...
Napisał(a)
Mięsi nie zbudujesz na samych odzywkach/suplementach zrobisz to w najwiekszej mierze za pomoca odpowiedniej diety, to odzywianie odgrywa kluczowa role, moze nie wszyscy chca w to wierzyc ale taka jest prawda. Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Ok własnie wróciłem z zakupów dzisiaj poszło ponad 50 zł ciekawe na ile dni mi to wystarczy. Dzięki wszystki, sogi porozdawane.
...
Napisał(a)
Jedz na zdrowie, jak i my
Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
...
Napisał(a)
Kupiłem tak:
2x mleko 3,2 %
2x płatki owsiane błyskawiczne 500g
pudełko ryżu
pudełko kaszy gryczanej prażonej
3 paczki wafli ryżowych
10 jajek
2 jogurty
twaróg
2 puszeczki tuńczyka
oliwe z oliwek
i chyba to wszystko. Do rzeźnika zaglądne jutro to zakupie piersi kurczaka za jakieś 2 dychy. Co wy na te produkty?
2x mleko 3,2 %
2x płatki owsiane błyskawiczne 500g
pudełko ryżu
pudełko kaszy gryczanej prażonej
3 paczki wafli ryżowych
10 jajek
2 jogurty
twaróg
2 puszeczki tuńczyka
oliwe z oliwek
i chyba to wszystko. Do rzeźnika zaglądne jutro to zakupie piersi kurczaka za jakieś 2 dychy. Co wy na te produkty?
...
Napisał(a)
wafle ryzowe to ww proste wiec najlepiej nadaja sie bezpośrednio po treningu,owsiane trzeba bylo kupic górskie,blyskawiczne sa bardziej przetwozone,ale jak na "dziewicze" zakupy to ladnie,ale taka "doskokowa" dieta na niewiele sie zda
...
Napisał(a)
Wafle ryzowe to ww zlozone z naturalnego ryzu brazowego, tyle ze o wysokim indeksie glikemicznym, nawet bardzo wysokim
...
Napisał(a)
czy aby na pewno?;>
"Wafle ryżowe to węglowodany proste. Mają bardzo wysoki indeks glikemiczny, wyzszy nawet od czystej glukozy.
Ryż brązowy owszem, jest źródłem ww złozonych ale proces obróbki ma tutaj decydujące znaczenie. Nie wiem dokładnie jak wygląda sposób produkcji tych wafli ale żeby ryż tak spęczniał i uformował się, musi być poddany działaniu bardzo wysokiej temperatury i ciśnienia. To sprawia że łańcuchy weglowodanowe znacznie się skracają a indeks glikemiczny rośnie. Na przykład zawartość błonnika w ryżu sięga 9%, w waflach to tylko 2-3%(nie pamietam dokładnie). Wafle to zywność w wysokim stopniu przetworzona. "
wypowiedz Atomic'a z art:
https://www.sfd.pl/Wafle_ryżowe_-t8653.html
Zmieniony przez - Majbah w dniu 2008-10-20 14:05:28
Zmieniony przez - Majbah w dniu 2008-10-20 14:06:17
"Wafle ryżowe to węglowodany proste. Mają bardzo wysoki indeks glikemiczny, wyzszy nawet od czystej glukozy.
Ryż brązowy owszem, jest źródłem ww złozonych ale proces obróbki ma tutaj decydujące znaczenie. Nie wiem dokładnie jak wygląda sposób produkcji tych wafli ale żeby ryż tak spęczniał i uformował się, musi być poddany działaniu bardzo wysokiej temperatury i ciśnienia. To sprawia że łańcuchy weglowodanowe znacznie się skracają a indeks glikemiczny rośnie. Na przykład zawartość błonnika w ryżu sięga 9%, w waflach to tylko 2-3%(nie pamietam dokładnie). Wafle to zywność w wysokim stopniu przetworzona. "
wypowiedz Atomic'a z art:
https://www.sfd.pl/Wafle_ryżowe_-t8653.html
Zmieniony przez - Majbah w dniu 2008-10-20 14:05:28
Zmieniony przez - Majbah w dniu 2008-10-20 14:06:17
...
Napisał(a)
Wafle ryżowe zawierają węglowodany złożone, będące źródłem w pełni wykorzystywanej energii. Codzienne ich spożywanie jest niezbędne w prawidłowym przebiegu metabolizmu w organizmie. Są doskonałą, pełnowartościową, pożywną, dietetyczną i niskokaloryczną przekąską. Stworzone nie tylko dla osób dbających o zdrowy styl odżywiania i figurę, lecz również idealne dla osób uczulonych na gluten. Wafle ryżowe nie zawierają glutenu i cholesterolu.
jak widać nie wszzystkie wafle ryzowe sa robione tymi samymi metodami.
jak widać nie wszzystkie wafle ryzowe sa robione tymi samymi metodami.
Polecane artykuły