W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
- mąka ryżowa 25g
- jabłko 180g
- jajka x3
- twaróg półtłusty 100g
- słodzik ( u mnie stevia w proszku)
- odrobina proszku do pieczenia
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Przygotowanie:
3 jajka, wraz z białkami z 3 jaj (około 100g wychodzi) zmiksować ze słodzidłęm (u mnie stevia w proszku), proszkiem do pieczenia (pół łyżeczki) oraz szczyptą soli. Dodać mąki ryżowej 200g (resztę zostawić na posypkę).
Masło klarowane (połowę, czyli 30g) rozpuścić na patelni, dodać pokrojony wcześniej rabarbar, posłodzić stevią lub innym słodzidłem, wedle uznania, mieszać do miękkości.
Masę uzyskaną z ciasta wlać na blaszkę (u mnie forma sylikonowa) na kilka minut 10-15 wystarczy, by ciasto się zbiło.
Wyciągnąć rozłożyć na nim rabarbar.
Na patelni rozpuścić pozostałą część masła (30g oraz mąki ryżowej 30g) posłodzić stevią, żółtka, można dodać opcjonalnie wody i mleka.
Ja dodałam jeszcze miodu. Taką gęstą, zbitą masę wyłożyć na rabarbar.
Całość włożyć do piekarnika na około 30-40 min na 180-200stopni.
100g:
9,81g B, 41,63gWW, 16,3gT
Opcjonalnie polać białkiem, by podbić wartość.
Smacznego.
Następnym razem, na pewno dodam mniejszą ilość białek jaj, wtedy ciasto jest bardziej miękkie.
Z kawą, polane białkiem ciasteczkowym mi - smakuje bardzo
Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-06-26 16:13:46
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
blue_hope
Te babeczki rozumiem, że blendujemy wszystkie składniki i do piekarnika na jakiś czas ?
Wczoraj byłem bystry i chciałem zmienić świat. Dziś jestem mądry, więc zmieniam siebie.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Pełnoziarnista tarta śliwkowa bez cukru
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- ...
- 116