SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

badanie moczu

  • Badanie moczu a THC

    Temat
    Doping

    Witam mam problem mianowicie.Musze wykonac pewne badania do technikum(moczu , czy nie jestem na cos uczulony itd.)I czy badanie moczu mi cos wykryje THC Ogolne chyba badanie nic na narkotyki wiec nie wiem czy mam sie stresowac czyms :)? Z gory dzieki za pomoc. Pzdr.

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 7162 Data: 7/23/2010 3:17:20 PM Liczba szacunów: 0
  • badanie moczu

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    witam.mam pytanie do znawców zrobiłem sobie badanie moczu i w wynikach wyszło mi takie coś pojedyńcze kryształy szczawianu wapnia. co to?piasek na nerach?

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 7062 Data: 5/5/2004 3:51:44 PM Liczba szacunów: 1
  • badanie moczu a kreatyna

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Witam, no niestety musze brac odzywki po kryjomu, a bede mial robione za okolo tydzien badanie krwi i moczu. Chcialem razem z kumplami razem zaczac cykl od jutra, ale mam obawy czy aby kreatyna nie zostanie wykryta w moczu... Prosze o pomoc

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 6402 Data: 1/2/2005 10:26:07 PM Liczba szacunów: 0
  • badanie moczu i komisja wojskowa

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    [...] moim problemem z wynikami badań, a mianowicie- na wynikach z badania krwi miałam nadmiar leukocytów jednak po zastosowaniu pewnych leków ich poziom wrócił do właściwego, badanie ogólne moczu też wyszło dobrze, niestety leukocyty w osadzie były podwyższone. Po upomnieniu się od doktorki o antybiotyk i stosowaniu go moje badania wygląda [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1125 Data: 5/2/2016 3:47:25 PM Liczba szacunów: 0
  • badanie moczu

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Mam pytanko, zrobiłem sobie takowe badanie i : Glukoza - 84,8mg/dl - norma 70,0 - 115,0 tutaj jest ok Cholesterol - 111,0mg/dl - norma 140,0 - 200,0 tu juz nie jest ok Cholesterol HDL - 52,3mg/dl - norma 35,0 - 50,0 tutaj też lipa Triglicerydy - 33,4mg/dl - norma 40,0 - 160,0 tu też lipa Jest tutaj ktoś kto mógłby mi wytłumaczyć czym sie różni [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 2274 Data: 2/9/2005 4:36:49 PM Liczba szacunów: 0
  • Badanie moczu

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Badanie ogólne: Ciężar właściwy - >=1,030 pH - 6,0 Leukocyty - neg Azotyny - pos Białko - ślad Cukier - 100 mg/dl Ketony - neg Urubilinogen - 1mg/dl Bilirubina - neg Erytrocyty - neg Osad moczu: Bakterie - nieliczne wpw Śluz - liczne pasam Może ktoś powiedzieć co te wyniki mogą znaczyć?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4043 Data: 6/21/2008 7:35:23 PM Liczba szacunów: 0
  • Badanie moczu

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Byłem ostatnio zrobic mocz i takie oto wyniki: UBG Normal 0,2 mg/dL BIL neg KET neg BLD neg PRO neg NIT neg LEU neg GLU neg SG 1.020 pH 6.0 Kolor: zółta zupełna Nabłonki 0-1-1 wpw ??? Krwinki biale 1-2-2 w p wroczenia ??? nie moge rozczytac O co w tym chodzi wszystkim??? Krwinki biale chyba ich nie powinno byc w moczu nie? Boli mnie w okolicy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1758 Data: 11/29/2009 7:04:54 PM Liczba szacunów: 1
  • Badanie moczu i krwi a cykl kreatyny.

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] na siłkę już ponad rok. Zacząłem cykl kreatyny olimp mega caps 1250. Biorę jej 4 kapsy rano i 4 po południu a w dni treningowe 4 rano i 4 przed treningiem. Mam w piątek mieć badanie moczu i krwi. I mam pytanie czy bardzo wyjdzie podwyższony poziom kreatyniny ? Czytałem podobne tematy na forum ale jednak dalej nie mam pewności co do odpowiedzi. Z [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1163 Data: 1/9/2013 5:21:14 PM Liczba szacunów: 0
  • Badanie moczu i krwi

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    witam, dziwne pytanie otóż jadę niedługo na poranne pobieranie owych płynów. Jak wiadomo, trza na czczo. A mam dość daleko do przychodni, minie dobre 1,5 zanim dojade i pewnie jeszcze trochę aż się doczekam. pytanie: czy mogę wziąć rano antykatabolik (NAG)? czy jak na czczo to nawet gluty wziąc nie mozna?

