http://img42.imageshack.us/img42/2263/4udw.png Lato się zbliża wielkimi krokami. Więc pora na to aby sezonowy , czasami leniwi - zaczęli zrzucać zbędne sadło. Jeśli twoim celem jest utrata tkanki tłuszczowej, nastanie ten czas kiedy trzeba podjąć decyzję: Kiedy jest 'deadline'? Jaką dietę mam stosować? Ile cardio mam robić ? Co jest lepsze? [...]
WITAM!! Kiedyś na forum temat wzrostu poruszył sebas999 . Dał on linka do strony o tej tematyce niestety była ona po angielsku i sam nie potrafił jej przetłumaczyć.Na tej stronie znajduje sie mnóstwo informacji więc poszedłem na łatwizne i wrzuciłem tekst do translatora.Przepraszam wszystkich za ten okropny język ale tak to z translatorami [...]
Znalazłem to gdzieś w necie i tak sobie myśle, że jest to tak ciekawy artykuł. że warto go tu zamieścić. wykład dr Ron Rosendale Insulina i jej wpływ na metabolizm Przyjrzyjmy się przypadkom kilku osób, ludzi, których widziałem. Zacznijmy od pacjenta A, który przyszedł do mnie pewnego popołudnia i powiedział, ze właśnie wypisał się z szpitala na [...]
Czego potrzebujemy: 120g daktyli 80g mąki kokosowej 30g kakao 90g Sugar Free Pudding Jak wykonać: Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem - zostawiamy na około pół godziny. Po tym czasie odlewamy wodę z daktyli do szklanki, a daktyle blendujemy. Dodajemy mąkę kokosową i kakao. Wszystko dobrze mieszamy - ja zagniatam ręką. Jeśli masa będzie za sucha - [...]
Choroby sercowo-naczyniowe stanowią przodującą przyczynę zgonów w krajach rozwiniętych i rozwijających się. Kondycja układu fizjologicznego związanego z krążeniem krwi w dużym stopniu związana jest z higieną stylu życia, a ta jak powszechnie wiadomo często daleka jest od ideału. Zła dieta, brak regularnej aktywności fizycznej i dobrej jakości snu, [...]
Przedstawiamy artykuł, który swego czasu ukazał się w serwisie Fit'n'Flexed. Biznes, polityka i zapewne treści sponsorowane, wszystkie z dodatkiem "odpowiednich" badań. Mimo wszystko, w Polsce nie manipuluje się społeczeństwem aż tak bezczelnie. Nikt nam nie wmawia, że cukier jest zdrowy. Natomiast sam pomysł na podatek od cukru jest ciekawy. [...]
Czego potrzebujemy: 100 g choco muffin 20 g oleju 100 ml mleka 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 2% 50 g ulubionego białka - u mnie oczywiście słony karmel 15 g żelatyny + 100 ml wody 70 g masła orzechowego 100 g daktyli szczypta soli Jak wykonać: Choco Muffin przygotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Ja używam tortownicy [...]
Szukając czegoś ciekawego, co by się nadało zarówno jako wkład do sałatki, jak i do dania głównego, natknęłam się na fileciki roślinne z Garden Gourmet. Bardzo mi się podoba, że wegańskie produkty zachęcają dziś swoim wyglądem i opakowaniem. Dawniej raczej nie można było na to liczyć, więc wegetarianie i weganie mogli się czuć nieco [...]
Czego potrzebujemy: 20 g drożdży 150 ml mleka 50 g masła 2 jajka 10 g cukru 30 g erytrytolu 450 g mąki pszennej łyżka cynamonu Nadzienie: 400 g jabłek 20 g żurawiny łyżka cynamonu 20 g erytrytolu łyżeczka soku z cytryny woda do podlania Jak wykonać: Ciasto tylko wygląda na skomplikowane... Mleko podgrzewamy. Do miski wkładamy drożdże, dodajemy [...]
Czego potrzebujemy: 300 g passaty 150 g fileta z kurczaka 30 g rurek canelloni - 3 sztuki 15 g sera mozzarella 2 porcje oliwy w sprayu Przyprawy - sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka czerwona słodka Jak wykonać: Mięso kroimy w wąskie paski, spryskujemy oliwą i przyprawiamy. Dobrze jest je natrzeć i odstawić na min godzinę. Po tym czasie [...]
