SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Agnieszka w kuchni - czyli coś z niczego ; )

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 146624

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Babeczki z ryżowej mąki z jabłkiem, do tego sos zero truskawka







1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Ryba...(ale jaka to była ryba nie pamiętam), kasza gryczana biała i fasolka szparagowa

Kurak, kalafior i gryczana biała




1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Pianki białkowe, z tego co widziałam na dzikach pojawił się też podobny przepis jako ptasie mleczko

U mnie bez polewy czekoladowej, bardzo pycha

Z przepisu dzików z konkurencyjnego forum

Białkowe pianki

Składniki:

200g mleczka kokosowego (najlepiej stałą część),
90g WPC,
10g żelatyny spożywczej, jeśli mamy więcej wodnistego mleczko kokosowego, to żelatyny dać około 25g,
40g ksylitolu.

Przygotowanie:

Ubijamy mikserem mleczko, dodajemy białko, do tego dodajemy rozpuszczoną żelatynę, którą rozpuszczamy w letniej, przegotowanej wodzie. Dodajemy ksylitol. Całość ponownie miksujemy. Całą, dokładnie zmiksowaną masę wlewamy do prostokątnej foremki sylikonowej, dokładnie rozprowadzamy łyżką, aby powstała równa powierzchnia. Wkładamy na około 2-3h do lodówki. A najlepiej na całą noc. Zbitą masę kroimy na małe kwadraciki.











1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Makaron z serem, pieczarkami i paprykę

Makaron z twarogiem i sosem zero










1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Babeczki c.d




1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 1493 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 50786
przepysznie :)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5281 Napisanych postów 3170 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 53093
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Dzięki

Dobry dzień, dobry wieczór 5zł jedna Kto bogatemu zabroni, Ty za dobrze jesz, by mniej płacić
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 93256 Napisanych postów 362742 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1664012
Cena do przyjecia

Pianki wygladaja klasa
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Dzięki Rafał Mega dobre
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pełnoziarnista tarta śliwkowa bez cukru

Następny temat

Błyskawiczny lunch - czyli omlet na toście z ciabatty z porem i selerem

Wiecej