SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepisy kulinarne

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 355756

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
NIe wiem czy ktos juz dal ten przepis:
omlet-7bialek +150g chudego twarogu+ slodzik najlepiej w plynie(nadaje sie do smażenia i gotowania) mozna zaciagnac 2 lyżkami płatków owsianych(ale nie trzeba), wrzucamy do miksera i mieszamy a mozna jeszcze dodac cynamonu. Powstala mase wylewamy na teflon i smazymy omlecika.
Wersja bez płatków jest chyba idealna na ostatni posiłek ma
50g bialka atl i wegli to chyba sladowe ilosci(mam twaróg o,5%ww).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
a ja mam do was wszystkich takie jedno pytanie SKAD BRAC PIE***LONE PLN`Y??
bo ja na przyklad w tym roku studia zaczynam i nie wiem skad tyle kasy na zarcie wytrzasne i jeszcze na suplementy jak dzisiaj w sklepie kupilem zarcie na dwa dni i wydalem 30zl. To jest proste podac taki przepis z jakiegos innego zrodla albo nawet samemu to wymyslec ale powiedzcie mi skad ja wezme kase na takie zarcie to kosztuje przeciez nie>??? Aha jak macie jakies pomysly na ekonomiczne przekaski to slucham tylko nie piszcie o ziemniakach!@!!

nic mnie juz nie zdziwi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 528 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 7749
skad bierzecie kase? <----- dziwne pytanie moim zdaniem :D ale odpowiedz łątwa ;) jedni śa bogaci z domu inni pracuja (dwie najprostrzeodpowiedzi) ja np mam taki system ze kupuje hurtowo tunczyka i jedna puszka mi wychodzi po 2 zeta np ;) i to jeden z elementow diety ;) jajka i makaron tez nie sa drogie he i kurczak tez jakis strasznie drogi nie jest ale fakt jest faktem ze dieta na przybranie masy jest pieniadzozerna bardzo he ;)

Pannowac nad sobą - to najwyższa władza.

Allach wziął różę, lilię, gołębicę, węża, trochę miodu,
jabłko z Morza Martwego i garść pyłu.
Kiedy spojrzał na mieszankę, zobaczył kobietę.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
wlasnie sobie konsumuje kuskus nortona :) bardzo dobre :> z tym ze dodalem jeszcze jajko ktore bardzo polepszylo to wszystko... jeszcze by sie przydal majonez ale sobie pomyslalem ze jak ma byc juz bez zastrzezen zarcie to nie dodam majezonu... i chyba dobrze zrobilem bo to by tu nie pasowalo... w kazdym razie polecam wszystkim kuskus!!

pozdrowienia...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 528 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 7749
no własnie ja sobie tez pare razy zjadlem to kuskus nortona i jakos nie jestem do konca pzekonany. Musze cos wymyslec zeby smak sie troche zmienil bo to dla mnie troche mdle mimo ze wegety uzywam ;(

Pannowac nad sobą - to najwyższa władza.

Allach wziął różę, lilię, gołębicę, węża, trochę miodu,
jabłko z Morza Martwego i garść pyłu.
Kiedy spojrzał na mieszankę, zobaczył kobietę.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 133
tez cos zaprezentuję

Jedna brokula ugotowana i pokrojona bez grubych kozeni czy jak to sie nazywa do tego 5 jajek ugotowanych i pokrojonych z kostkę, puszka kukuryczy, fasoli czerwonej i bialej, do tego groszek, troszke majonezu, pieprzu i jak ktos lubi soli ---salatka po prostu super! Nie wiem ile ma bialka czy ww ale same warzywa wiec musi byc odrzywcza ! polecam salatke z brokulow !

Marcin

hooligan LEGII!
Prosto ze sto(L)icy!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
a ja zasuwam bulke z lososiem i mam sniadanie ze smakiem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1409
JA RÓWNIEŻ DODAM COSIK OD SIEBIE :)
"Prowansalskie Monosquins":
Czas przygotowania:
1 godzina

Składniki dla 3 osób:

9 żółtek (180g)
6 dużych pieczarek (430g)
mała cebula (60g)
2 ząbki czosnku (220g)
50g twardego, żółtego sera
80g słoniny
2 łyżki masła (40g)

przyprawy: łyżeczka natki pietruszki i szczypiorku, łyżeczka posiekanych listków estragonu, łyżeczka pasty anchois, bułka tarta, sok z cytryny, pieprz, sól

1. Pieczarki umyć, wykroić ogonki, kapelusze wrzucić na 2 minuty do wrzątku. Osączyć na sicie, przelać zimną wodą, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Drobno pokrojoną słoninę stopić na rozgrzanej patelni, następnie lekko przestudzić i połączyć z zieleniną, drobno posiekaną cebulą, czosnkiem, odrobiną tartej bułki i 3 żółtkami na twardo. Powstałą masą nadziać kapelusze pieczarek.
2. Utrzeć masło z anchois i położyć po kawałeczku tego masła na każdej pieczarce. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem i ułożyć w nim pieczarki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać 20 minut.
3. Wyjąć i na każdą pieczarkę wbić po żółtku, posypać startym serem. Ponownie wstawić na 5-8 minut do piekarnika.

W 100g:
BIAŁKO: 5,1g
TŁUSZCZ: 20,2g
WĘGLOWODANY: 1,4g
B/T/W: 1:3,9:0,3
KCAL:313,8

Nie bójmy się cierpieć, ale nauczmy się cierpieć wtedy, gdy ktoś naprawdę nam sprawił ból i jest wart naszego cierpienia...
Nie bójmy sie żyć, bo życie to długa droga, przez którą każdy z nas musi przejść...

