Składniki
-cukinia strata na dużych oczkach ~ 400g
-6 jajek
-5 czubatych łyżek mąki kokosowej
-3 łyżki wiórek kokosowych
-3 łyżki siemienia lnianego
-4 łyżki zmielonego siemienia lnianego
-łyżeczka soli himalajskiej
-łyżeczka sody
-łyżka duża octu jabłkowego fermentowanego
-olej kokosowy do wysmarowania formy
Wykonanie
suche składniki mieszamy.
dodajemy starta cukinie (jeśli puściła dużo wody, odsączamy).
dodajemy jajka i ocet jabłkowy, Dokładnie mieszamy.
Przekładamy masę do formy (keksówka) wysmarowanej olejem kokosowym
Pieczemy 60 min w 180st termoobieg.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html