trzy łychy płatków owsianych i dwie/trzy otrąb pszennych zalać wrzątkiem i odstawić na minutkę żeby się namoczyło.
wrzucić do tego namoczonego starte jabłko i banan (żeby było słodko
dodać łyżkę (jakieś 50g) twarogu półtłustego/chudego(ja zawsze dodaję półtłusty, bo u mnie nigdy nie można innego dostać, hehe). Dodajemy do tego pół łyżki cynamonu. Na koniec trzeba wszystko zmiksować.
Wygląda hmm... delikatnie mówiąc, niezbyt ciekawie (typowa papka, gorzej niż te Gerberowe w słoikach ale jest dobre, zwłaszcza na śniadanie.
Papka dostarcza:
19 g białka, 6,78 g tłuszczu, 65,5 wgw.
Przepis jest moją własnością (jedna z wielu papek, ktoś już pewnie takie robił..., może trochę za dużo węgli, ale produtky naturalne i mnie smakuje