Zmieniony przez - Reccon w dniu 2018-01-10 23:56:24
...
Napisał(a)
Popróbuje trochę zrobić te bułki z mąki ryżowej od melvity, naleśniki z tego wychodzą bomba polecam . Tylko z tą mąką jest tak jak z ziemniaczaną nigdy nie będzie ciałem stałym tyko cieczą trzeba to zrobić gęste i do foremek
Zmieniony przez - Reccon w dniu 2018-01-10 23:56:24
Zmieniony przez - Reccon w dniu 2018-01-10 23:56:24
...
Napisał(a)
Osobiście nie robię żadnych naleśników więc w tym temacie ode mnie nie dostaniesz wskazówek
...
Napisał(a)
W dziale kuchnia SFD znajdziesz gotowe przepisy i dodatkowo podane masz proporcje makroskladnikow
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Edit. Na bułkach się nie znam
Zmieniony przez - deja vu w dniu 2018-01-11 13:14:51
Zmieniony przez - deja vu w dniu 2018-01-11 13:16:05
Zmieniony przez - deja vu w dniu 2018-01-11 13:14:51
Zmieniony przez - deja vu w dniu 2018-01-11 13:16:05
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
...
Napisał(a)
Z ryżowej bułka Ci nie wyjdzie, musi być dodatek innej np.: ziemniaczanej, czy pszennej razowej, bo nie wyrosną.
Ale jak zrobisz od czasu do czasu np.: z pszennej razowej świat się nie zawali - https://www.sfd.pl/Domowe_razowe_bułki,_nie_tylko_do_hamburgerów_-t1082431.html
wypadają bardzo dobrze, można je zamrozić. Robiłam setki razy. Cukier wymieniam na ksylitol (1-1,5 łyżeczki styka)
A na słodkie bułki, mój ulubiony przepis:
Składniki:
140g twarogu
100g jogurtu naturalnego
100g ksylitolu
2 jaja
300g mąki gryczanej
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ser mieszamy z jogurtem - można widelcem lub blenderem, następnie wrzucamy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Formuje się kule ( można co jakis czas posypywać dłonie mąką, żeby się ciasto nie przyklejało do rąk. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego do 160 piekarnika i pieczemy ok 50 min. Ciasto warto sprawdzać patyczkiem. Ciasto jest dość zbite i sprawia wrażenie wilgotnego zaraz po upieczeniu. Trzeba je pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Wtedy są najlepsze ;)
Ale jak zrobisz od czasu do czasu np.: z pszennej razowej świat się nie zawali - https://www.sfd.pl/Domowe_razowe_bułki,_nie_tylko_do_hamburgerów_-t1082431.html
wypadają bardzo dobrze, można je zamrozić. Robiłam setki razy. Cukier wymieniam na ksylitol (1-1,5 łyżeczki styka)
A na słodkie bułki, mój ulubiony przepis:
Składniki:
140g twarogu
100g jogurtu naturalnego
100g ksylitolu
2 jaja
300g mąki gryczanej
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ser mieszamy z jogurtem - można widelcem lub blenderem, następnie wrzucamy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Formuje się kule ( można co jakis czas posypywać dłonie mąką, żeby się ciasto nie przyklejało do rąk. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego do 160 piekarnika i pieczemy ok 50 min. Ciasto warto sprawdzać patyczkiem. Ciasto jest dość zbite i sprawia wrażenie wilgotnego zaraz po upieczeniu. Trzeba je pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Wtedy są najlepsze ;)
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Dobrze wiedzieć, że jak raz na jakiś czas zjem mąkę pszenną to nic się nie stanie Dzięki za przepis na bułki na pewno je zrobię tylko z czym je jeść z dżemem? Jeszcze jedne pytanie mam w biedronce są takie batoniki proteinowe w 45g W-15g B-13g T-4,7 można jednego takiego dziennie sobie zjeść? W sumie to smakuje w środku smakuje jak zbite białko bezsmakowe a na zewnątrz jak białko o smaku ciastek no ale batonik to batonik
Zmieniony przez - Reccon w dniu 2018-01-11 17:08:05
Zmieniony przez - Reccon w dniu 2018-01-11 17:08:05
1
...
Napisał(a)
Batony te nie są szczególnie dobre pod względem składu. Zawierają sporo cukru.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Jak wyżej, skład niestety batonów z Vitanella jest kiepski.
Co do bułek, możesz je jeść ze wszystkim, to (nie) słodkie np.: z pastą jajeczną, z makrelowo-jajeczną
Na słodkie często dodaje po prostu nieco masła orzechowego, albo "nutellę" z awokado, ksylitol i kakao, albo daje nieco masła i zjadam z serkiem wiejskim.
Z batonów zaraz podrzucę Ci przepis - mega smaczne
Składniki:
- płatki owsiane 180g,
- 40g miodu,
- 15g żurawiny,
- 10g orzechów,
- 100g białka np.: toffi
- woda
Przygotowanie:
wszystko do michy mieszamy do połączenia się składników (wody tyle, aby połączyłą wszystko ładnie). Masę układasz na talerzu, tworząc np.: prostokąt, przykrywasz folią i zostawiasz na całą noc w lodówce. Wyciągasz kroisz na mniejsze części i zjadasz
Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2018-01-11 18:36:52
Co do bułek, możesz je jeść ze wszystkim, to (nie) słodkie np.: z pastą jajeczną, z makrelowo-jajeczną
Na słodkie często dodaje po prostu nieco masła orzechowego, albo "nutellę" z awokado, ksylitol i kakao, albo daje nieco masła i zjadam z serkiem wiejskim.
Z batonów zaraz podrzucę Ci przepis - mega smaczne
Składniki:
- płatki owsiane 180g,
- 40g miodu,
- 15g żurawiny,
- 10g orzechów,
- 100g białka np.: toffi
- woda
Przygotowanie:
wszystko do michy mieszamy do połączenia się składników (wody tyle, aby połączyłą wszystko ładnie). Masę układasz na talerzu, tworząc np.: prostokąt, przykrywasz folią i zostawiasz na całą noc w lodówce. Wyciągasz kroisz na mniejsze części i zjadasz
Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2018-01-11 18:36:52
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Batony zamieszczone na zdjęciu rzeczywiście mają kiepski skład.
Aguś zawsze ma dobre przepisy, także możesz skorzystać
Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-01-12 10:23:07
Aguś zawsze ma dobre przepisy, także możesz skorzystać
Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-01-12 10:23:07
...
Napisał(a)
Poprzedni temat
Dieta do oceny
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- ...
- 46
Następny temat
Kebab
Polecane artykuły