Za 4 miesiące będzie gotowa
Jogurt łatwo: 19,90 kultury bakterii na 100l mleka. Wrzuca się odmierzoną ilość do słoika i trzeba zadbać, żeby było ciepło bo to termofilne bakterie - i one całą robotę robią, trzeba im czasem pomieszać i zlać serwatkę. Kefir jeszcze łatwiej - grzyba się wrzuca do mleka, zostawia w temp pokojowej i w jakieś 12h szklankę mleka przerabia na kefir - czym grzyb większy (a rośnie dość szybko) tym szybciej przerabia.
Z serem żółtym to już zabawa skomplikowana, enzymy, termometry, powlekanie...
http://www.sfd.pl/-t926626.html - o ksenoestrogenach
раз-два-Три-ко-ле-но !!!
Ни шагу назад!
Aktualnie: http://www.sfd.pl/kitttie_2013-t908124.html
Masa:
http://www.sfd.pl/kitttie_w_masarni/podsumowanie_str._17_;_]-t875529.html
Na początek: http://www.sfd.pl/Praca_nad_sylwetka,_tluszczykiem_i_poprawienie_kondycji_fizycznej-t838382.html