SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Szybki sernik bananowy by Malinowa [CIASTO]

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 107906

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 172 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5337
no i gitara, miałem nadzieje ze taki starczy. jak wyjdzie to wrzuce fotki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 363 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 14745
w sobotę wypróbuje bo wygląda smakowicie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 172 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5337
jeszcze małe pytanie. Czy konsystencja nie bedzie lepsza jeżeli wczesniej ubiję białka na sztywno?

Robił ktoś dodajac wpc ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Ja nie ubijalam, ale mozesz ubic, wtedy najlepiej jakbys piekl najpierw na 180st. ok 10min a pozniej zmniejszyl temp do 165., no i pamietaj ze konieczna bedzie wieksza foremka.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 172 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5337
oki, dziek za wskazówki :) forme mam dość wysoką.

Zastanawiam sie jeszcze nad tym budyniem. Mam oryginalny puding niemiecki, który w smaku jest o niebo lepszy tylko on jak stygnie jest bardzo gęsty. Myslisz ze nie zepsuje smaku koncowego ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Myślę ze nie, chodzi tu po prostu o zageszczenie masy , a budyn to jak wiadomo maka ziemniaczana ,aromaty...

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 61 Wiek 36 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 7364
mój siedzi w piecu, zobaczymy co z niego wyjdzie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Sernik

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1273
Cześć


Sernik wyszedł smaczny, przepis strzał w dziesiątkę.

Ale mam dwa pytania:

Czy zastąpienie twarogu chude półtłustym jakoś wpłynie na konsystencję ?
Użyłem 40g budyniu i był słabo wyczuwalny, jaką torebeczkę Ty stosujesz ? (może banany przyćmiły smak wanilii)

Zmieniony przez - Unleash w dniu 2014-05-30 12:42:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Przy tlusciejszym twarogu mozliwe ze masa bedzie bardziejkremowa,a budyniu dalam mala torebeczke, nie dla smaku tylko dla zageszczenia masy.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Bułka do szkoły

Następny temat

VLCD - szaszłyki z kuraka

WHEY premium