SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

problem z gotowanym kurczakiem

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5559

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6232 Napisanych postów 75806 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 753541
Zawiera duza ilosc kwasoch wielonienasyconych, na ktorych nie mozna smazyc.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 1775 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 28109
domer -ok. dzieki. a do salatek da rade czy lepiej z oliwek?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6232 Napisanych postów 75806 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 753541
Zdecydowanie oliwa. Z pestek winogron ma za duzo n-6.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 44 Wiek 43 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7952
serwus

Niedawno takze przechodzilam maly kryzys odnosnie spozywania kurczaka pod kazda postacia Jednak szybko zazegnalam go, gdyz znalazlam latwe rozwiazanie Zamiast gotowanego, pieczonego, czy duszonego kurczaka robie z niego tzw. pulpety Przepis jest prosty: przepuszczamy przez maszynke do mielenia miesa owe piersi z kurczaka, dodajemy namoczony chleb razowy, jajko, delikatnie doprawiamy i robimy kragle pulpy, ktore wrzucamy do wrzatku (mozna w owej wodzie ugotowac warzywa). Po 15 minutach mamy smaczne i wartosciowe danie. I kryzys suchego kurczaka zazegnany

Zmieniony przez - monique_ w dniu 2006-06-06 19:59:25

"Jedzenie nie ma smakować, ma działać"




Bez klapsa psujesz bachora - LOBO

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 250 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1049
za dużo roboty!!

TECHNIKA I DIETA DOPROWADZI CIĘ DO SUKCESU!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 606 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 18352
siema widze ze temacik sie troszeczke rozrósl ....monique---swietny pomysl musze takie pulpeciki sobie zrobic, zobaczymy czy bede mi podchodzil po gust ....
Pozdr

Taedium vitae

I Can Sleep When I'Dead

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1341 Wiek 45 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 26265
Wszystko fajnie ale jak to jest z kalorycznoscia w zasadzie?Ile kcal bedzie miala 100g piers smazona np w oliwie z oliwek a ile kalorii ma gotowana?

"Nie ruszaj gówna póki nie śmierdzi" - mówi staropolskie przysłowie

http://www.sfd.pl/_TEN-SHIN_/_Dziennik_/_Trojboj_Silowy_-_metoda_6x6-t376521.html
ZAPRASZAM!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 756 Wiek 100 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 27814
TEN-SHIN

ugotowana piers ma takie same wartosci odzywcze jak przed gotowaniem (no moze minimalnie sie zmienia, ale to minimalnie )
a smazona...jak wyzej tylko dodajesz jeszcze kcal z oliwy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 45257
obojętnie czy gotujecie czy smażycie będzie tyle samo kcal , no ale logiczne że jak gotujecie w wodzie a smażycie na oliwie to oliwa podwyższa kaloryczność piersi bo kalorie z oliwy musicie wliczać !!! a tak to wartości BTW się nie zmieniają

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 103 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8927
albo weźcie w mikrofale surowe płaty np. w wegecie i pieczecie aż czuć go w drugim pokoju. nie wiem czemu ale taka podeszwa że nie moge tego nawet nożem ostrym przekroić to mi smakuje

Zmieniony przez - Rerzka w dniu 2006-06-28 19:30:35

prosze nie bić jak pisze głupoty

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

MAM 15 LAt i chcialbym zeby ktos mi zrrobil jakas iete

Następny temat

Prosze o ocene i sugestie.

Wiecej