Inspiracją były przepisy OLI LCHF
Składniki:
- 200 g serka śmietankowego
- 40 g łupin babki jajowatej
- łyżka siemia lnianego
- 3 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki soli
- 10 g roztopionego masła
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki połączyć w misce, odczekać 10 minut do napęcznienia.
2. Uformować 4 bułeczki , lekko spłaszczyć.
3. Piec 25 minut w 170 st.C a następnie 15 min w 150 st C
Wartości dla jednej bułki:
B: 9,0
T: 18,0
W: 2,25
Kcal: 205
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-09-27 08:47:31
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html