'There is no secret
Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'
...
Napisał(a)
Ok, dopiero się uczę właściwego odżywiania i takie rady są dla mnie bardzo cenne. Po treningu zmieniam pierwszy posiłek na mozarelle z waflami ryzowymi. Jutro DNT więc omleta sobie zrobię, ale na przyszłość będę już pamiętał. DZIEKI JESZCZE RAZ!
Zapraszam do dziennika :
http://www.sfd.pl/[BLOG]_kru_chy_/_Redukcja__start_ze_120_kg_-t1082672.html
...
Napisał(a)
kru_chy, zaglądnęłam do Ciebie i widzę jakieś masochistyczne postanowienia :D. Dlaczego chcesz rezygnować z musztardy? Wystarczy wybrać taką, która ma mało kcal/ww i jest bez konserwantów, a tylko z octem... Poza tym to zdrowa przyprawa, poprawia trawienie i ma właściwości lecznicze. Jak zaczniesz jeść o 180 st. inaczej, niż lubisz, to będzie Ci ciężko... Pozdrawiam i życzę wytrwałości :) ...
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Nie wiedziałam, jaką kru_chy wcześniej jadał, a napisał o wykluczeniu musztard w ogóle, stąd pomyślałam, że chce całkiem z nich zrezygnować, pomimo tego że lubi jeść takie rzeczy... Natomiast, jak sam, WojtekA4, wyżej pokazujesz, są i dobre musztardy, więc moim zdaniem nie ma takiej potrzeby. Pewnie dlatego wydało mi się to masochizmem, że sama jadam musztardę w proporcji 1:1 z mięsem :) ...
...
Napisał(a)
M-ka sporo tej musztardy leci :)
OK, poszukam jakiejś lepszej musztardy, ale nie jest tak, że dania jakie teraz jem mi nie smakują :) Bardziej brakuje mi keczupu, ale zależy mi na efektach, bo jak widać coś zaczęło iść źle. Powyrzucam trochę śmieci z menu i zobaczymy. Czekam, aż waga znów ruszy.
OK, poszukam jakiejś lepszej musztardy, ale nie jest tak, że dania jakie teraz jem mi nie smakują :) Bardziej brakuje mi keczupu, ale zależy mi na efektach, bo jak widać coś zaczęło iść źle. Powyrzucam trochę śmieci z menu i zobaczymy. Czekam, aż waga znów ruszy.
Zapraszam do dziennika :
http://www.sfd.pl/[BLOG]_kru_chy_/_Redukcja__start_ze_120_kg_-t1082672.html
...
Napisał(a)
No, prawie 1:1 ;P ... Najlepiej wspominam litrowy słoik oryginalnej francuskiej dijon... poezja. A co do ketchupu, to rzeczywiście trudniejsza sprawa, żeby kupić znośny; ja niestety nie mam upatrzonego żadnego, żeby polecić...
...
Napisał(a)
Jeśli chodzi o ketchup, to używam jak niżej:
Ketchup 180g [KROKUS]
"Nie znalazłam w sklepie drugiego ketchupu, który byłby, tak jak nasz, z przetartych pomidorów a nie koncentratu. Do naszego ketchupu idealnie pasuje zdanie: tam gdzie inni zaczynają produkcję ketchup tam my ją kończymy.
Świeże pomidory gotujemy, przecieramy i zagęszczamy w wyparkach (czyli kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dodajemy przyprawy i nasz ketchup jest gotowy.
Ketchupy dostępne na rynku produkowane są z koncentratu pomidorowego i zagęszczane różnego rodzaju mączkami lub innymi zagęstnikami.
Na wyprodukowanie 100 g naszego ketchupu zużywamy 230 g świeżych pomidorów. Generalnie inni producenci zużywają ok 150 -180 g pomidorów na 100 g produktu." - Maria Wójcik 'Krokus'
Wartość energetyczna
na 100 g [kcal / kJ] 57 / 239
Białko [g] 2,1
Tłuszcz [g] 0,5 w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0,1
Węglowodany [g] 12,8 w tym cukier [g]9,6
1
...
Napisał(a)
Widzę, że w Piotrze i Pawle można go kupić. Poczekam tydzień bez takich specjałów i zobaczymy jak wyjdzie z wagą i wymiarami. Jak będzie szło dobrze to może powoli coś sobie będę urozmaicał. Dzięki za podpowiedzi.
Zapraszam do dziennika :
http://www.sfd.pl/[BLOG]_kru_chy_/_Redukcja__start_ze_120_kg_-t1082672.html
Poprzedni temat
[BLOG]shager / Docinanie do września
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- ...
- 47
Następny temat
carb back loading do oceny
Polecane artykuły