SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dziennik pokonać własne słabości.....

temat działu:

Iron Horse Series

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 34756

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
Jest plan by była strona z moim przepisami więc zobaczymy jak to wyjdzie.
Dziś jednak fotek nie będzie ani wypiski zbieram się na ryby na noc, jutro nadrobię wypiskę.
Misworld nic złego się nie dzieje:)!
Igor też dodaje tylko że karkówkę.
Marcin nie ma sprawy wszystko da radę zrobić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1727 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 26916
Przejrzałem cały dziennik, ładna szama :) Jakie tam warzywa wcinasz?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
klin2511:teraz sezonowe czyli dużo pomidorów papryk czasem ogórki , zimą szpinak, brokuł mrożony i dużo pietruszki selera.
Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
Jutro po ogarniam wypiskę dziś padam i wrzucę przepis na karkówkę .
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
Karkówka z groty solnej



Składniki:
1kg karkówki wieprzowej
1 kg soli kuchennej
Majeranek
Główka czosnku




Wykonanie:

Karkówkę myjemy, osuszamy i nacieramy sprasowanym czosnkiem a także majerankiem.


Do naczynia żaroodpornego wsypujemy sól tak aby zakryć spód .



Układamy karkówkę i zasypujemy solą tak aby szczelnie zakryła nam mięso (zmieniłem naczynie ponieważ w mniejszym naczyniu mogłem uzyskać tzw"kopiec")




Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy 1h(zależności od wagi mięsa 1kg-1h)



Tak jak na zdjęciu widzimy sól tworzy skorupę przez mięso pieczę się w własnym aromacie przez co jest soczyste.



Wyciągamy mięso z soli zaraz po upieczeniu.




Karkówka jest smaczna od razu po upieczeniu, jak również także na zimno.
SMACZNEGO

Zmieniony przez - wojo zmc w dniu 2012-08-23 23:01:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1785 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 52312
O kur.. de. Zaskoczyłeś mnie tym przepisem. Nigdy bym nie pomyślał przeglądając, że wrzucisz do piekarnika z solą myślałem, że jak na zasadzie szynki, leży w solance pare dni.
Tak się składa, że mam sporo szynki wieprzowej w lodówce więc zamienię główny składnik i przetestuje w najbliższych dniach.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
Szynka jest za sucha trochę i wątpię by wyszła jak karkówka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1157 Wiek 67 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 15607
mmm.....jakie pyszności.....już wiem co zrobie na obiad jutro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
Wczorajszy wypiska


Zestaw B

B1-Wyciskanie lezac
8 powtórzeń ,
Serie:
[U]1-zaliczona 92,5kg poprzednio 90kg[/U]
2-zaliczona 90kg
3-zaliczona 87,5kg
4-zaliczona 85kg


-10 sek przerwy


B2-Wioslowanie sztangi podchwytem

8 powtórzeń ,
Serie:
1-zaliczona 95kg poprzednio 92,5kg
2-zaliczona 92,5kg
3-zaliczona 90kg
4-zaliczona 87,5kg


-10 sek przerwy




B3-chodzone wykroki ze sztangielkami (trzymaj na barkach jesli mozesz)

8 powtórzeń ,
Serie:
1- zaliczona 40kg poprzednio 34kg
2- zaliczona 40kg
3-zaliczona 34kg
4-zaliczona 34kg


-10 sek przerwy


B4-Unoszenie bokiem

10 powtórzeń ,
Serie:
1-zaliczona 22kg
2-zaliczona 22kg
3-zaliczona 19kg
4-zaliczona 19kg


-10 sek przerwy


B5-unoszenie bokiem w opadzie

10 powtórzeń ,
Serie:
1-zaliczona 22kg
2-zaliczona 22kg
3-zaliczona 19kg
4-zaliczona 19kg


-10 sek przerwy

120 s przerwy pomiędzy obwodami .

MOC!!

Suple

Po treningu
2 miarki Whey
1 kaps magnezu



[B]Dieta[/B]


-250 gram wątróbki z kurczaka + warzywa

II-250 gram wątróbki z kurczaka + warzywa


-250 gram filet z kurczaka + masło + pomidory
Trening
2 miarki Whey IHS + 125 gram rodzynek




IV-250 gram filet z kurczaka + masło + pomidory
V-5 jajek+ masło + pomidory
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 755 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 34928
szynkę próbowałam już piec kilkanaście razy, w rękawie, w żaroodpornym i zawsze wychodzi sucha. próbując różnych temperatur i czasu pieczenia. nie ma jak karkóweczka
inspirujące foty i przepisy, jedne z lepszych na forum właśnie o to chodzi, żeby odżywiania nie traktować tylko jako sposobu dostarczania potrzebnych składników, ale czerpać z tego przyjemność zarówno smakową jak i wizualną

sometimes you just need to start again, in order to fly...

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Mistrzostwa Polski w Kulturystyce kat.juniorska-Zabrze 2012

Następny temat

prośba o sprawdzenie diety i treningu do testu

WHEY premium