...
Napisał(a)
Przekonujacy argument ;d Rozjerze sie za tymi kluskami razowymi, bo kasza bez sosu nie jest za dobra :)
...
Napisał(a)
Jogurt naturalny + mix przypraw jakie lubisz, i sos gotowy
Ja osobiście do kasz/makaronów/ryżów lubię przy odgrzewaniu poza sosem dać drobno posiekany jeden czy dwa plasterki sera żółtego, imo smaczniej
Zmieniony przez - wazzup1988 w dniu 2012-06-15 16:25:55
Ja osobiście do kasz/makaronów/ryżów lubię przy odgrzewaniu poza sosem dać drobno posiekany jeden czy dwa plasterki sera żółtego, imo smaczniej
Zmieniony przez - wazzup1988 w dniu 2012-06-15 16:25:55
W zdrowym ciele zdrowy duch
...
Napisał(a)
Najpierw kluski ugotowac i pozniej na patelni podsmazyc z serkiem? Nie znam sie zbytnio na gotowaniu wiec mi wytlumacz jak to zrobic. Tylko zeby duzo naczyn nie paprac bo musze zmywac codziennie z calego dnia ;d
...
Napisał(a)
Ja tam korzystam w zasadzie z jednej patelni i jednej miski - myję na bieżąco i nie ma lipy
A przykładową szamkę robię tak:
primo nic nie smażę, tylko odgrzewam na patelni. Najpierw piekę mięso w naczyniu żaroodpornym i sporej ilości suto przyprawionej wody (w naczyniu żaroodpornym wszystko), która też docelowo będzie składnikiem sosu.
Jak się upiecze wrzucam stosowny kawałek na zimną patelnię, dolewam trochę "smakowej wody" z naczynia. Odpalam mały gaz i dorzucam kaszę/kluski/ryż, na to ze dwie/trzy spore łyżki jogurtu naturalnego, posypuję tym czym chcę jeszcze doprawić + właśnie owym posiekanym serem żółtym, mieszam wszystko żeby się zrobiła równomierna paciaja (), odpalam większy gaz, i jak widzę że mi się serek rozpuszcza wio do michy, i tyle
Edit:
To sama baza, wszystkie warzywa, czy to surowe, puszkowane, gotowane czy duszone to już Twoja inwencja. Z przyprawami podobnie, osobiście najczęściej korzystam z mixów przyprawowych do kurczaka (np Złocisty albo Po staropolsku Kamisa), papryki ostrej i słodkiej, pieprzu, chilli, ziół prowansalskich, soli czosnkowej, etc etc
Edit2:
W sumie i bez mięsa przejdzie takie szamanie (choć ja wolę z ), jak np opierasz o kluski to jajka można wbić do tego, też polecam
Edit3:
Aaaa, i bym zapomniał - oliwy z oliwek dolewam pod koniec, przeca i tłuszcz jednak potrzeby jest
Zmieniony przez - wazzup1988 w dniu 2012-06-15 16:53:58
A przykładową szamkę robię tak:
primo nic nie smażę, tylko odgrzewam na patelni. Najpierw piekę mięso w naczyniu żaroodpornym i sporej ilości suto przyprawionej wody (w naczyniu żaroodpornym wszystko), która też docelowo będzie składnikiem sosu.
Jak się upiecze wrzucam stosowny kawałek na zimną patelnię, dolewam trochę "smakowej wody" z naczynia. Odpalam mały gaz i dorzucam kaszę/kluski/ryż, na to ze dwie/trzy spore łyżki jogurtu naturalnego, posypuję tym czym chcę jeszcze doprawić + właśnie owym posiekanym serem żółtym, mieszam wszystko żeby się zrobiła równomierna paciaja (), odpalam większy gaz, i jak widzę że mi się serek rozpuszcza wio do michy, i tyle
Edit:
To sama baza, wszystkie warzywa, czy to surowe, puszkowane, gotowane czy duszone to już Twoja inwencja. Z przyprawami podobnie, osobiście najczęściej korzystam z mixów przyprawowych do kurczaka (np Złocisty albo Po staropolsku Kamisa), papryki ostrej i słodkiej, pieprzu, chilli, ziół prowansalskich, soli czosnkowej, etc etc
Edit2:
W sumie i bez mięsa przejdzie takie szamanie (choć ja wolę z ), jak np opierasz o kluski to jajka można wbić do tego, też polecam
Edit3:
Aaaa, i bym zapomniał - oliwy z oliwek dolewam pod koniec, przeca i tłuszcz jednak potrzeby jest
Zmieniony przez - wazzup1988 w dniu 2012-06-15 16:53:58
W zdrowym ciele zdrowy duch
...