Gotowe wyroby wegańskie stają się coraz bardziej popularne nie tylko wśród osób, które nie jedzą produktów pochodzenia zwierzęcego, ale także wśród osób mających alergię czy problemy z układem trawiennym. Czasem eliminacja produktów zawierających mleko po prostu jest konieczna. Ciężko jest wówczas znaleźć odpowiednik naszych ulubionych, lecz [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie kefiru 0% 50 g ugotowanego buraka 50 ml soku z buraka - ja dodaję tego który jest w woreczku z ugotowanymi burakami 3 rzodkiewki kawałek zielonego ogórka 2 ząbki czosnku plasterek cebuli sól, pieprz dużo natki pietruszki Jak wykonać: Kefir i sok z buraków przelewamy do miski. Rzodkiewki, ogórka i buraka ścieramy na [...]
Czego potrzebujemy: 100 g czerwonej soczewicy 150 g marchewki startej na drobnych oczkach pół cebuli 2 ząbki czosnku 5 g nasion chia + 1/3 szklanki wody łyżka natki/koperku przyprawy - sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano 7 g oleju kokosowego mąka owsiana do skorygowania gęstości masy Dziki sos Tomato Basil Jak wykonać: Soczewicę gotujemy do [...]
W swoich artykułach, zwłaszcza wtedy, gdy nawiązuję do odżywek wysokobiałkowych lub zawierających aminokwasy, używam terminu - profil aminokwasowy. Ostatnio jednak poproszono mnie o odpowiedź na pytanie - czym jest profil aminokwasowy? Aminokwasy rozgałęzione - BCAA Ze względu na charakterystyczną budowę (oraz silne działanie anaboliczne), inne [...]
Czego potrzebujemy: 120 g daktyli 30 g kakao 80 g mąki kokosowej puszka mleka kokosowego - najlepsze do tego celu z Lidla tabliczka gorzkiej czekolady - ja standardowo używam tej 74% kako Jak wykonać: Daktyle posiekać i zalać wrzątkiem, do poziomu daktyli. Po około 30 minutach odlać namiar wody i zblendować. Dobrze połączyć z mąką i kakao. Jeśli [...]
Hummus to bardzo smaczna roślinna pasta, której podstawą jest ciecierzyca, oliwa z oliwek, sezam, czosnek i przyprawy. Można ją z powodzeniem zrobić samemu, ale także kupić gotowce. Seria Vemondo oferuje mnóstwo wegańskich smakołyków, w tym także różnego rodzaju pasty do kanapek lub kawałków surowych warzyw. Nie mogło zabraknąć także hummusu. [...]
Czego potrzebujemy: 100 g obranych szparagów - u mnie 8 sztuk 50 g proszku Protein Pizza 15 g mąki orkiszowej 70-80 ml wody Do posypania: gruboziarnista sól, czarnuszka, chia Jak wykonać: Ciasto na pizzę robimy zgodnie z instrukcja na opakowaniu - proszek rozrabiamy z wodą i zostawiamy na kilka minut. Po tym czasie dosypujemy mąkę orkiszową i [...]
Czego potrzebujemy: 750 g passaty pomidorowej 300 g zmielonej łopatki wieprzowej 200 g obranych ze skórki pomidorów 70 g czerwonej papryki 70 g cebuli 100 g płatów makaronu do lasagne 30 g parmezanu 10 g oleju kokosowego 5 g masła przyprawy Jak wykonać: Mięso smażymy na suchej patelni do całkowitego wytopienia tłuszczu. Gdy jest już gotowe [...]
Pierogi to jedno z ulubionych dań wielu z nas. Jest to danie, które może mieć niemal dowolne nadzienie, zatem nie jest też wcale ciężko zrobić wersję wegańską. Widząc w sklepie taką gotową pozycję, pomyślałam, że będzie to fajny obiad na szybko. Szczególnie w dzień, kiedy można trochę zaszaleć z kaloriami. Plusem pierogów wegańskich jest brak [...]
Czego potrzebujemy: spód: 60 g daktyli 20 g wiórków kokosowych 30 g płatków owsianych masa: 200 g kaszy jaglanej 600 ml mleka 3 łyżki erytrytolu - lub więcej jeśli lubicie bardzo słodkie 25 g masła orzechowego warstwa górna: 20 g Sugar Free Jelly wiśniowa 100 g Cherry in Jelly Jak wykonać: Spód - daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na około 30 [...]