Czego potrzebujesz: 125 g płatków owsianych 100 g dojrzałego banana 80 g masła orzechowego 15 g siemienia lnianego 30 g miodu 10 g ziarna ekspandowanego - ja użyłam gryki. może być też pokruszony wafel ryżowy 20 g daktyli lub moreli lub rodzynek 15 g pestek słonecznika 20 g gorzkiej czekolady - min 74% kakao Jak przygotować: Wszystkie składniki [...]
Czego potrzebujesz? Na spód: 30 g oleju kokosowego 50 g masła orzechowego 50 g jogurtu naturalnego 40 g mąki kokosowej 20 g izolatu białka serwatkowego słony karmel Na karmel: 100 g daktyli 25 g masła orzechowego 15 g izolatu biała serwatkowego o smaku słony karmel szczypta soli 30 g orzeszków ziemnych Polewa: 70 g czekolady min 74% kakao 10 g [...]
[...] - ja użyłam białej czekolady 40 g gorzkiej czekolady min 75 % 5 g olej kokosowy 200 ml wrzątku Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Twaróg, białko oraz wystudzoną galaretkę umieszczamy w misce i dokładnie blendujemy. Foremkę o wymiarach około 15 x 17 cm wykładamy folią spożywczą i przelewamy masę. Wkładamy do [...]
[...] i wyklejamy formę do tarty. Średnica formy około 25 cm. Formę wstawiamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Serek blendujemy na gładko, dodajemy białko, dokładnie miksujemy aż znikną wszystkie grudki. Następnie dodajemy wystudzoną żelatynę i ponownie miksujemy. Masę wylewamy na schłodzony spód i wkładamy ciasto do [...]
[...] potrzebujemy: 50 g mąki orkiszowej jasnej 30 g ulubionego białka 1 jajko około 100 ml wody gazowanej Dziki olej kokosowy w spray ulubione owoce w żelu Jak wykonać: Mąkę, białko, całe jajko, około 50 ml wody miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy wody - konsystencja ciasta powinna przypominać gęste ciasto naleśnikowe. Zimną [...]
[...] utrwalono je termicznie (pasteryzacja). Zbilansowana i zdrowa alternatywa Posiłki zostały zbilansowane, tak by dostarczyć węglowodanów złożonych, zdrowych tłuszczów oraz białko roślinne. Zastosowane z VEGANMEAL oleje oraz pestki i nasiona roślin sprawiają, że potrawy te dostarczają zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe, które są bardzo ważne [...]
Są takie dni, że ciężko znaleźć czas na ugotowanie posiłku. Z pomocą wychodzi ALLNUTRITION i seria VEGANMEAL. Jedno z dań z nich to danie meksykańskie, które już po otwarciu pozwala nam poczuć niesamowity zapach przypraw. Jeśli lubisz dobrze doprawione dania, to z pewnością nie będziesz zawiedziony. Łatwość przygotowania to bardzo duży plus. [...]
Kto powiedział, że wegetarianie i weganie jedzą tylko owoce, warzywa no i jakieś zboża? Kto powiedział, że lubują się tylko w sałatkach i zdrowych koktajlach? Owszem, tego typu potrawy są częste w menu wegetarianina i weganina, ale wśród tych osób są także miłośnicy słodkości. Słodycze na pierwszy rzut oka nie kojarzą nam się z produktem [...]
Dżemy to lubiany dodatek do naleśników, placków, kanapek i różnych deserów. Tradycyjne zawierają żelatynę, zatem w diecie wegańskiej jest pomijany. Są jednak różne odpowiedniki, które pozbawione są składników pochodzenia zwierzęcego. Jedną z propozycji są owoce w żelu, czyli Frulove in Jelly z ALLNUTRITION. Spoglądając na opakowanie widzimy, że [...]
Składniki: 2 jajka 100g jogurtu greckiego 0% (o bardzo gęstej konsystencji) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 70g płatków owsianych 20g budyniu śmietankowego be cukru 100g banana kilka truskawek olej kokosowy Sposób przygotowania: Jogurt i banana zblendować na gładką masę z jajkami. Dodać budyń, proszek do pieczenia oraz płatki owsiane - dokładnie [...]
Czego potrzebujemy: Na biszkopt: 3 jajka 45 g mąki (mix ryżowa, kukurydziana, gryczana) 10 g Sugar free pudding 25 g ksylitolu (lub słodzik) pół łyżeczki proszku do pieczenia 30 g jogurtu naturalnego Na masę: 200 g jogurtu naturalnego 400 g mleka kokosowego (najlepsze z lidla - dajemy całe - stałą część i wodę) 50 g ksylitolu ( lub słodzik ) 30 g [...]
Czego potrzebujmy 70 g płatków owsianych jedno jajko 100 g startego jabłka 10 g wiórków kokosowych 30 g orzechów 15 g żurawiny 10 g nasion chia 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g owoców - morele, brzoskwinie, truskawki Jak wykonać Płatki zalewamy wodą - tyle by wchłonęły całą i były kleiste. Ja zostawiam zalane na minimum godzinę. Jabłka [...]
Składniki: 60g mąki gryczanej 40g mąki ziemniacznej 50g erytrytolu 5 jaj aromat waniliowy 150g truskawek 5g oleju kokosowego Sposób przygotowania: Białka jaj oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Nadal ubijać, stopniowo dodając erytrytol, następnie po jednym żółtku i na końcu aromat. Mąkę gryczaną oraz ziemniaczaną wymieszać ze sobą i [...]
Czego potrzebujemy: Kruszonka: 50 g białka o smaku waniliowym/biała czekolada 15 g mąki kokosowej 10 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 20 g masła z nerkowców lub innych orzechów Pozostałe składniki: 1 kg truskawek 800 g jogurtu greckiego lub naturalnego - może być nawet odtłuszczony 80 g białka o smaku wanilia/biała czekolada Jak [...]
Czego potrzebujemy: 100 g suchej kaszy jaglanej 10 g oleju kokosowego 70 g serka wiejskiego jajko 250 obranych jabłek opcjonalnie łyżeczka cynamonu i 20 g ksylitolu lub bezkalorycznego słodzika Jak wykonać: Kaszę wsypujemy na sitko i przelewamy raz zimną, a raz wrzącą wodą i gotujemy około 15 minut w szklance wody. Do ciepłej kaszy dodajemy olej [...]
VEGANMEAL Oriental to gotowe danie dedykowane weganom i wegetarianom, ale nie tylko. Na pierwszy rzut po otwarciu widzimy kaszę, ciecierzycę i kawałki warzyw. Po szybkim podgrzaniu (w mikrofali lub na patelni) otrzymujemy aromatyczną potrawę. Danie w niczym nie przypomina niektórych sklepowych gotowców, które często pachną sztucznie i nie [...]
Veganmeal Italian to propozycja dla wszystkich fanów włoskiej kuchni. Połączenie makaronu z ciecierzycą, oliwkami, suszonym pomidorem i pestkami dyni to strzał w dziesiątkę. Danie jest chrupiące, niezwykle aromatyczne i sycące. Porcja 140 g zawiera 333 kcal i aż 10 g białka. Ma też dobrą porcję tłuszczu (17 g w porcji), ale są to zdrowe tłuszcze [...]