SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ekonom85/Dziennik/szybka redukcja, nastepnie budowa masy

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6069

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 34 Napisanych postów 7667 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 81617
Wagę ryżu sprawdzasz przed. Po ugotowaniu jest cięższy, bo napęczniał wodą.

Warzywa mają węglowodany. Ale to błonnik, który nie jest przyswajalny przez organizm. Dlatego nie wliczamy ich do bilansu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 3212 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10998
wieprzowina... też przed ugotowaniem, po będzie co prawda lżejsza, ale ogólnie waży się przed obróbką.

"Kobiety myśla, że są słabe i zbierają tłuszcz bo się starzeją,
a w rzeczywistości starzeją się bo robią się słabsze i zbierają tłuszcz"

http://*******/4b7r 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 5025 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 44470
j.w.

Warzyw nie wliczaj, dlaczego? tak jak napisał KURO

pozatym organizm na strawienie ich, wydziela więcej energii niż zostały z nich dostarczone

Skoro trening masz spr. to nie wnikam, chodziło mi o konkretne rozpisanie co i jak

--=Zanim zadasz kolejne pytanie na forum=--
http://www.sfd.pl/Pierwsza_Wizyta_Jasia_na_FORUM-t355004.html

"Jak nie wiesz to się dowiedz, wpierw pomyśl potem powiedz..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 115
na poczatek wklejam nowa diete do sprawdzenia, wg wskazowek BodyLine

1.
bialko jajka (80g) 8.8/0.6/0.1
zoltko jajka (16g) 2.4/0.1/4.5
platki owsiane (75g) 9/46/5.4
losos wedzony (50g) 11/0/4.4
brokuly (100g) 3/2.7/0.4

lacznie 34.2/49.4/14.8

2.
kurczak gotowany (110g) 23.4/0/1.5
ryz brazowy (75g) 5.4/51/1.5
salata (30g) 0.5/0.4/0.1
oliwa z oliwek (12g) 0/0/12

lacznie 29.3/51.4/15.1

3.
twarog chudy (50g) 11/1.1/0
chleb wasa (3kromki) 1.5/15/0.6
otreby pszenne (50g) 8/10/2.6
rodzynki suszone (20g) 0.4/13/0.1
dynia pestki (25g) 6/3.2/12.5
kapusta biala (100g) 1.7/4.9/0.2
pomidor (100g) 0.9/2,4/0,2

lacznie 29.5/49.6/16.2

4.
wolowina (poledwica gotowana) (100g) 20.1/0/3.5
kasza gryczana (75g) 9.4/47.5/2.4
pomidor (100g) 0.9/2.4/0.2
oliwa z oliwek (9g) 0/0/9

lacznie 30.4/49.9/15.1

5.
tunczyk w sosie wlasnym w puszce (polowa) 16/0/1
chleb wasa (5 kromek) 2.5/25/1
ogorek (200g) 1.4/4.8/0.2
papryka czerwona (200g) 2.6/9.2/1
orzechy wloskie (20g) 3.2/2.3/12
groszek zielony (100g) 6.7/11/0.4

lacznie 32.4/52.3/15.6

6.
twaróg chudy (200g) 44/4.4/0


ogolem
199.4/257/76.8
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 115
wartosci obliczane bez warzyw:
31.2/46.7/14.4
28.8/51/15
26.9/42.3/16
29.5/47.4/14.9
21.7/27.3/13
44/4.4/0

co z tym fantem zrobic? zwiekszyc ilosc brazowego ryzu, pieczywa, kaszy gryczanej itd do 30/50/15?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 115
King89, oznacza to, ze do kazdego posilku moge bez problemu dorzucic pomidora, ogorka, salate, papryke, kalafiora a nawet i salatke warzywna w iloscich.. no wlasnie, jakich? rozsadnch, umiarkowanych?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 3212 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10998
1.
bialko jajka (80g) 8.8/0.6/0.1
zoltko jajka (16g) 2.4/0.1/4.5 - to jest pół żółtka
platki owsiane (75g) 9/46/5.4 - to jest białko roślinne
losos wedzony (50g) 11/0/4.4


lacznie 34.2/49.4/14.8

2.
kurczak gotowany (110g) 23.4/0/1.5 daj więcej 150g
ryz brazowy (75g) 5.4/51/1.5 to jest białko roślinne

oliwa z oliwek (12g) 0/0/12

lacznie 29.3/51.4/15.1

3.
twarog chudy (50g) 11/1.1/0 twaróg na noc najlepiej
chleb wasa (3kromki) 1.5/15/0.6
otreby pszenne (50g) 8/10/2.6 to jest błonnik, czyli ww nieprzyswajalny
rodzynki suszone (20g) 0.4/13/0.1 na redukcji?
dynia pestki (25g) 6/3.2/12.5



lacznie 29.5/49.6/16.2

4.
wolowina (poledwica gotowana) (100g) 20.1/0/3.5 więcej
kasza gryczana (75g) 9.4/47.5/2.4 białko roślinne

oliwa z oliwek (9g) 0/0/9

lacznie 30.4/49.9/15.1

5.
tunczyk w sosie wlasnym w puszce (polowa) 16/0/1 a dlaczego połowa?
chleb wasa (5 kromek) 2.5/25/1 węglowodany wieczorem wykluczyc lepiej
orzechy wloskie (20g) 3.2/2.3/12
groszek zielony (100g) 6.7/11/0.4 IG kosmiczne, bo mniemam, ze z puszki?

lacznie 32.4/52.3/15.6

6.
twaróg chudy (200g) 44/4.4/0
dorzuć pomidorka i tran

EDIT
Nadmiar zazwyczaj tuczy więc nie przesadzaj w żadnej kwestii.

Warzywa usunęłam, zeby mi było prościej, poza tym nie wliczasz ich wcale. Łączne wartości policz sobie jeszcze raz

Zmieniony przez - madu24 w dniu 2008-03-06 16:12:54

"Kobiety myśla, że są słabe i zbierają tłuszcz bo się starzeją,
a w rzeczywistości starzeją się bo robią się słabsze i zbierają tłuszcz"

http://*******/4b7r 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 115
madu24, wolowina czy wieprzowina?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 3212 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10998
Kochanie, na stronie 5 w ostatnim poście pytałeś o wieprzowinę... Stąd moja wieprzowina z młoteczkiem Bo to raczej mało redukcyjne mięsko jest

"Kobiety myśla, że są słabe i zbierają tłuszcz bo się starzeją,
a w rzeczywistości starzeją się bo robią się słabsze i zbierają tłuszcz"

http://*******/4b7r 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 115
BodyLine zalecil zjadanie jajek w stosunku bialka do zoltka 5:1.
niebardzo rozumiem odnotowania -to jest bialko roslinne - tzn zle i zamienic je na zwierzece, tak ?
czyli dla p3 - otreby i rodzynki zastapic czyms innym
jesli chodzi o tunczyka, postanowilem jest dziennie polowe, gdyz wyczytalem gdzies ze nie powinno sie jesc go codziennie, zatem wg mnie pol dziennie przez caly tydzien daloby 3,5 puszki, nie 7. czyli uznac to za kolejny mit i jesc calego ?
groszek z puszki - tez odrzuce
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ABS2 jedno pytanie

Następny temat

Michal29/BLOG (TS)/poprawa siły w TS - podsumowanie str. 32

WHEY premium