Szacuny
0
Napisanych postów
38
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
727
Witam, przeszukalem posty o platkach owsianych,ale odpowiedzi na nurtujace mnie pytanko nie odnalazlem
A mianowicie : Platki owsiane maja dobry(niski) IG,ale zastanawiam sie czy po zmiksowaniu ich,IG platkow wzrosnie?jakoby z uwagi na rozdrobnienie,a tym samym przetworzenie ich w jakims stopniu!!!
Nie wiem Czy tak jest w rzeczywistosci???
Prosze o pomoc osoby Lepiej poinformowane
Dziekuje i Pozdrawiam
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6273
Napisanych postów
76043
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754908
Nie sądze Przeciez jak gryziesz je to tez sie rozdrabniają Lub np piers z kurczaka, ktora gryziesz tez jest "zmielona", wtedy podawanie ig nie miało by sensu bo trzeba by bylo połykac produkty
Szacuny
119
Napisanych postów
5388
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
111118
Kazde mechaniczne rozdrabnianie powoduje zwiekszanie szybkosci trawienia pokarmu a wiec i indeksu glikemicznego, jednak w przypadku gryzienia jest to mniej dokladne niz mielenie lub zgniatanie