8 cm sredniej glowki kapusty pekinskiej
jedna czesc piersi z kurczaka
sok z cytryny
oliwa
ostra lub slodka papryka
majeranek
czosnek
sol
dobrze dodac kukurydze, choc troszke...
Trzeba najpierw pokroic kapuste i skropic ja sokiem z cytryny i posolic. Dodac kukurydze. Potem pokroic piers w srednia kostke. Usmazyc szybko na minimalnej ilosci oliwy i pod koniec smazenia posolic i dodac duzo papryki (ok.1 lyzka) i duzo majeranku (2-3 lyzki). To z przyprawami krotko! podmsazyc. Przyprawy przesmaza sie na patelni. Gorace wrzucic do kapusty, dodac posiekany czosnek (1-2 zabki) i lyzke oliwy. Zamieszac. I szybko podawac - takie cieplawe.
Spora porcja - spokojnie na dwie osoby.
Ja w ramach diety polewalam to cos olejem lnianym, ale az tak mi nie smakowalo jak z oliwa.
ewel
--
marudzę na temat naturalnej pielęgnacji ciała