SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

Wpc protein

  • Witam! Jak w temacie , mam już jedną paczkę SFD WPC Protein ECONO v2 smak truskawka . Jestem zadowolony z produktu , jednym minusem jest tylko piana , ale to mi nie przeszkadza . Kolega też zamierza sobie kupić , i przy okazji też zamówię 2 paczkę , w końcu jedną przesyłką będzie taniej ;) . Teraz pytanie które z tych białek jest lepsze ? Różnica [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 5619 Data: 2013-08-11 16:31:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WPC Protein Plus

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Co sądzicie o tych smakach :-) - Malaga - Marzipan - Tiramisu - Toffee Coffee - Walnut Cream

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 339 Data: 2019-07-19 12:58:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • :)

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1773 Data: 2017-02-01 21:57:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • SFD WPC Protein Plus

    Temat
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Witam, od jakiegoś czasu używam białka zakupionego w sklepie sfd wpc protein plus. Dzisiaj przeglądając internet natrafiłem na opinie z przeprowadzonego kiedyś badania tegoż białka. Okazało się że jest bardzo zakłamany skład 50% zamiast 80% jak było opisane na opakowaniu. To spora różnica. Moje pytanie brzmi jak się to ma do dzisiejszego produktu, [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 6296 Data: 2017-06-09 14:59:37 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Zgłoszenia do testu białka SFD WPC Protein Plus

    Temat
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Link do regulaminu oraz testu http://www.sfd.pl/Wielki_Test_bia%C5%82a_SFD_WPC_Protein_Plus-t1161486.html Na zgłoszenia czekamy do 9.02.2018. Wyniki ogłosimy 11-12.02.2018 W tym temacie proszę się zgłaszać i zadawać wszelkie pytania. /SFD/2018/2/5/1c18c6a6df0b4a38ad86503f66842bd5.jpg Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2018-02-06 09:00:59

    Odpowiedzi: 77 Ilość wyświetleń: 10620 Data: 2018-02-05 20:30:10 Szacuny postu: 55 (cały temat: 0)
  • Wielki Test białka SFD WPC Protein Plus

    Temat
    Odżywki i suplementy
    PRO

    /SFD/2018/2/5/1c18c6a6df0b4a38ad86503f66842bd5.jpg W dniu dzisiejszym ruszamy z testami nowych smaków białka SFD wpc plus 20 x https://www.sfd.pl/sklep/SFD_Wpc_protein_plus-opis3653.html TOFFEE COFFEE CREME BRULEE SALTED PISTACHIO CHOCOLATE CARAMEL NOUGAT CHOCOLATE RASPBERRY SALTED PEANUT BUTTER WHITE CHOCOLATE STRAWBERRY COOKIES BANANA SALTED [...]

    Odpowiedzi: 152 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-02-05 20:36:32 Szacuny postu: 56 (cały temat: 0)
  • Naleśniki ryżowe wersja FIT

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 1 jajko 200 ml wody gazowanej 150 ml mleka 2% tłuszczu szczypta soli 10 g oleju kokosowego 150 g mąki ryżowej z Quamtrax 100 g jogurtu naturalnego 20 g ulubionego białka Jak wykonać: Do miski wbijam jajko, wlewamy wodę i mleko. Dodajemy mąkę, olej i sól. Wszystko dokładnie miksujemy. Smażymy bez dodatku tłuszczu. Polewę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3941 Data: 2018-09-13 09:56:51
  • Proteinowa FIT zebra

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 120 g banana 70 g pestek słonecznika 10 g kakao 40 g mąki kokosowej 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 70 g erytrytolu 15 g żelatyny + 100 ml wody 30 g kakao 30 g odżywki o ulubionym smaku owoce do dekoracji Jak wykonać: Banana, pestki, kakao i mąkę blendujemy. Foremkę o średnicy 18 cm wyklejamy masą i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3102 Data: 2019-06-13 07:32:36
  • Wiele wskazuje na to, że spożywanie białka serwatkowego zmniejsza podaż pokarmu, a jego dostarczanie razem z węglowodanami skutecznie obniża poziom glukozy we krwi. Wyniki eksperymentu w eksperymencie 1 podawanie 20–40 g koncentratu białka serwatkowego ograniczyło podaż pokarmu grupa, która zjadła 40 g koncentratu białka serwatkowego, dostarczyła [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1797 Data: 2020-10-23 11:46:46
  • Ser Cheddar jest niskowęglowodanowym, wysokotłuszczowym, bogatym w białko pokarmem, który często występuje w diecie mieszkańców USA. Ser Cheddar ma dobrze scharakteryzowany profil aminokwasowy z wysoką zawartością leucyny (~10%) i jest uważany za niskoglikemiczny. Ponadto białko w serze Cheddar jest częściowo hydrolizowane z powodu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3667 Data: 2022-03-01 09:50:59
  • Skrót BCAA oznacza aminokwasy rozgałęzione, są to izoleucyna, leucyna, walina. Spotyka się je w dużych dawkach w białku serwatkowym (izolatach, koncentratach i hydrolizatach białka serwatkowego), w odżywkach zawierających BCAA (kapsułki, napoje, proszek do sporządzania napoju), w odżywkach EAA (aminokwasy niezbędne; produkty podobne do BCAA), w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1298 Data: 2022-04-22 09:32:36
  • Wszyscy słyszeliśmy, iż cholesterol jest niezmiernie groźny i należy z nim walczyć. Tylko ta teoria ma niezmiernie słabe podparcie w badaniach naukowych. Obecnie naukowcy skłaniają się raczej do przypisywania kluczowej roli stanowi zapalnemu (np. Kumas, Abbas, Aster „Robbins. PATOLOGIA” II wydanie 2016-2017). Dużą rolę w etiologii [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2012 Data: 2018-10-09 12:36:29
  • Gainer nie działa - co robić?

