kiedy najlepiej przespać sie w ciągu dnia? przed/po treningu? przed/po posiłku? czy rozwiązanie typu: jem obiad, ide spać na 2 godziny, budze sie, ide na trening było by dobre? w nocy śpie tylko 7 godzin a że straszny ze mnie śpioch musze jeszcze troche w ciągu dnia odespać i chciałbym sie dowiedzieć jak to zrobić żeby wyszło jak najkożystniej
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Najekonomiczniej spać 8-7 godzin więc nie potrzebne ci drzemki w ciągu dnia, a jak nie możesz wytrzymać to kup sobie jakiegoś energetyka 

...
Napisał(a)
z energetykow bym na Twoim miejscu zrezygnował to jest jeden wielki badziew, juz bym wolal sie zimnego piwa napić
...
Napisał(a)
kawka 

"Abs of a skinny guy is like a fat girl with big boobs... it dosent count."
...
Napisał(a)
Najlepiej zjeść przed treningowy, zdrzemnąć się ok. 20 minut i iść na trening. Taka drzemka wbrew pozorom dużo daje, ja niestety nie mam na to czasu.
...
Napisał(a)
Da Vinci jesli dobrze pamiętam sypiał kilka razy dziennie po 15minut i oszczędzał czas w ten sposób :)
"Abs of a skinny guy is like a fat girl with big boobs... it dosent count."
...
Napisał(a)
to wszystko zależy od osoby...
nawet naukowcy stwierdzili że każdy potrzebuje innej dawki snu...
Podobno Napoleon prawie nie sypiał...
nawet naukowcy stwierdzili że każdy potrzebuje innej dawki snu...
Podobno Napoleon prawie nie sypiał...
Nie problem ćwiczyć, problem chcieć...
...
Napisał(a)
w 15 min to ja zasnąć nie zdążę
kawa na mnie nie działa, już kilka razy próbowałem nawet taką mocniejszą - zero reakcji. Ja po prostu śpie jak mały dzieciok, nawet we wakacje mimo iż w nocy spałem 10 godzin to w ciągu dnia kładłem sie na godzine - dwie

...
Napisał(a)
Godzine przed treningiem nie można spać, w przeciwnym razie nasz kręgosłup nie będzie odpowiednio przygotowany do takiego wysiłku jak siłownia - bardzo łatwo wtedy o kontuzje typu wypadnięcie dysku, a to już poważna sprawa.

...
Napisał(a)
Uważam zlatano że masz racje.
W dodatku po treningu występuję wysoki poziom katabolizmu. Nasz organizm najlepiej się regeneruję w czasie snu. Uważam że po treningu jakiś dobry obiadek i drzemka nie była by głupia:)
W dodatku po treningu występuję wysoki poziom katabolizmu. Nasz organizm najlepiej się regeneruję w czasie snu. Uważam że po treningu jakiś dobry obiadek i drzemka nie była by głupia:)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!