiłku fizycznego1,2,3. Dodatek białka do węglowodanów przyspiesza tempo regeneracji glikogenu4,5,6 oraz korzystnie wpływa na [...]
[...] ten dzień ma być maxymalnie 30g węglowodanów. Dzień treningowy: A) Trening rano: Po treningu musisz jeść małą ilość węglowodanów. Możesz skorzystać z suplementów takich jak białko w proszku, kreatyna i innych. Dzięki temu zahamujesz katabolizm, nasilisz anabolizm bez naruszenia zasad programu . Tej nocy, około szóstej , zacznij jeść [...]
[...] wszystko w zależności od portfela, zapotrzebowania i upodobań smakowych. Dawkowanie według braków w diecie, IMO najlepszym wyjściem jest picie po treningu. 2.Białka Odzywki białkowe maja za zadanie uzupełnić dietę w…białko. Nie nabierzemy od nich masy, jak sadza co poniektórzy, ale sa przydatne podczas redukcji oraz dla uzupełnienia braków w [...]
[...] lub MAXIVIT OMEGA3-capsułki żelowe# 1-2szt.do głównego posiłku ok.12-14h ODŻYWKA WYSOKOBIAŁKOWA np.X-TREME95/INKOSPORT/*** min.80%białka/-lub innego wysokobiałkowego preparatu / WHEY- ULTIMATE, UNIVERSAL, MLO, TWENLAB / w formie SHAKEA 2x dziennie /wieczorem po treningu oraz przed snem po 30g / [...]
[...] monohydrat kreatyny, ester etylowy kreatyny (CEE), alfaketoglutaran kreatyny(CAKG), jabłczan kreatyny Whey Mass Gain( przesypane do pudła) to wysokokaloryczny, węglowodanowo-białkowy preparat dla sportowców pragnących w krótkim czasie zwiększyć masę ciała. Zastosowana w preparacie mieszanina polimerów, oligomerów i monomerów glukozy, czyli [...]
[...] proste tzw. proteiny 2. złozone tzw. proteidy Jako białka wzorcowe o optymalnym składzie aminokwasów przyjmuje się białka jaja kurzego. Do białek pełnowartościowych należy: białko mleka kobiet karmiących i mleko krowie. Nieco niższą wartość odżywczą stanowią wszystkie białka zwierząt, białka mięsa i ryb. Do białek odbiegających od składu białka [...]
[...] Mleko i produkty mleczne są najważniejszym źródłem wapnia w naszej diecie, są także dobrym źródłem wysokowartościowego białka i witamin z grupy B. - chude mięso lub jego białkowe zamienniki, które są dobrym źródłem białka a także witamin z grupy B i składników mineralnych. W Piramidzie, jako 1 porcję mięsa określono 100-150g chudego mięsa, [...]
[...] białkiem w ilości większej od potrzeb, a także dostateczną ilością tłuszczów i węglowodanów dających energię. Sekret leży w zorganizowaniu zrównoważonej diety i to w białko jak i w kalorie. Innym czynnikiem często przeszkadzającym w postępach jest Przetrenowanie. Nadmiernie długie, drenujące energię treningi, na których trenujesz aż do [...]
[...] wiele jąder i cytoplazmę szczelnie wypełnioną długimi, cienkimi włókienkami, zwanymi miofibrylami . Zbudowane są one z przylegających do siebie kurczliwych jednostek białkowych - sarkomerów. Skoordynowane skracanie sarkomerów powoduje skurcz mięśni, a wyzwalana przy tym siła może uszkodzić włókno mięśniowe, o ile nie jest wyprowadzona na [...]
[...] serek twarożkowi, granulowany. Jeden z najlepszych budulców mięśni, jaki można znaleźć na naszym rynku. Ceniony przez światowej klasy trenerów produkt, zawierający najlepsze białko niskotłuszczowe, jakie organizm może strawić. Pełno w nim witamin i ryboflawiny i wapna. Zaleca się spożywanie 3 razy dziennie cottage cheese. Białka jajek kurzych - [...]
[...] w postaci surówki lub kiszonej). Kukurydza- zaliczana jest do warzyw o dużej wartości odżywczej. Kukurydza ma około 20 g cukrowców, dużo potasu, magnezu , fosforu, cenne białko. Maliny- dość trudne jest ustalenie, dlaczego są takie dobre i wartościowe. Wiadomo, że cukru zawierają od 6 do 9%, głównie glukozy i fruktozy, trochę kwasu jabłkowego [...]