SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta w Anglii i ich etykiety

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1147

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 15648
Witam. Chciałem zrobić sobie dietę po przyjeździe do Anglii. Kupuje kurczaka i polędwice że schabu. Mówię spoko świeże itp ale patrzę. Cenowo żadna różnica ale wszystko jest pakowane więc i tabelka z wartościami jest. Jak to możliwe że pierś z kurczaka i polędwica maja ponad 30 g białka?,














Zmieniony przez - lordkwiatek w dniu 2019-01-17 00:00:05
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 17 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4847
Tak opisane masz tylko w sklepach Asda, w Aldim czy Tesco zobaczysz "normalnie" dane przed obróbką.
Też się na początku zastanawiałem czy w Asdzie nie karmią kuraków, indyków i krów białkiem SFD :)

Ja kupując w Asda czy innych sklepach nie przepisywałem wartości z etykiety, kura to kura, czy gdaka po angielsku czy polsku chyba żadna różnica, w tabelach tu szukałem danego mięcha i tyle.


Zmieniony przez - Biegaacz w dniu 2019-01-19 10:44:56
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6277 Napisanych postów 76058 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754978
Zobacz co jest napisane w nawiasie w tabeli wartości odżywczych.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 15648
No dobrze, co ma związku z tym że w jednym pieczone a drugie że smażone?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6277 Napisanych postów 76058 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754978
To, że po obróbce termicznej mięso traci wodę. Jak więc łatwo się domyślić, % zawartość białka w stosunku do masy produktu rośnie. Wszystkie wartości odżywcze podawane są w tabelach przez obróbką.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 15648
Ok bez urazy ale raz napisałeś że mięso traci wode, że po obróbce ma dopiero ma 31 g białka a teraz że wartości odżywcze podawane są przed obróbką, to jak w końcu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6277 Napisanych postów 76058 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754978
Wartości odżywcze w tabelach zawsze podawane są przed obróbką. Jest to zasada znana każdemu. Jak na produkcie podane są po obróbce, to widnieje taka informacja.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 703 Napisanych postów 1196 Wiek 43 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 75579
Po obróbce czy nie faktycznie jakies "pełnobiałkowe" to angielskie mięcho
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349871
Takie samo jak każde inne.
Może tak uda się zrozumieć - powiedzmy 150g przed obróbką = 30g białka/X fatu, po obróbce ze 150g zostaje 100g, dalej jest tam 30g białka/X fatu, tak jak podano na etykiecie, czyli reasumując 100g produktu po obróbce odpowiada ~150g produktu przed obróbką.
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 15648
Wszystko rozumiem że po obróbce traci wode i przy tym wage a wartość białka ta sama (czyt. piers z kurczaka 200 g ma tyle samo bialka co po zrobieniu) Ale moje pytanie brzmi, jak teraz liczyć ilość białka, czy informacje w tabelce są już po upieczeniu i smażeniu i wtedy ważyć i liczyć? Czy trafiłem na zaj**iste białkowe mieso że już w sklepie mają 100 g na 31g białka i ważyć normalnie i liczyć do bilansu 100 gram miesa= 31 g białka?


Zmieniony przez - lordkwiatek w dniu 2019-01-17 13:19:39
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349871
Skoro wartości masz podane po obróbce - wyżej masz wytłumaczone skąd ta "zaj**ista ilość białka", to waż po obróbce, ewentualnie jak jesteś skrupulatny wylicz z proporcji jaka ilość surowego będzie odpowiadała temu po obróbce, acz podane przeze mnie 150g przed obróbką będzie ok.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 703 Napisanych postów 1196 Wiek 43 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 75579
Co kraj to obyczaj, czyli mięcho na całym świecie ma tyle samo, tylko liczyć trzeba przed lub po.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dieta redukcyjna na wage 80 kg

Następny temat

Pomiary na redukcji. Jest się czym martwić?

WHEY premium