Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

problem z garbieniem sie

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4681

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 251
witam

jak to jest napisane w temacie mam problem bo sie garbie i mam w zwiazku z tym takie pytanie:
co mam zrobic zeby sie pozbyc tej zlej postawy???

czy moze cwiczyc plecy 2 razy w tygodniu (zapomialem dodac ze normalnie cwicze 4 razy w tygodniu kazda partie miesni raz w tygodni) bo podobna wlasnie od tego ze sie ma za slabe miesnie plecow to sie wtedy czlowiek garbi czy moze sa jakies specjalne cwiczenia ktore mogl bym wykonywac i dodac do swojego planu ktore pomoga mi miec prosta sylwetkie

jesli ktos zna sie na tym to prosze o porady
pozdrawiam i czekam na odp
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 203 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2882
ja sie dołączam mam ten sam problem tylko jeszcze mam asymetrje klatki piersiowej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3215 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 20315
moja rada: jeśli robisz brzuszki, przestań...

Ile do... czyli liczniki do wydarzeń http://ile-do.pl.pl
oraz
Kuchnia wietnamska na http://pyzamadeinpoland.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 368 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 6388
No comment
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
junior 23 uwarzasz ze to garbienie jest od robienia brzuszkow bo moim zdaniem to chyba raczej nie poniewaz miesni brzucha cwicze nie zaczesto a pozatym to garbilem sie juz zanim zaczolem przygode z silownia i cwiczeniami
??????????????????????
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 978 Wiek 6 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 15649
Nie sluchaj juniora... pisze glupoty

Rob brzuch, on rowniez odpowiada za utrzymanie pionowej postawy ciała.
Ale cwicz harmonijnie, cale cialo, brzuch+prostowniki kregoslupa=wlasciwa postawa

Gdy przychodzi pacjent z dusznosciami i kaszlem widze limfangioleiomiomatoze, a nie zapalenie płuc...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3215 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 20315
Brzuszki zazwyczaj robi się w pozycji typowo utrzymującej garbienie się. Zapytaj o to dobrego ortopedę sportowego. Rozmawiałem kiedyś o tym z lekarzami z Centralnego Ośrodka Medycyny Sportowej. Jeśli wzmacniać brzuch, to innymi metodami. Np na drążku.

oraz

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
wlsanie atk robilem do tej pory ze cwiczylem cale cialo ( moze troche zaniedbywalem miesnie brzucha) i to nie przynosilo zadnych poprawek jesli chodzi o moja sylwetkie i wlasnie daltego pomysallem zeby moze ktoras partie bardziej cwiczyc ktora jest odpoweidzialna za to lub zeby dpzucic jakies cwiczenia ktore pomoga w prostowaniu sylwetki

macie jakies pomysly
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Dr. Jolie Bookspan
Don't Do Crunches. Most people are conditioned to believe that abdominal crunches are the answer to training your "core" and helping back pain. But when closely examined, this turns out not be true at all. Doing abdominal crunches is not a good remedy for round back.Crunches promote bad posture, even when done correctly. They don't train you how to use your abs when standing up carrying tanks, swimming, lifting gear, or any of your normal daily activities. Just strengthening muscles, explained in Part I, won't automatically give you good posture or make you lift and carry properly. See the previous article on Abs in this column for more on what exercises better work your abs for pain control and posture when conducting your real life.

tylko nie mówcie, że to mało znacząca osoba. współpracowała ona z światowej klasy sportowcami, zdobywającymi medale olimpijskie

oraz

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
Z czasem garbienie wywołuje przykurcze mięsni piersiowych i w obręczy barkowej.Sam dbaj o swoją postawę siedz prosto .Trening pleców raz w tyg wystarczy jednak po nim 4 serie swobodnych zwisów na drążku likwiduje przykurcze mięśni piersiowych a także rozciąga " ściśnięte" kręgi gręgosłupa po treningu pleców .
Mięsni brzucha nie zaniedbuj ćwicz je regularnie tak jak do tej pory przy czym po kązdym treningu je rozciągaj stana sie wówczas silne elastyczne i szybciej sie regenerują

Streching = same plusy dla mięśni ,stawów wiązadeł pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
staram sie trzymac prosta sylwetkie ( ale wiadomo jak to jest jak o tym pamietam to sie prostuje ale jak sie tylko czyms zajme i o tym zapomne to lipa z prostowania sie)

czyli uwazasz ze wystarczy tylko po cwiczeniu miesni plecow powisiaec troche nadrazku a po miesni brycha je rozciagnac i to powinno pomoc na garbienie sie

ps. bo ja to myslalem ze moze sa jakies cwiczenia ktore wykonujac pomoga w prostowaniu sie i sciagna lopatki do tylu tak aby bylo prosto
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

excel wyciskanie

Następny temat

Jaki trening?Prosze o pomoc!!!

Spalanie
Polecane artykuły