Nazywam się Hubert Witak, mam 27 lat w tym roku zdobyłem złoty medal w Debiutach Kulturystycznych PZKFiTS w kategorii kulturystyka mężczyzn do 75 kg. Następną imprezą w której wystartowałem były Mistrzostwa Polski w Kielcach, gdzie wywalczyłem brązowy medal w kategorii kulturystyka mężczyzn do 75 kg. Zakładam dziennik żeby podzielić się z wami moimi przygotowaniami do zawodów. Dzięki podjętej współpracy z firmą Nanox Nutriceuticals Polska będę mógł się przygotować do Pucharu Polski.Zapraszam do odwiedzania dziennika.
Aktualna dieta:
Posiłek 1
400g białek jaj + 120g płatki owsiane + 5g cynamon + 20g rodzynek + 30g masło orzechowe
Posiłek 2
200g piersi z kurczaka + 75g ryż paraboliczny + 200g brokuł + 10g olej lniany
Posiłek 3
200g piersi z kurczaka + 75g makaron pełne ziarno + 200g warzyw + 10g olej lniany
Posiłek 4
200g piersi z kurczaka + 75g ryż paraboliczny + 200g brokuł + 10g olej lniany
Posiłek 5
200g piersi z kurczaka + 50g ryż brązowy + 200g warzyw + 20 g migdałów
Posiłek 6
200g piersi z kurczaka + 50g kaszy gryczanej + 200g warzyw + 10g olej lniany + 10g ocet balsamiczny
Posiłek 7
30g białka Protilox Nanox Nutriceuticals + 20g masło orzechowe lub 10g olej lniany
Suplementacja:
Rano na czczo
10 g L-Glutamass Nanox Nutriceuticals + 10g flexit drink
do 1 i 4 posiłku witaminy i minerały + omega 3
Przed treningiem
10g BCAA 4:1:1 Nanox Nutriceuticals + 8 g beta alaniny + 3000mg aakg
Po treningu
10g BCAA 4:1:1 Nanox Nutriceuticals + 50g Protilox Nanox Nutriceuticals + po 30 minutach 60 g węglowodanów + 10g jabłczan kreatyny
Na noc
10 g L-Glutamass Nanox Nutriceuticals + 30g Protilox Nanox Nutriceuticals
Dzisiejszy trening
Plecy:
1.Podciąganie do klatki 4 x 10
2.Wiosłowanie końcem sztangi w opadzie 4 x 10,8,8,6
3.Wiosłowanie sztangielką 4 x 8,8,6.6
4.Przyciąganie sztangi w opadzie nadchwyt 3 x 8
5.Martwy ciąg od kolan 4 x 8
6.Prostowniki 4 x 10
Kaptur:
1.Sztanga z przodu 4 x 10,8,8,6
2.Sztanga z tyłu 4 x 8,8,6,6
3.Hantle z boku 3 x 8
Kilka poglądowych fotek sylwetki z zawodów: