SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta w Anglii i ich etykiety

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 390

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Wiek 25 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 15636
Witam. Chciałem zrobić sobie dietę po przyjeździe do Anglii. Kupuje kurczaka i polędwice że schabu. Mówię spoko świeże itp ale patrzę. Cenowo żadna różnica ale wszystko jest pakowane więc i tabelka z wartościami jest. Jak to możliwe że pierś z kurczaka i polędwica maja ponad 30 g białka?,














Zmieniony przez - lordkwiatek w dniu 2019-01-17 00:00:05
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3632 Napisanych postów 62399 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 675708
Zobacz co jest napisane w nawiasie w tabeli wartości odżywczych.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Wiek 25 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 15636
No dobrze, co ma związku z tym że w jednym pieczone a drugie że smażone?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3632 Napisanych postów 62399 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 675708
To, że po obróbce termicznej mięso traci wodę. Jak więc łatwo się domyślić, % zawartość białka w stosunku do masy produktu rośnie. Wszystkie wartości odżywcze podawane są w tabelach przez obróbką.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Wiek 25 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 15636
Ok bez urazy ale raz napisałeś że mięso traci wode, że po obróbce ma dopiero ma 31 g białka a teraz że wartości odżywcze podawane są przed obróbką, to jak w końcu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3632 Napisanych postów 62399 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 675708
Wartości odżywcze w tabelach zawsze podawane są przed obróbką. Jest to zasada znana każdemu. Jak na produkcie podane są po obróbce, to widnieje taka informacja.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 538 Napisanych postów 872 Wiek 38 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 73605
Po obróbce czy nie faktycznie jakies "pełnobiałkowe" to angielskie mięcho
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2627 Napisanych postów 50371 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 339723
Takie samo jak każde inne.
Może tak uda się zrozumieć - powiedzmy 150g przed obróbką = 30g białka/X fatu, po obróbce ze 150g zostaje 100g, dalej jest tam 30g białka/X fatu, tak jak podano na etykiecie, czyli reasumując 100g produktu po obróbce odpowiada ~150g produktu przed obróbką.
1

POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGÓW ONLINE. KONTAKT: koniu151.sfd@gmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Wiek 25 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 15636
Wszystko rozumiem że po obróbce traci wode i przy tym wage a wartość białka ta sama (czyt. piers z kurczaka 200 g ma tyle samo bialka co po zrobieniu) Ale moje pytanie brzmi, jak teraz liczyć ilość białka, czy informacje w tabelce są już po upieczeniu i smażeniu i wtedy ważyć i liczyć? Czy trafiłem na zaj**iste białkowe mieso że już w sklepie mają 100 g na 31g białka i ważyć normalnie i liczyć do bilansu 100 gram miesa= 31 g białka?


Zmieniony przez - lordkwiatek w dniu 2019-01-17 13:19:39
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2627 Napisanych postów 50371 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 339723
Skoro wartości masz podane po obróbce - wyżej masz wytłumaczone skąd ta "zaj**ista ilość białka", to waż po obróbce, ewentualnie jak jesteś skrupulatny wylicz z proporcji jaka ilość surowego będzie odpowiadała temu po obróbce, acz podane przeze mnie 150g przed obróbką będzie ok.

POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGÓW ONLINE. KONTAKT: koniu151.sfd@gmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 538 Napisanych postów 872 Wiek 38 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 73605
Co kraj to obyczaj, czyli mięcho na całym świecie ma tyle samo, tylko liczyć trzeba przed lub po.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dieta redukcyjna na wage 80 kg

Zestaw 1