ja nie jestem przekonany do smażonego na noc i uważam, że to raczej kiepski pomysł. NA śniadanie to jeszcze ale ogólnie smażenie na redukcji to W posiłkach u Ciebie jeszcze brakuje białka w każdym posiłku lub przerwa jaka jest między posiłkami jest za długa.
Ja mam parcie na to ciastko, już TRECowe białko miało być o smaku kruchego ciastka, ale chyba z tego co pamiętam nie było czy jakoś tak. "a smażenie, to generalnie chodzi o sam sposób obróbki, czy to z użyciem tłuszczu czy nie, to chyba najlepsze wyjście nie jest mimo wszystko" Jutro wezmę popytam i poczytam na forum, poza tym mam kilka [...]
1. Zapomniałeś o wysokim indexie glikemicznym, na który wiele osób uważa i unika. 2. Tak, ziemniaki nie tuczą, ale kto spożywa je same? Nasze babcie / mamy mają zwyczaj dodawania do nich masła, śmietany czy sosów, a to powoduje, że produkty ziemniaczane stają się bombą. 3. Frytki smażone są na tłuszczu i to dodatku tym niezdrowym. Zazwyczaj nie [...]
ryz + gotowany kurczak to odrzuca mnie, smazenie na sprayu + ryz surowka srednie, hoj wie jak to przyrzadzac jest troche tych przepisow w kuchni sfd ale jakos nie chce mi sie, twarog sam jak chce zjesc na noc to tez odrzuca, popitka woda ratuje sprawe
Nie jem warzyw przed i po treningu, źle mnie zrozumiałeś, z tego co czytałem smażenie na oliwie z oliwek nie jest dobre, ok będę jadł owsiane na wodzie. A poza tym reszta dobrze?
podaj jakies info o sobie, zapotrzebowanie, btw/kg 3 posiłki to za mało, conajmniej 5 powinienes spozywac w ciągu dnia wywal z diety płatki kukurydziane, szynke zastap mięsem/rybą, jogurty jedz naturalne smażenie mięsa oczywiście bez panierki dodaj do diety więcej warzyw i zdrowych tluszczy pozdr
Hmmm ciekawe czy coś z tego wyjdzie Czekanie Smażenie naleśnika w nocy Przerzucanie placka na drugą stronę 1 Przerzucanie placka na drugą stronę 2 Przerzucanie placka na drugą stronę - Udało się Farsz + sos cynamonowo-jogurtowo-słodzikowy VS placki Nakładanie Farszu Nałożony farsz na naleśnik Zawijanie naleśnika 1 Zawijanie naleśnika 2 Zawinięty [...]
Wampirate, ja mam to samo, słyszę, że na coś trzeba umrzeć, smażenie, pieczenie na maśle? - rakotwórcze? Stres też! Eh. Ja słyszałam, że łatwo o zatrucie przy ponownym zamrażaniu, absolutnie nie można.
PAM ? Troche mam poślizg z dietą bo byłem na sciankach wspinaczkowych, nie mam przedramion, masakra... Co to PAM ? Jezeli wejdzie faktycznie w gre smażenie i grillowanie w piekarniku to bedzie 0 problemu z dietą...bede obserwował jak to na mnie wpływa...i najwyzej na redukcjach bede wracał na gotowanie na te kilka tygodni. Zmieniony przez - [...]
Własciwie nic. Jest to na zasadzie "mniejszego zła" a dokładnie zmiany konformacji tłyszczu pod wpływem wysokiej temperatury. Oczywiście w tych spraywach nie ma tłuszczu, więc problem w ten sposób jest eliminowany, niemniej jednak nie pomaga to w niczym. Powiedzmy: nie szkodzi. Z drugiej strony równiez fakt jest taki,że porcja na [...]
zadne tłuszcze po usmazeniu nie są zdrowe, a wrecz odwrotnie w ogole frytki i smazona ryba w panierce to danie któe mozna zjesc sobie raz na jakis czas na wakacjach w Łebie reasumujac: posiłek byłby ok gdyby nie smażenie, panierowanie i frytki
Placki ziemniaczane, to produkt, którego w zasadzie nie powinno się spożywać. Smażenie nie jest najzdrowszą metodą obróbki pokarmów, a poza tym ziemniaki poddane smażeniu są wysokokaloryczne i tuczące. Tradycyjny model posiłku (np. opcja placki ze śmietaną lub cukrem) stanowi antytezę aktualnych zaleceń żywieniowych. Wartość odżywczą można znaleźć [...]
No ja tez bym sie zastanwial czy to zjesc bo pasozyty sa naprawde rozne i sa o wiele grozniejsze niz te co znamy z ksiazek od biologii ale smazenie na glebokim oleju powinno zalatawic sprawe w 99%
Właśnie chodzi też o to miejsce bo salonów nie mam ;p A np na mojej diecie moge np na 3 posilek w dni nie treningowe zjesc karkówke pieczoną w naczyniu żaroodpornym? Czy to podchodzi pod smażenie bo w sumei zadnego oleju sie nie dodaje i karkówka piecze sie na swoim tłuszczyku ;)
Ona nie jest czarna, tylko po prostu mocniej brązowa ;) Głównie przyprawy chyba tak czernieją. No i nie jest to smażenie długotrwałe typu choćby 10 min. To jest walnięcie kuchni na full i około 5 min obróbki termicznej - białko ścina się w ciągu 2 min, pozostałe 3 jest na to, żeby bardziej przypiec i odparować wodę. Zmieniony przez - Granathar w [...]