Szacuny
6
Napisanych postów
606
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
18352
strasznie ninawidze gotowanego kurczaka ale oczywiscie jem na chama ale juz dochodzi do odruchow wymiotnych ....i moje pytanie brzmi moge smazyc kurczaka na zwyczajnej patelni w oliwie z oliwek ? (normalnym sposobem czyli kurak maczany w jajku i w bulce tartej ) czy nie straci na wartosci ?? i bedzie tak samo bogaty w aminokwasy i bialko co kurczak gotowany? bardzo prosze o odpowiedz na moje pytania bede bardzo wdzeczny.
Pozdrawiam
Szacuny
0
Napisanych postów
74
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1285
Wsumie gotowanego nie probowalem. JA polecam sobie na oliwce poddusic pod przykrywka w moment robi sie bialutki, do tego tymianek,majeranek(ewentualnie trosze kucharka) i ja dla mnie palce lizac
Szacuny
6
Napisanych postów
606
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
18352
qazar no wlasnie ten parowany kurak to smakuje pewnie jak gotowany a nawet i gozej wiec dzieki....wiec dalej nie wiem jak jesc kuraka ...czemu nie moge smazyc ?? a piec w piekarniku moge ?? nie mam funkcji griluj ...
Szacuny
69
Napisanych postów
5820
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
42644
DO PIEKARNIKA!!!! ja sobie piecze piersi w takim malym piecyku:D mysle ze jak zlozysz do piekarnika to efekt bedzie taki sam..;)kroisz piers na kawaleczki doprawiasz..wykladasz na blache i spaawzdasz ash zmieknie i WCINAJ:D
Szacuny
2
Napisanych postów
250
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1049
gotuj pierś z ryżem wsyp łyżeczke kucharka wegety czy coś w tym stylu !! znacznie zmienia smak!! proponuje w połowie gotowania ryzu czyli po 10 min. jeśli za długo gotujesz pierś staje się wiurowata i smakuje jak celuloza jeśli to nie podziała to po ugotowaniu kyraka polej go jakims sosikiem typu przecier pomidoroy!! no i do tego dobra sałatka!! mniami!!
Szacuny
0
Napisanych postów
30
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
898
ja proponuje grilowanego kurczaczka... gril elektryczny kosztuje kolo 200 . piersi z kurczaka mam w porcjach w zamrazarniku.(w tej chwili jakies 3 kg :) rozmrazam - jakies 10 min + 5-7 min pieczenia - superszybko i zarcie niezle :)
jest tylko jeden minus jak kuraka grilujesz musisz go od razu zjesc bo strasznie suchy sie robi i nie nadaje sie do odgrzania .
Szacuny
3
Napisanych postów
557
Wiek
37 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
22004
Ja tam to wszystko ******le ;D biorę 35dag piersi z kurczaka, kroję na kawałki i wrzucam na patelnie(tak z olejem słonecznikowym) oczywiście wszystko doprawiam curry, słodką papryką i chilli
Moim zdaniem zabawy typu "jak coś przyrządzić, aby było zdrowo" to tylko potrzebne są na redukcji.
Szacuny
3
Napisanych postów
557
Wiek
37 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
22004
Zapomniałem dodać, że tłuszczykiem z patelni polewam makaron/ryż który przygotowuję równocześnie . Wszama smaczna a czy zdrowa hmm pewnie nie, ale ludzie żywią sie hamburgerami i żyją