Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Niestety, wielu osob nie stac na mocno urozmaicone menu (2 rodzaje miesa dziennie), ryby (tez zdało by sie rozne rodzaje - tluste i nietluste), warzyw mnostwo, najlepiej zielonych itp itd.
Wszystko wiec pozostaje kwestia kogo na co stac i wowczas stara sie jakos to wszytsko polaczyc w jedna calosc.
Ja np. nie moge sobie pozwolic na oddzielne jedzenie bo wciaz zyje na garczku rodzicow, owszem zamiast wedliny syfiastej kupuja mi ser twarogowy lub tunczyka. Takze u mnie ser twarogowey stanowi podstawe bialka (2 lub 3 porcje dziennie po 150g), to tego piers z kuraka, na zmiane np ze sledziami (lub panga). Staram sie dorzucac zdrowych tłuszczy (tran, orzechy oliwa z oliwek). Ograniczylem do minimum potrawy smazone, staram sie jesc wiecej warzyw, wiecej swiezych rzeczy, niczym nie przetworzonych, wywalilem z diety chipsy, pizze (choć raz w miesiącu można ), piwko z umiarem.
Ale takie podejscie typu - nie jedz tyle sera bo...jest bez sensu, bo ludzie zupelnie sie zniecheca, nie majac innych mozliwosci (np odpowiednie miesko, ryby - co jest drogie)
Ja wyszedlem z zalozenia, ze lepiej zywic sie tak jak obecnie to robie, unikac tych złych nawykow zywieniowych, cwiczyc na silowni. Na pewno beda rezultaty o niebo lepsze niz jakbym prowadzil stary tyb zycia.
A jak bedzie mnie na to stac, to zapodam wowaczas takie produkty i tak urozmaice diete, ze bedzie wszytscacy glacy
Zmieniony przez - kenio80 w dniu 2007-02-27 11:33:00
Zmieniony przez - kenio80 w dniu 2007-02-27 11:39:16
Ale jednak ten twarog mozesz zastapic tunczykiem , z autopsji wiem ze nawet te tanie (w cenie twarogu lub tansze) sa lepsze od nabialu.
Jednak tunczyk to mieso i zdrowe kwasy tluszczowe a poprzez sporzywanie zbyt duzej ilosci twarogu mozesz nabawic sie problemow zdrowotnych.
Pewnie zaraz sie odezwa glosy ze tunczyk to ryba dlugowieczna i gromadzi metale ciezkie ale powiedzcie gdzie teraz mamy czyste srodowisko?
Jasne jest ze lepiej by bylo abys mogl dostarczac wiecej miesa ale jak sie nie ma co sie lubi to na razie lubi sie co sie ma.
A tak wogole to "szacuneczek "dla mlodego czlowieka za tak zdrowe podejscie do jedzenia.
POWODZENIA
Wal śmiało - odpowiem na każde pytanie
TRENING OSOBISTY 604 971 921
A glownie chodzi o bialko, reszte w tanszy sposob mozesz dostarczyc do tego najwazniejszego(jednego z najwazniejszych)makroskladnika.
Wyprodukowanie bialka zwierzecego jest bardzo drogie(kuraki, wolowina itp)
Wal śmiało - odpowiem na każde pytanie
TRENING OSOBISTY 604 971 921
Pozdrawiam
Zmieniony przez - qazar w dniu 2007-02-28 22:05:29
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
Pytanie z jedną potrawą
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- ...
- 42