    Artykuł
    Suplementy

    Odżywka węglowodanowa typu gainer jest to produkt, za pomocą którego dostarczamy do organizmu składników pokarmowych takich jak węglowodany i białka. Zazwyczaj występuje on w procentowej zawartości białka na poziomie 10,20 i 30%. Oznacza to, biorąc za przykład 20% zawartość protein, że na 100 g suplementu mamy około 70 g węglowodanów i około 20 g [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6062 Data: 2017-07-20 09:42:24
  • Wiele pokarmów jest reklamowanych, jako “super żywność”. Tymczasem często okazuje się, że najbardziej wychwalane produkty nie mają przypisywanego im działania. Szesnastu mężczyznom przez 2 tygodnie podawano dziennie 60 ml soku z wiśni Montmorency lub placebo. W trzecim tygodniu ćwiczeń mężczyźni otrzymali 10 g WPC oraz wykonali 4 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2425 Data: 2018-08-12 11:27:04
  • Naukowcy Vasunilashorn S. i wsp. oceniali wpływ stężeń kluczowych hormonów i związków wiązanych ze stresem (kortyzol, epinefryna, noradrenalina), hormonów anabolicznych (IGF-1, DHEA), cytokiny (głównie prozapalnej) IL-6. Postawiono hipotezę, że przewlekły stres psychiczny jest związany z krótszą długością telomerów. Telomery to struktury na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2349 Data: 2019-03-20 20:40:17
  • Czego potrzebujemy: 80 g masła orzechowego - ulubionego - może być arachidowe, migdałowe lub z nerkowców 60 g mąki kokosowej 40 g wpc w ulubionym smaku 50 ml mleka 25 g posiekanych orzechów 40 g Protein Chocolate 20 g gorzkiej czekolady Jak wykonać: Masło, mąkę, białko, orzechy umieszczamy w misce. Dolewamy po trochu mleka korygując kleistość [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2557 Data: 2019-04-01 19:33:16
  • Nowotwory są plagą, która występowała zawsze, ale z różnym nasileniem. Współcześnie choroby nowotworowe co roku eliminują na świecie ok. 10 mln osób. Styl życia, złe wybory żywieniowe (produkty wysokoprzetworzone i indukujące stan zapalny), otyłość, sięganie po papierosy i alkohol mają ogromne znaczenie dla występowania raka. Z niewiadomych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1993 Data: 2021-11-25 21:09:25
  • Jednym z największych błędów kulturystów było jedzenie samych białek, a nie całych jajek. Oczywiście, w latach 70., 80. i 90. XX wieku silnie ugruntowany był lęk przed tłuszczami i cholesterolem. Tego typu przesądy są ciągle aktualne i gdy wydawało się, że mity zostały obalone, kolejni autorzy np. ze środowiska wegańskiego, ponownie puszczają je w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1356 Data: 2022-08-25 06:23:02
  • Wiele źródeł naukowych porównuje białko konopne pod względem jakości, do białka zawartego w jajach i soi. Jednak niska zawartość lizyny sprawia, że białko konopne nieco odstaje od swoich konkurentów. Białko konopne jest jednak dobrym rozwiązaniem dla alergików, osób preferujących produkty mało przetworzone, które są dość wrażliwe na dodatki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4280 Data: 2020-06-19 13:49:57
  • Największym zagrożeniem dla współczesnego człowieka wcale nie jest epidemia koronawirusa SARS-CoV-2, bo ona nie zabiła jeszcze tylu ludzi co np. epidemia grypy hiszpanki. Tam szacuje się, iż zmarło 30-50 x więcej osób, niż podczas obecnej pandemii. Niektórzy sugerują, iż ofiar mogło być nawet ~100 milionów. Oczywiście hiszpanka trwała dłużej, więc [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2762 Data: 2020-11-11 10:14:05