Witam, Szczypta informacji chyba kluczowych: Trenowałem na siłowni łącznie 4 miesiące, pierwszy miesiąc plan FBW 3 razy w tygodniu, kolejne 3 miesiące plan typu split 3 razy w tygodniu. Przy wzroście 180 przed rozpoczęciem przygody ważyłem 72-73 kg, teraz 78-79kg Obcny plan który jeszcze będę realizował przez jedną sesję treningową jest ostro [...]
Jeśli chcesz już korzystać z kalkulatora to http://www.sailrabbit.com/bmr/ będzie lepsze - nie potrzebuje już go... potrzebuje odpowiedzi na ten temat: (Jeśli coś pokręciłem, to sorry ale jestem totalnie zielony i nie wiem czy te obliczenia są choć w 1% poprawne, korzystałem z jakiegoś poradnika) Obliczyłem coś takiego: dzienne zapotrzebowanie [...]
(Jeśli coś pokręciłem, to sorry ale jestem totalnie zielony i nie wiem czy te obliczenia są choć w 1% poprawne, korzystałem z jakiegoś poradnika) Obliczyłem coś takiego: dzienne zapotrzebowanie kaloryczne: 3100 kcal bialko: 480 kcal (120 g) tluszcze: 775 kcal (86 g) wegle: 1255 kcal (314 g) i co dalej? Wiek - 14 lat Płeć - M Cel - Siła Waga - [...]
Przede wszystkim należy pamiętać o tym, że miarą efektów nie są kg. Masa ciała nie świadczy o wyglądzie sylwetki. Aby wiedzieć jaki jest progres należy co tydzień mierzyć obwody ciała rano na czczo. Układanie diety warto zacząć od wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego. Możesz zrobić to z dokładnego wzoru, podanego powyżej. Następnie jeżeli [...]
Czy może mi ktoś wyjaśnić na czym polega oszukany posiłek bo jeszcze go nie robiłem i mam parę pytań jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc będę wdzięczny 1. Jeżeli mam 4 posilki w diecie to (oszukany posiłek) jest 5 posiłkiem dodatkowym ? 2. Kiedy się robi oszukany posiłek w jaki dzień sobotę czy niedzielę ? I o jakich godzinach najlepiej na [...]
Kabo ale co jest złego w pasztecie? On ma całkiem fajny skład, 110gram mięsa i podrobów na 100 gram pasztetu a przede wszystkim nie jest to podstawa diety tylko dodatek. Ja nie mam 8% BFu i nie próbuję zejść do 5%. Ja mam do zrzucenia pewnie z 50kg smalcu i jeśli bym miał to zrobić to zajmie mi to pewnie dobry rok. Nie wytrzymam roku na [...]
Kabo ale co jest złego w pasztecie? On ma całkiem fajny skład, 110gram mięsa i podrobów na 100 gram pasztetu a przede wszystkim nie jest to podstawa diety tylko dodatek. Ja nie mam 8% BFu i nie próbuję zejść do 5%. Ja mam do zrzucenia pewnie z 50kg smalcu i jeśli bym miał to zrobić to zajmie mi to pewnie dobry rok. Nie wytrzymam roku na [...]
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy moja dieta jest dobrze rozplanowana... Wzrost: ok 170-172 Waga: między 64-64,8 Cel: redukcja tkanki tłuszczowej Kalorie do spożycia: 1700kcal Rozkład makro: Białko: 178g tłuszcze: 47g węgle: 140g Dietę zaczynam stosować od dziś. Od tygodnia robię pomiary ciała. Mam pytanie: Czy rozkład mojego makro jest [...]
Rekompozycja ciała to w skrócie proces, w którym jednocześnie tracimy tkankę tłuszczową i budujemy mięsnie. Jest on możliwy jedynie u osób początkujących. Nie ma niestety uniwersalnego schematu, gdyż dieta ma charakter wybitnie indywidualny. Zatem możemy doradzić jeśli wrzucisz wszystkie niezbedne informacje o sobie. Spróbowałbym na starcie z [...]