Nie bójmy się cierpieć, ale nauczmy się cierpieć wtedy, gdy ktoś naprawdę nam sprawił ból i jest wart naszego cierpienia...
Nie bójmy sie żyć, bo życie to długa droga, przez którą każdy z nas musi przejść...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1409
...albo co powiecie na "Zapiekanke pomidorowo-serową"?
Czas przygotowania:
1,5 godziny

SKŁADNIKI DLA 6 osób:
150 g smalcu
200 g sera żółtego goudy
Ciasto naleśnikowe:
6 żółtek (120 g)
2 białka (80 g)
70 g mąki
120 g śmietany

SOS PROWANSALSKI:
400 g pomidorów
cebula (100 g)
2 łyżki masła (40 g)
łyżka octu z białego wina
łyżeczka ciemnego rumu
łyżeczka cukru
łyżeczka posiekanej świeżej bazylii
łyżeczka świeżego tymianku
listek laurowy
PRZYPRAWY: sól, pieprz

1. Śmietanę roztrzepać z żółtkami, powoli dodawać mąkę, na końcu dodać ubite z odrobiną soli białka. Na patelni rozgrzać tyle tłuszczu, by pokryć dno patelni. Wylewać łyżką wazową ciasto naleśnikowe i smażyć na złoty kolor.
2. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę i dodać do cebuli. Po 10-15 minutach duszenia dodać resztę składników, wymieszać. Dusić jeszcze 15 minut na wolnym ogniu, stale mieszając. Sos zmiksować.
3. Naczynie żaroodporne natłuścić, położyć jeden naleśnik, posmarować sosem pomidorowym, posypać bazylią i startym żółtym serem. Położyć drugi naleśnik, na nim warstwę sosu, listki bazylii i ser. Przekładać składniki aż do ich wyczerpania. Na wierzchu powinien znaleźć się sos z bazylią i serem. Potrawę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220°C i zapiekać 5 minut. Podawać na gorąco.

W 100g:
BIAŁKO: 7,6g
TŁUSZCZ: 25,2g
WĘGLOWODANY: 6,9g
B/T/W: 1:3,3:0,9
KCAL: 290,9



"Omlet amerykański":
Czas przygotowania:
30 minut

SKŁADNIKI DLA 2 osób:

8 żółtek (160g)
4 łyżki gęstej śmietany (40g)
słonina (100g)
4 pomidory (220g)

PRZYPRAWY: łyżeczka szczypiorku, łyżeczka estragonu, pieprz, sól


1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
2. Na patelni zarumienić pokrojoną w cienkie plasterki słoninę, wrzucić pomidora, szczypiorek i estragon.
3. Żółtka lekko roztrzepać ze śmietaną, wlać na patelnię i smażyć na niewielkim ogniu.

W 100g:
BIAŁKO: 5,9g
TŁUSZCZ: 29,3g
WĘGLOWODANY: 2,8g
B/T/W: 1:4,9:0,5
KCAL: 302,7

smacznego życzę!

Nie bójmy się cierpieć, ale nauczmy się cierpieć wtedy, gdy ktoś naprawdę nam sprawił ból i jest wart naszego cierpienia...
Nie bójmy sie żyć, bo życie to długa droga, przez którą każdy z nas musi przejść...

Nie bójmy się cierpieć, ale nauczmy się cierpieć wtedy, gdy ktoś naprawdę nam sprawił ból i jest wart naszego cierpienia...
Nie bójmy sie żyć, bo życie to długa droga, przez którą każdy z nas musi przejść...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miętki JASZCZOMP
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 21724 Wiek 44 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 92660
Podawajcie przepisy kulturystyczne a nie bezwartosciowe pod względem odrzywczym.
Posiłek przedtreningowy:
Ryż z jabłkami i twarogiem.
Jabłka smarzymy z cynamonem i odrobiną cukru do smaku.
Usmarzone jabłka łączymy z ok. 150 gram twarogu chudego.
Papke łączymy z 100 gram ryżu i ognia.
Białka około 38 gram,węgli koło 110 co najmniej.

Posiłek potreningowy: makaron s jajkami serem i wedlinka.
Na teflonie podsmarzamy lekko wedlinke,na to kładziemy makaronik ugotowany wcześniej.Na makaronik dajemy zółty serek pokrojony w kosteczkę i całośc przykrywamy pokrywka.Dusimy aż serek się roztopi.Wtedy na wszystko wylewamy 2 jajeczka wcześniej rozmieszane w szklance.Znoiwu pokryweczka,aż całośc się zetnie.Wychodzi omlecik z masą węgli i białka,zaleznie od ilości składników jest od 30 do nawet 50 gram białka,i od 100 do 130 gram węgli.
Masa.


Ryż z jajkami.
Ryż ugotowany na teflon.Na ryżyk zółty serek,po roztopieniu 2 jajeczka.Wymieszać i poddusić i ognia!Białka będzie około 30-35 gram,węgli 80.


Pozdro.

MIĘTKI To co najlepsze w kulturystyce jest niewidoczne dla oczu..Respect for all!

"nie znam sie na niczym co czytałem na temat ćwiczeń"

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

DLA Kogo Aerobik

Następny temat

ladny brzuszek...

WHEY premium