Jestem kolejną osobą, która postanowiła popracować nad sylwetką. Bez zbędnych szczegółów:
DANE:
Wiek: 23
Wzrost: 160cm
Waga: 63,8kg
Obwód brzucha: 91cm
Obwód uda: 61cm
Moim celem jest dobicie do wagi minimum 55kg i zrzucenie minimum po 10cm z obwodów.
Wczoraj zaczęłam treningi na siłowni, po wskazówkach instruktora mam "ogólny" zarys treningów- minimum 3 razy w tygodniu(pon, śr, pt) po 30-45 minut, dodatkowo jak czas i córka pozwoli jeden dzień w weekend(również 30-45 minut). Na początku 10 minut marszem na bieżni i minuty truchtu, potem ćwiczenia z piłką, na macie, z hantlami, na koniec znów 10-15 minut na bieżni. Ćwiczenie zawsze wieczorami po godz. 20:30(jestem uzależniona od powrotu męża z pracy).
Dietetyk na razie niestety odpada ze względów finansowych. Wcześniej odżywiałam się tragicznie(chipsy, frytki, czekolada, batony, cukierki, same smażone rzeczy, dużo ziemniaków i mięsa, praktycznie zero warzyw).
Od dwóch tygodni zmieniłam styl żywienia, zwiększyłam ilość warzyw, wyrzuciłam z diety chipsy, słodycze i resztę. Starałam się zamykać w 1200kcal dziennie, posiłki 6 razy dziennie co 3-3,5h.
Póki co to lista moich posiłków(na każdy posiłek różne warianty, w zależności od dnia i stanu lodówki zmieniały się), w nawiasach zawarłam orientacyjną kaloryczność. Wszystko mierzone w garściach i najczęściej 1/2 szklanki(wagi niestety jeszcze nie posiadam):
ŚNIADANIE:
- serek wiejski(150), kromka chleba żytniego(70), pół papryki(30)- 250
- jajko na miękko(80), kromka chleba żytniego(70), pół papryki(30)- 180
- 6 łyżek płatków owsianych(222) na mleku(133)- 355
- dwie kromki chleba żytniego(140), 2 plasterki szynki z indyka(48), ogórek(25)- 213
II ŚNIADANIE:
- kefir(180)
- serek wiejski(150) z rzodkiewką(4)- 154
- 2 jabłka(200)
- banan(120)
- 2 kalarepy(100)
- miska zupy(150-250)
OBIAD:
- pół piersi z kurczaka saute(170), fasolka szparagowa(60), 2 ziemniaki(130)- 360
- pół pieczonego filetu z ryby(60-80), pieczony ziemniak(70? 80?), 2 pomidory(60)- 220
- pół ogórka(15), pół papryki(35), garść sałaty(15), sos(130), ćwierć piersi z kurczaka podsmażonej z przyprawami(100) lub tuńczyk z wody(100)- 295
- pół piersi z kurczaka saute(170), kasza kryczana(71-75), pół ogórka(15), pomidor(30)- 290
- pół pieczonego filetu z ryby(60-80), ryż(60), fasolka szparagowa(60)- 200
- warzywa na patelnię(260) z ryżem(60)- 320
PODWIECZOREK:
- kisiel(100)
- miska zupy(150-200)
- owoc(???)
KOLACJA:
- pół ogórka(15), pół papryki(35), garść sałaty(15), sos(130)- 195
- dwie kromki chleba żytniego(140), 2 plasterki szynki z indyka(48), ogórek(25)- 213
- warzywa na patelnię(260)
- fasolka szparagowa(60) z ryżem(60)- 120
- dwie kromki chleba żytniego(140), 2 plasterki sera żółtego(120-140), kilka plasterków ogórka(5-10)- 290
3.202
Myślę, że jestem typem endomofrika. Moje BMR wynosi 1363.202 - tylko to niestety umiałam obliczyć, reszta to dla mnie magia...
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie i wytykanie błędów. Nie potrafię sama ogarnąć planowania posiłków...