SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Spam niedzielny

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 143368

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 15357 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 31011
kupię se formę i wosk do serów na pierwszy rzut będę produkować goudę.
Za 4 miesiące będzie gotowa
Jogurt łatwo: 19,90 kultury bakterii na 100l mleka. Wrzuca się odmierzoną ilość do słoika i trzeba zadbać, żeby było ciepło bo to termofilne bakterie - i one całą robotę robią, trzeba im czasem pomieszać i zlać serwatkę. Kefir jeszcze łatwiej - grzyba się wrzuca do mleka, zostawia w temp pokojowej i w jakieś 12h szklankę mleka przerabia na kefir - czym grzyb większy (a rośnie dość szybko) tym szybciej przerabia.
Z serem żółtym to już zabawa skomplikowana, enzymy, termometry, powlekanie...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11274 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 38938
Ja szukałam ostatnio sera z mleka surowego i w almie znalazłam, 83 zela kilo :>

Winners train, losers complain.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 15357 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 31011
ja taką goudę z surowego mleka przywiozłam z Amsterdamu - najlepszy ser jak w życiu jadłam - nawet moi rodzice to przyznali, że nie da się z niczym porównać. Następna wyprawa do Holandii musi się odbyć jeszcze w tym roku w celu zakupienia takie ilości sera jaka się tylko zmieści do walizki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 7165 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 30760
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 4263 Wiek 51 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 35910
Kittie ale ser żółty?
Kilka razy robiłam twaróg ale płakać mi się chciało jak z 5 l mleka wyszło mniej niż 1kg twarogu...Na szczęście mam dostarczyciela cudownego, idealnego, wiejskiego twarogu. Mleko zsiadłe za to produkuję. Z każdego mleka zostawiam 2-3 łyżki tego skwaszonego i dodaję do następnego nastawianego, wtedy szybciutko się zsiada. Pycha i można łychą jeść.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 15357 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 31011
Fela: tak Ja jestem zboczeńcem laboratoryjnym i takie zabawy bardzo mnie rajcują
A jak się nauczę wytwarzać cheddar to podbiję świat
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 4263 Wiek 51 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 35910
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 7165 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 30760
nie wiem czy to kwestia tej zesranej pogody, ale drugi dzień z rzędu śpię do teraz i czuję się jak po imprezie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11274 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 38938
Ja mam tak samo :>

Winners train, losers complain.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
eveline Trener personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 1440 Napisanych postów 15979 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 230563
jak tak czytam o tych serach jajach itp. to... chyba muszę znaleźć sobie lokum na wsi blisko ludzi którzy mi będą "dobro" dostarczać
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Jak liczyć kalorie?

Następny temat

Literatura - co czytacie, żeby wiedzieć więcej?

WHEY premium