Szacuny
246
Napisanych postów
610
Wiek
27 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
7846
Witam mam do was pytanie czy ktoś przyrządza schab bez kości zamiast kurczaka? Jest promka na 14zl/kg j zastanawiam się czy nie i kupić schabu i kurczaka 3:1 aby było taniej i jeść 4dni schab 3 dni kurczaka bo wyjdzie taniej.
Jak go przyrządzić żeby było szybko i smacznie bez pieczenia w piekarniku po 2h bo to nie moja mocna strona.
Patelnie ogarniam w 100% jak coś :)
Podzielcie się swoimi przepisami na smaczny schab.
PS. Jakie jeszcze mieso jecie które jest smaczne i pożywne prucz kury i szybko da się je przyrządzić ?
Szacuny
501
Napisanych postów
1886
Wiek
39 lat
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
23353
Usmażyć? tylko wiadomo ze tl musisz wliczyć
Ja mam już ze dwa lata frytkownice beztłuszczową do której wrzucam pokrojony w kostkę schab na 2dni(u mnie się mieści bo mam duza frytkownice) 20-25min i gotowe a tluszczu juz nie liczę bo się wytapia do misy
Szacuny
246
Napisanych postów
610
Wiek
27 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
7846
jaaaaa85
Usmażyć? tylko wiadomo ze tl musisz wliczyć
Ja mam już ze dwa lata frytkownice beztłuszczową do której wrzucam pokrojony w kostkę schab na 2dni(u mnie się mieści bo mam duza frytkownice) 20-25min i gotowe a tluszczu juz nie liczę bo się wytapia do misy
Daj fotki jak to wygląda z frytkownicy. Na ile stopni ustawiasz i wrzuca surowe i gotowe do zjedzenia?
Szacuny
501
Napisanych postów
1886
Wiek
39 lat
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
23353
Tylko ja mam chyba z 5l pojemności,wziąłem jedna z większych na alledrogo ale typowa bez firmowa
Ja kroje maks 1.5kg mięsa,włączam na 200 stopni po 15min mieszam zeby I po nast 10 wyłączam i mam mięsa np na 6posilkow