SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepisy ,kazdy przepis rowna sie sog i moja dozgana wdziecznosc :-)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8068

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 6889 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 100566
jigga apetycznie ten placek sobie wygląda zjadłbym ale na reukcji jestem i narazie se odpuszcze ale kiedyś sobie go zrobie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 874 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4729
coodo a'la disik

Czasami wcinam takie coś. Makaron wymieszany z jajkiem na patelni. Makaron spaghetti (100-150g) + 2 całe jajka, do tego ugotowany sos pomidorowy lub przyrządzony samemu ze świeżych pomidorów.

Wartości odż.
ok. 75 węgli 25-30 g białka 15 g tłuszczu

Inna potrawa: ryż (parabolizowany) + tuńczyk rozdrobniony wymieszany + kukurydza i oliwa z oliwek albo olej sojowy

wartości:
ok. 90-100 węgli 30-35 g białka 10-15 g tluszczu

a teraz dawaj soga !!!!!

[ [] N S T R |_| [ T | [] N
T | M E
A G A | N

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 2286 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 21699
moja kolacja: 1/3 szklanki twarogu poltlustego, 3 lyzki maslanki, lisc salaty, pomiodor, zodkiewka, cebula czerwona, papryka chili. po prostu wymieszac:) ktos mi moze jeszcze powiedizec czy to nadaje sie na kolacje, jak nie jestem na zadnej diecie redukcyjnej (nie chce tylko za duzo tluszczu lapac).

Student Turystyki i Rekreacji

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 281 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3440
Dla osob na redukcji albo po prostu taka przegryzka.
W folii pieczemy(moze byc na masle,nie musi)filet z mintaja albo morszczuka,gdy już "dochodzi"wkładamy do folii kilka "głowek"brokułów.Na talerz kilka listków kapusty pekinskiej ,na to filet,polany gęstym jogurtem naturalnym i skropiony cytryną,a na około brokułki i pomidorek.Bardzo mi zasmakowało

"nie spróbowałeś wszystkiego-nic nie wiesz.."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 4520 Wiek 46 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 18018
Salatka z Tunczyka- proporcje kazy ustala jak lubi.....
Tunczyk- w sosie wlasnym oczywiscie, bardzo dobrze odsaczyc
majonez
musztarda... jakas ostrzejsza
koper... najleppiej swierzy bez lodyzek drobno poszatkowac
seler naciowy- lodyzki bez lisci, drobno pokroic w kosteczki
no i do smaku pieprz ale mozna i sol...
Pychota mowie wam

Your body cannot go where the mind has not gone first.

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>.·´¯`·..><((((º>`
·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 4520 Wiek 46 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 18018
Szpinak-jajka


12 jaj n twardo
1 (paczka zamrozoneko poszatkowanegi szpinaku i 1 pęczek świeżego szpinaku- ugotowany i poszatkowany
25g majonezu
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
2 łyżki stołowe sera parmesan
Do smaku sol i pieprz

Ugotować szpinak. Odsączyć iwycisnąć, najlepiej jak sie tylko da.
Obrać jajka i przekroić na pół. Wymieszać żółtka ze szpinakiem, majonezem , oliwą, serem, i przyprawami. Delikatnie nałożyć farsz do białkowych połówek. Następnie zawinąć w folię i do lodówy. )

Your body cannot go where the mind has not gone first.

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>.·´¯`·..><((((º>`
·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 4520 Wiek 46 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 18018
Tomato Deviled Eggs

12 jaj na twardo
1/4 kubeczka tak okolo 25g majonezu
1 pomidor, bez skorki, pokrojony drobniutko i pozbawiony nasion
1/2 Łyżka stołowa pasty pomidorowej
1/4 łyżeczka od herbaty curry
Sól i pieprz

Obrać jajka i przeciąć na pół.
Żółtka do mikserka z majonezem, pomidorową pastą, curry, sól i pieprz.
Znowu pastę do białka zawianąć folią i porządnie schłodzić....

Smacznego

Your body cannot go where the mind has not gone first.

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>.·´¯`·..><((((º>`
·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1769 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 7568
no to ja tradycyjnie nisko ww,

platy sledziowe w oliwie z oliwek
Skladniki podstawowe

500g platow sledziowych
3duze cebule
ok. 250ml oliwy z oliwek
kilkanascie sztuk ziela angielskiego

platy pokroic dzwonki, wczesniej jednak dac im troszke polezec w wodzie co by byly mniej slone (no chyba ze ktos lubi slone)
cebule na jak najmniejsze kawalki pokroic
ukladac warstwami w sloiku 1l, na samym dnie cebula, potem platy sleziowe,
cebula, platy itd. do tago raz kiedys wrzucic ziela
do lodowki na minimum 24h

mozliwe wariacje:
z bazylia (probowalem - dobre), z mieta (probowalem - dobre), z cytryna (probowalem - dobre), z majerankiem (probowalem - niedobre), z koperkiem (probowalem - dobre), z cytryna (probowalem - dobre)
oczywiscie wszystkie dodatki przekladamy jako 3 warstwe, ilosc tych dodatkow zalezy od tego, jaki mocny dodatek w smaku do sledzi chcemy

nie jadlem jeszcze ale napewno sprobuje:
z curry, z pieprzem, z papryka

naprawde polecam
caly sloik zawiera ok.
99B, 326T, 0ww!! - 3317kcal
cena - ok. 15zl za sloik


spokojnie mozna podzielic na 10 posilkow

tekst roku by Qazar: "h**e sie nie ucza. Matoły j**ane"

moje CKD -> http://www.sfd.pl/temat172029/ moje foty (przed i po redukcji) -> http://www.sfd.pl/temat193733/ 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

miesnie...

Następny temat

Czy mleko UHT szkodzi?

WHEY premium