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1978 Data: 5/30/2007 1:20:00 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam... Niedługo wybieram się na badanie ogólne moczu, morfologię oraz OB, ale biorę codziennie magnez+B6, Olimp Omega 3, oraz witaminę C. Na ile przed badaniem powinienem odstawić te suplementy? W sumie z tego co czytam to Omega 3 nie ma wpływu na wyniki badań, jedynie piszą o witaminie C i B6 że zakwasza mocz, myślicie że jeśli z trzy dni przed [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 700 Data: 11/20/2018 7:58:44 AM Liczba szacunów: 4
  • badanie moczu

    Temat
    Zapytaj trenera i dietetyka

    Kilka dni temu odebrałam wynik badania moczu.. Chyba nie wszystko jest w porzadku.. niepokoja mnie leukocyty i nabłonki.. co oznacza stwierdzenie: leukocyty- pola pokryte i nabłonki- płaskie b liczne? Słyszałam ze w tym przypadku powinnam powtorzyc badanie... czy jestem na cos chora?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2398 Data: 9/23/2011 12:39:27 PM Liczba szacunów: 0
  • Badanie moczu

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, tydzień temu mialem komisję lekarską. Badany miałem m.in. mocz z którego wyszło, że jest w nim za dużo leukocytów (ok. 60). Miałbym pytanie czym to może być spowodowane i co zrobić, by na kolejnym badaniu, które będę miał w poniedziałek było już ok. Dodam, że w dniu badania, jak i cały czas czuję się dobrze. Pozdrawiam

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 1424 Data: 7/21/2017 12:19:52 AM Liczba szacunów: 2
  • badanie moczu

    Temat
    Zapytaj trenera i dietetyka

    W ilościowym posiewie moczu wyhodowano poniżej 100 drobnoustrojów w 1 ml.W badaniu moczu wskazano nabłonki wielokątne 3-4 , nabłonki okrągłe 1-2,leukocyty 4-5-7, erytrocyty świeże 1-3-4.Bardzo proszę o ocenę.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1813 Data: 9/20/2011 2:27:49 PM Liczba szacunów: 1
  • Jakie jest prawdopodobieństwo wykrycia Dmha (dimethylhexylamine), efedryny i clenbuterolu po 5 dniach w moczu? Jeśli ma to znaczenie, to przez te 5 dni intensywnie trenowałem. Wyczytałem gdzieś, że clenbuterol utrzymuje się do 4 dni, a efedryna schodzi jeszcze szybciej. Proszę o wypowiedź osób które miały styczność z tematem.

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 247 Data: 3/22/2019 8:38:25 AM Liczba szacunów: 0
  • badanie moczu

    Temat
    Zapytaj trenera i dietetyka

    co oznaczają liczne pasma śluzu w moczu inabłonki płaskie też liczne

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2830 Data: 2/24/2014 3:51:14 PM Liczba szacunów: 0
  • Badanie moczu

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Siema Może ktoś odczytać te wyniki?? LEU Neg KET Neg AZO Ujemny URO +1 2.0 mg/dL BIL Neg PRO Neg GLU Neg SG 1.030 ph 5.5 BLD Neg KRE 50 mg/dL Ca <=4.0 mg/dL MAL 0 mg/L

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1291 Data: 12/22/2009 5:22:39 PM Liczba szacunów: 0
  • badanie moczu- proszę o interpretację

    Temat
    Zapytaj trenera i dietetyka

    krew: 80ery PH 6 Białko nieobecne azotyny nieobecne leukocyty nieobecne nabłonki wielokątne 3-5 leukocyty 1-3 erytrocyty 6-8 swieze i wyługowane bakterie liczne pasma sluzu d.liczne kobieta 44 lata

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 752 Data: 2/17/2016 1:05:03 PM Liczba szacunów: 0
  • Badanie moczu

    Temat
    Zapytaj trenera i dietetyka

    Mam mieć robione badanie moczu na określenie wydalania hormonów , i moje pytanie brzmi czy to badanie może w jakiś sposób wykryć THC . Proszę o odpowiedz.

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1241 Data: 1/28/2011 11:38:21 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam Czy poprzez badanie moczu można stwierdzić że osoba bierze testosteron? Proszę o jak najszybszą odpowiedź

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1473 Data: 12/21/2011 5:58:48 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam. Chodzi o skierowanie na " Ogólne badanie moczu z oceną właściwości fizycznych, CHEMICZNYCH oraz oceną mikroskopową osadu" i chciałem zapytać: Czy badanie właściwości chemicznych moczu wykrywa przy okazji marihuanę w moczu?

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 175 Data: 5/16/2020 2:19:38 PM Liczba szacunów: 1