Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Wszystkie składniki miksujemy razem i odstawiamy na około 20 minut. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodajemy kaszy "na oko" i ponownie mieszamy. Patelnię spryskujemy olejem kokosowym, dobrze rozgrzewamy i łyżką nakładamy masę. Placuszki smażymy z każdej strony około minuty - do zarumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Wartości odżywcze:

Cała porcja - bez dodatków - to 480 kcal.

Białko 20 g, Tłuszcze 8,7 g, Węglowodany 82 g.

Smacznego!

Komentarze (7)
DJ_DoDo

no i kolejny fajny przepis do testowania :-)

0
makrosięzgadza

są serio banalnie proste i mega chrupiące :)

0
gokuson

Wygląda pięknie :)

0
makrosięzgadza

smakuje także pięknie :)

0
daner89

Zrobiłem :-D . Wyszły pyszne z puddingiem ciasteczkowym i borówkami :-)
Dzięki za przepis.

0
kraska22

Sylwia a coś zamiast kaszy manny może być, jakoś za nią nie przepadam ?

0
skorupski

Mozesz jaglanej spróbować.

0