[...] kobiety, a nie mężczyzny. Pamiętać należy o tym, że tutaj już nie ma z czego odejmować kalorii, co w przypadku stagnacji będzie konieczne. Zalecana ilość białka w diecie to 2g/kg masy ciała. Tłuszcze minimum 1g, a reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Porównaj więc jak to wygląda u Ciebie. Zmieniony przez - domer w dniu 2019-07-03 05:35:58
Ostatnio oglądałem vblog jednego crossfitera na youtube (Mastersunited czy jakoś tak) traktującego o tym jak udało mu się "naturalnie hormony na prostą wyprowadzić" w ciągu 2 lat- powiem szczerze, nie wierzę że gościu bez dopingu w wieku 45 lat zszedł z shbg o wartości 65 nmol/ l na 41 nmol/l podwyższając jednocześnie testosteron z 14 nmol/l na 27 [...]
Manila Pennachio jest jedną z najlepszych włoskich zawodniczek crossfit. Zestawienie obrazuje, jak rozwijała się jej kariera: W 2014 r. była 3296 na świecie, W 2015 r. była 1344 na świecie, 3 we Włoszech, W 2016 r. była 876 na świecie, 4 we Włoszech, W 2017 r. była 195 na świecie, 1 we Włoszech, W 2018 r. była 191 na świecie, 1 we Włoszech, W [...]
Ja bym postawiła na rotacje weglami. Czyli białko i tłuszcze na tym samym poziomie a więcej wegli. Niskie kalorie jak wprowadzasz to przy tej wadze ok 1500 ale wtedy podwuzszasz w inne dni żeby w skali tygodnia wyszło nadal ok 1900.
Witam, na wstepnie moze przyznam sie ze mam 33lata, z silownia mam juz kontakt od kiedy skonczylem 13 lat - zaczelo sie od trojboju silowego pod okiem trenera, potem w zaleznosci od tego jak czas pozwolil byly przerwy potem powrot do bodybuildingu nastepnie kalitenistyka i koniec koncow dluzsza przerwa na jakies 5 lat.Od nieco ponad roku znowu [...]
Witam 10 czerwca zacząłem się odchudzać, po 21 dniach pierwszy raz wszedłem na wagę i schudłem 4.7 kg, do celu brakuje jeszcze 7kg. Jeśli chodzi o pomiary zrobiłem je dopiero pierwszy raz po 3 tygodniach bo twierdziłem że wcześniej bez sensu. Dieta wygląda tak jeśli chodzi o kcal i makro: 2000kcal 198g białka = 698 kcal 55g tluszcze = 495kcal 201g [...]
Określone sposoby obróbki termicznej pożywienia często sprawiają nam problem w sytuacji, gdy chcemy wyliczyć ilości kalorii i makroskładników w danym produkcie oraz wliczyć to w dietę. Problem jednak w rzeczywistości nie jest taki na jaki wygląda pierwszym rzutem oka. Pamiętać należy przede wszystkim o podstawowej zasadzie, która mówi o tym, że [...]
Witam, mam 20 lat. Moja waga 79 kg, ćwiczę od 2 lat (2 lata można powiedzieć przetrenowane na lekkiej olewce, nie pilnowałem posiłków oraz ich jakości, co do treningu to zawsze na 100% 3-4 razy w tyg. Startuje z delikatnym cyklem na samym propie i potrzebuje porady w odżywianiu. Moim celem jest rekompozycja. Posiłki przez pierwszy tydzień [...]
[...] czekoladą wkładamy do miski i miksujemy na wysokich obrotach. Przekładamy do pucharka/słoika. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy nią masę. Chłodzimy około godziny. Dekorujemy kawałkiem czekolady, płatkami kokosa. Wartości odżywcze: Cała porcja to 358 kcal. Białko 28 g, Tłuszcze 18,6 g, Węglowodany 19 g. Makro podane bez dekoracji. Smacznego!