SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Smażenie - wiecej kcal?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 740

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 120 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1592
Siema chcialbym was zapytac czy doliczacie np do kuraka tluszcz ze smazenie? Czy liczycie tylko ten tluszcz jaki kurak ma w sobie?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 442 Napisanych postów 2520 Wiek 26 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 266183
Jak 10 g tłuszczu na 100 g mięcha i to pływa, to ja jem chyba płatki (mięso) w tłuszczu
PAM nie jest bez kalorii - jest to w sumie w większości normalny rzepakowy. Psika go się na tyle mało, że nie warto ich po prostu wliczać


Zmieniony przez - WnMPapa w dniu 2017-02-28 20:59:59
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Skoro smazysz na tluszczu to go wliczasz.
1

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 120 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1592
A jak to wliczam? Np do smazenia 100g kuraka uzyje 10g smalcu, to wliczam tluszcz z tego 100g kury i z tego 10g smalcu, tak? :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 172 Wiek 33 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 14975
1

"Różnica pomiędzy tym kim jesteś, a tym kim chcesz być jest to co z tym ZROBISZ..."
DZIENNIK: Loading...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Teoretycznie tak, smalcu coś na patelni pewnie zostanie, ale by się nie bawić wlicz te 10g.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 136 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 8095
Jak jestem na redukcji i ostro licze kalorie to smarze bez tłuszczu na papierze do pieczenia ciast, jakoś smaczniejsze mieso bo przyprawy nie uciekaja z tłuszczem ;p. Tłuszcze daje ile chce i jakie chce osobno.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Notabene na 100g mięsa 10g smalcu? Toć ta kura musi pływać w tym tłuszczu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 120 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1592
blue_hope
Notabene na 100g mięsa 10g smalcu? Toć ta kura musi pływać w tym tłuszczu.


Ale te 10g smalcu i te 100 kury to bylo tak tylko dla przykladu, nie uzylbym az 10g smalcu do 100g kury :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
No już myślałam
Ja zawsze daję mniej podsmażam powiedzmy na 100g mięsa około 5g czegoś do smażenia, olej wsiąknie w mięcho i podlewam wodą jeszcze Dodaję warzywa i duszę, masz pewność, że na patelni nie zostanie nic
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 552 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 11093
WSZYSTKO WLICZASZ W BILANS KURE+TLUSZCZ JAK ZOSTANIE NA PATELNI MOJ MYK TO OBLEWANIE RESZTKI TLUSZCZU NP KASZY I MAKRO SIE ZGADZA
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Oczywiście, że wliczasz tłuszcz - przecież on nie znika.
Osobiście smażę przeważnie na 5g oleju kokosowego i nic nie zostaje.
2
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kwasy tłuszczowe i ich proporcje

Następny temat

Dieta na mase do oceny 70 kg

WHEY premium