Szacuny
0
Napisanych postów
108
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
2906
witam
mam pytanko:
mam 16 lat i z jednej strony mam nierozwiniety miesien(tak dookola sutka) :) z prawej robi sie ladny miesien a z lewej jest taki cos "wklesle" czy jest jakies cwiczenie zeby klatka wygladala symetrycznie? czy mam cwiczyc normalnie rozpietki, wyciskania i to mi sie wyrowna?? czy moze mozna jakos osobno "docwiczyc" lewa strone klaty? dodam ze nie cwicze nawet miesiaca wiec zaczynam dopiero przygode z kulturystyka....
z gory dziekuje za odpowiedzi pozdro for everybody :)
Szacuny
62
Napisanych postów
3655
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
20217
Skoro nie cwiczysz nawet miesiaca za wczesnie by cokolwiek powiedziec. Napewno powinennes pozostac przy tradycyjnych cwiczeniach, nie kombinowac nic "na jedna strone". Mozliwe takze ze masz jakas wade budowy ale o tym zapewne bys wiedzial. Powtarzam , skoro tak krotko cwiczysz nie ma powodow do obaw.
***Moderator Działów : Dla Zupełnie "Zielonych" & Fitness***
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Zapytam o to tutaj , poniewaz nie za bardzo sie orituje gdzie sie z tym pytaniem zwrocic, a wiec tak:Gdy na siłowni robie klatke piersiowa na poziomej ławce to kiedy wroce do domu strasznie mnie bola plecy(tak mniej wiecej od połowy do samego dołu) i nie mam za bardzo pojecia czym to jest spowodowane , czy moze za duze obciazenia ? czy co ? nie wiem ...
Szacuny
62
Napisanych postów
3655
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
20217
Spowodowane jest to niewłaściwa technika wykonywania cwiczenia. Polecam poczytac www.kulturystyka.pl/atlas i tam cwiczenia klatki piersiowej. Moze sam zauwazysz w ktorym miejscu robisz blad.
Pozdrawiam
***Moderator Działów : Dla Zupełnie "Zielonych" & Fitness***
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
hhhmmmm .... z tego co zauwarzyłem to mogłem robic bład przy ustawieniu nog(chodzimi o kat)wiecej bledow nie zauwarzyłem , lecz moj kolega ktory juz troche chodzi na siłownie mowił cos o podkładaniu cos pod plecy nie wiem za bardzo czemu mialo to słuzyc.
Szacuny
30
Napisanych postów
717
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
19854
Jeżeli chodzi o krzywą klatke to tez mialem taki problem ze jedna czesc byla wieksza od drugiej po okolo roku juz sie prawie wyrownały ,ale oczywiscie nigdy nie beda idealnie symetryczne ale jak bedziesz cwiczył duzo i solidnie to nawet nikt tego nie bedzie zauwazał.
PS .popatrz sobie na zdjecia kulturystow bardzo wielu z nich ma taki problem z krzywa klatka.