SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Platki a index IG

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2688

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 727
Witam, przeszukalem posty o platkach owsianych,ale odpowiedzi na nurtujace mnie pytanko nie odnalazlem
A mianowicie : Platki owsiane maja dobry(niski) IG,ale zastanawiam sie czy po zmiksowaniu ich,IG platkow wzrosnie?jakoby z uwagi na rozdrobnienie,a tym samym przetworzenie ich w jakims stopniu!!!
Nie wiem Czy tak jest w rzeczywistosci???
Prosze o pomoc osoby Lepiej poinformowane
Dziekuje i Pozdrawiam

"Z każdym dniem staje sie Lepszy!"

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Mysle, ze tak wlasnie bedzie

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76012 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754743
Nie sądze Przeciez jak gryziesz je to tez sie rozdrabniają Lub np piers z kurczaka, ktora gryziesz tez jest "zmielona", wtedy podawanie ig nie miało by sensu bo trzeba by bylo połykac produkty

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Kazde mechaniczne rozdrabnianie powoduje zwiekszanie szybkosci trawienia pokarmu a wiec i indeksu glikemicznego, jednak w przypadku gryzienia jest to mniej dokladne niz mielenie lub zgniatanie

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 12853 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 43234
rozdrobnia a dokładniej oczyszczanie z błonnika powoduje wzrost ig oraz operacje termiczne które osłabiają wiązania cukrów

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 36 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 27136
korzystając z tematu o płatkach zapytam się ,
czy wie ktoś może jakie IG mają płatki :

pszenne
( 9B , 3T , 71W )
żytnie ( 6,5B , 3T , 71W )
jęczmienne ( 10B , 3,5T , 70W )

??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
do znalezienia w tabelach w postach podwieszonych

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 36 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 27136
niestety tam są tylko indeksy owsianych - 85 , co na pewno nie jest prawdą i kukurydzianych ,
o pszennych ,jęczmiennych i żytnich nic nie ma
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Poszukaj tu http://www.glycemicindex.com/
Slownik http://www.ling.pl/content.php4?name=find.php
kukurydziane to cornflakes
owsiane to oatmeal
jeczmien to barley
zyto to rye

Beatus, qui prodest, quibus potest

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pierwsza dieta masowa

Następny temat

tajemnicze właściwości kefiru :]

WHEY premium