SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] kru_chy / Redukcja - start ze 120 kg

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 42994

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 345 Napisanych postów 9131 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111381
j/w
pierwszy posilek po treningu ww+b
drugi b+ww+t
trzeci b+t
[dominujące]
2

'There is no secret
Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 289 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8583
Ok, dopiero się uczę właściwego odżywiania i takie rady są dla mnie bardzo cenne. Po treningu zmieniam pierwszy posiłek na mozarelle z waflami ryzowymi. Jutro DNT więc omleta sobie zrobię, ale na przyszłość będę już pamiętał. DZIEKI JESZCZE RAZ!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1125 Napisanych postów 3777 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68463
kru_chy, zaglądnęłam do Ciebie i widzę jakieś masochistyczne postanowienia :D. Dlaczego chcesz rezygnować z musztardy? Wystarczy wybrać taką, która ma mało kcal/ww i jest bez konserwantów, a tylko z octem... Poza tym to zdrowa przyprawa, poprawia trawienie i ma właściwości lecznicze. Jak zaczniesz jeść o 180 st. inaczej, niż lubisz, to będzie Ci ciężko... Pozdrawiam i życzę wytrwałości :) ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
Ale on nie wprowadza produktów, których nie lubi, tylko eliminuje te, które nie są zbyt fortunnym wyborem. Zgadzam się z Toba co do musztardy, ale IMO zrobił dobrze, że wyrzucił tą która podawał, bo zawiera np cukier.

Ja używam takiej (nie zawiera cukru) i ma 6g ww na 100g produktu.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1125 Napisanych postów 3777 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68463
Nie wiedziałam, jaką kru_chy wcześniej jadał, a napisał o wykluczeniu musztard w ogóle, stąd pomyślałam, że chce całkiem z nich zrezygnować, pomimo tego że lubi jeść takie rzeczy... Natomiast, jak sam, WojtekA4, wyżej pokazujesz, są i dobre musztardy, więc moim zdaniem nie ma takiej potrzeby. Pewnie dlatego wydało mi się to masochizmem, że sama jadam musztardę w proporcji 1:1 z mięsem :) ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
1:1 z mięsem? 200g mięsa - 200g musztardy ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 289 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8583
M-ka sporo tej musztardy leci :)

OK, poszukam jakiejś lepszej musztardy, ale nie jest tak, że dania jakie teraz jem mi nie smakują :) Bardziej brakuje mi keczupu, ale zależy mi na efektach, bo jak widać coś zaczęło iść źle. Powyrzucam trochę śmieci z menu i zobaczymy. Czekam, aż waga znów ruszy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1125 Napisanych postów 3777 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68463
No, prawie 1:1 ;P ... Najlepiej wspominam litrowy słoik oryginalnej francuskiej dijon... poezja. A co do ketchupu, to rzeczywiście trudniejsza sprawa, żeby kupić znośny; ja niestety nie mam upatrzonego żadnego, żeby polecić...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
Jeśli chodzi o ketchup, to używam jak niżej:


Ketchup 180g [KROKUS]

"Nie znalazłam w sklepie drugiego ketchupu, który byłby, tak jak nasz, z przetartych pomidorów a nie koncentratu. Do naszego ketchupu idealnie pasuje zdanie: tam gdzie inni zaczynają produkcję ketchup tam my ją kończymy.

Świeże pomidory gotujemy, przecieramy i zagęszczamy w wyparkach (czyli kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dodajemy przyprawy i nasz ketchup jest gotowy.

Ketchupy dostępne na rynku produkowane są z koncentratu pomidorowego i zagęszczane różnego rodzaju mączkami lub innymi zagęstnikami.

Na wyprodukowanie 100 g naszego ketchupu zużywamy 230 g świeżych pomidorów. Generalnie inni producenci zużywają ok 150 -180 g pomidorów na 100 g produktu." - Maria Wójcik 'Krokus'

Wartość energetyczna
na 100 g [kcal / kJ] 57 / 239
Białko [g] 2,1
Tłuszcz [g] 0,5 w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0,1
Węglowodany [g] 12,8 w tym cukier [g]9,6



1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 289 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8583
Widzę, że w Piotrze i Pawle można go kupić. Poczekam tydzień bez takich specjałów i zobaczymy jak wyjdzie z wagą i wymiarami. Jak będzie szło dobrze to może powoli coś sobie będę urozmaicał. Dzięki za podpowiedzi.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[BLOG]shager / Docinanie do września

Następny temat

carb back loading do oceny

WHEY premium