SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[LC] Łatwy sernik (piekarnik)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 121558

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 863 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 42581
mi sie tez palil ale jak dalem temp. na 160-170 40-45min to jest dobry :D opada pewnie dlatego ze nie ma drozdzy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
No a ja piekłam w 150 stopniach 40 minut i jest niedobry spalony
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 58 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3377
Neysha
No a ja piekłam w 150 stopniach 40 minut i jest niedobry spalony


:D ta :D bo to mężczyźni powinni gotować ( piec ) :D a kobiety siedzieć na siłowni xD
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 200
xzaar77
Moj wyszedl odrobine zbyt suchy - dolac nieco wody ? I powtarzam swoje pytanie z tematu o serniku na zimno, czy ser mielony ( taki w wiaderku kilogramowym, kremowy ) sie nada ? Twarog musze importowac z Polski i mam wieczny deficyt ;)

Tak na chłopski rozum to do takiego rzadszego sera powinieneś dodać po prostu więcej jajec no i proteiny wtedy pod wpływem temp zgęstnieje ;) Jednak tracisz wg mnie bo ser prawdziwy jest lepszy niż taki na serniki. Ten na serniki lepiej sie wyrabia na pewno... Poza tym napisałbyś czy się nadał bo mniemam że spróbowałeś.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 200 Wiek 1 rok Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8299
A idźcie w cholerę z tym sernikiem! Wsunęłam prawie cały na dwa podejścia (do południa) a potem musiałam na dyni jechać do wieczora, żeby jakoś bilans podratować
A tak po za tym to pycha i NIE OPADŁ mi!
Zrobiłam 60 gr. sera, 6 jaj, 30 gr casein trecka (wanilia) i ...
30 gr SERNIXa - to taki dodatek do serników, który można kupić wszędzie, składa się ze skrobi, skrobi modyfikowanej i aromatu - to wszystko, bez konserwantów i cukru (co najważniejsze). Obiecują na opakowaniu, że od tego sernik nie opada i chyba, rzeczywiście cośtam działa . Opakowanie jest 60 gr ale ja nie mogłam się zdecydować czy dodać tego czy odżywki więc zrobiłam pół na pół. Jak ktoś nie ma odżywki to można dać całą paczkę. Dodałam ze 20 tabletek stevi - był wypas, ale na razie nie robię bo znowu się dorwę jak głupi do sera (nomen omen) a jak już się zdecyduję to ubiję osobno białka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 200 Wiek 1 rok Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8299
Oczywiście 600 gr. sera a nie 60 .
Piekłam w temp. 180 stopni przez 50 minut, a potem zostawiłam w piekarniku na 1 czy dwie godziny.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 863 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 42581
to zes doyebala bialka tego dnia ja na 3dni jem tak sernik i przekraczam duuuzo bialko :D polecam dorzucic migdaly i rodzynki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 200 Wiek 1 rok Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8299
Na takie "awarie" polecam enzymy tawienne. Łyknęłam dwie tabletki i absolutnie żadnych dolegliwości. Już z premedytacją planuję taki serniczek na następny weekend, dorzucę żurawinę. Jak zdążę zrobić fotę zanim go połknę to wrzucę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
SneS Personal Trainer
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 7157 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 100758
Składniki w mojej wersji:
- 4 cale jaja
- 250g sera twarogowego półtłustego
- 40g odżywki HI-TEC Whey C-6 (ciastka)
- 50g rodzynek
- 30g wiórków kokosowych
- 8 słodzików

Piekłem 40 minut:
Pierwsze 10 minut 200 stopni, kolejne 10 minut 180 stopni, ostatnie 20 minut 150 stopni. Taka kombinacja bo za mocno się przypiekało

Aromat unoszący się w domu piękny, smak także
Polecam ;]

*TRENER PERSONALNY* - kompleksowa pomoc ONLINE w zakresie TRENINGU, DIETY i SUPLEMENTACJI.

Kontakt: [email protected]
http://WWW.AKIELASZEK.PL
https://www.facebook.com/KamilAkielaszekTrenerPersonalny/
https://www.instagram.com/kamilakielaszek/

BLOG(żywienie,trening,suplementacja): Alternatywne podejście do kształtowania sylwetki:
http://www.sfd.pl/Kamil_Akielaszek__alternatywne_podejście_do_kształtowania_sylwetki-t1076973.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 200 Wiek 1 rok Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8299
Dzisiaj wyszedł mi jeszcze lepszy, dodałam szczyptę proszku do pieczenia, w piekarniku wyrósł tak, że aż trochę wypadło z foremki. Oczywiście potem opadł, ale nie całkiem.
Składniki
4 jaja (białka ubite na pianę i dodane do reszty na końcu)
500 gr sera chudego (2 kostki z Biedronki)
30 gr casein treck
30 gr sernix
3 łyżeczki stevii w proszku
15 gr płatków migdałowych
Pieczony 50 minut w temp. 180 stopni, a potem zostawiony na niecałą godzinkę.
Zjadłam 1/4 ale nie wiem jak ja zasnę wiedząc, że on czeka na mnie w kuchni
Jeszcze może podam wartości odżywcze dla całości:
kcal.: 1016
białko: 142
węglowodany: 49
tłuszcz: 28
i fota:

1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

batoniki owsiane. moga byc platki owsiane blyskawiczne?

Następny temat

ciastko z platkow owsianych

WHEY premium