Napisał(a)
Ta oliwa nie jest juz dla mnie taka niedobra. Na poczatku prawie bym ja zwrocil ;d Jak kupie te kluski to cos tam wykombinuje, dziekuje :) A z przypraw korzystam od jakiegos czasu tylko z soli, chociaz przyprawy to tez warzywa, a ich jem malo wiec dorzuce cos, zalezy co znajde w kuchni.
...
Napisał(a)
Mi przeszkadza już tylko jak trochę poszaleję z jej ilością i chlupnę przydużo
Akurat sól ograniczam w miarę możliwości, bardziej właśnie na przyprawach polegam (a jak w kuchni nic ciekawego nie znajdziesz to pamiętaj, że drogie nie są )
Smacznego
Zmieniony przez - wazzup1988 w dniu 2012-06-15 18:57:59
Akurat sól ograniczam w miarę możliwości, bardziej właśnie na przyprawach polegam (a jak w kuchni nic ciekawego nie znajdziesz to pamiętaj, że drogie nie są )
Smacznego
Zmieniony przez - wazzup1988 w dniu 2012-06-15 18:57:59
W zdrowym ciele zdrowy duch
...
Napisał(a)
A wlasnie slyszalem, ze nie nalezy przesadzac z ograniczaniem soli.
Dziekuje, ale juz zjadlem ;p Jeszcze nie te kluski, pierw zjem ten ryz co mam :)
Trening:
wykroki 3x15
zuraw, polowa zakresu 3x10
wspiecia 3x15
wioslowanie hantlem 3x15 (10kg)
pompki 3x15
unoszenie hantli w przod 3x15 (5kg)
spiecia 3x15
przerwy miedzy seriami 1 minuta, miedzy cwiczeniami przerwa tylko po to by wypic lyka wody i zmienic ciezar.
pieknie sie spina dwoglowy po zurawiu, w nastepnym tygodniu juz dam 3x15 :)
A co do diety:
posilek nr.1
platki owsiane 80g (B:9,52 W:50,4 T:5,76)
rodzynki 20g (B:0,46 W:12,94 T:0,1)
mleko 250ml (B:7,5 W:11,8 T:5,0)
B:17,48 W:75,14 T:10,86 Kalorie:468,22
posilek nr.2
4 kromki chleba 170g (B:14,45 W:92,31 T:2,38)
ser bialy 100g (B:18 W:3,7 T:4)
maslo 25g (B:0,5 W:0,5 T:0,41)
B:32,95 W:96,51 T:6,79 Kalorie:578,95
posilek nr.3
ziemniaki 605g (B:12,1 W:101,64 T:0,605)
oliwa z liwek 15g (B:0 W:0 T:13,74)
orzechy laskowych 50g (B:7,2 W:5,5 T:32,95)
piers z kurczaka 160g (B:34,88 W:0 T:5,92)
bulka tarta 25g (B:2,6 W:18,65 T:0,525)
morela 80g (B:1,12 W:7,2 T:0,32)
brzoskwinia 150g (B:1,35 W:12 T:0,45)
B:75,3 W:144,99 T:54,51 Kalorie:1371,48
posilek nr.4
woreczek ryzu 100g (B:6,7 W:78,9 T:0,7)
3 jajka 180g (B:22,5 W:0,08 T:17,46)
smalec 25g (B:0 W:0 T:25)
baban g (B:1,9075 W:35,42 T:0,5775)
B:31,1075 W:114,4 T:43,7375 Kalorie:975,6675
posilek nr.5
oliwa z oliwek 5g (B:0 W:0 T:4,58)
ser bialy 25g (B:4,5 W:0,925 T:1)
B:4,5 W:0,925 T:5,58 Kalorie:71,92
SUMA:
B:161,3375 W:431,965 T:121,4775 Kalorie:3466,2375
Z poczatku obawialem sie o to bialko, jednak jest go naprawde sporo ;d
Dziekuje, ale juz zjadlem ;p Jeszcze nie te kluski, pierw zjem ten ryz co mam :)
Trening:
wykroki 3x15
zuraw, polowa zakresu 3x10
wspiecia 3x15
wioslowanie hantlem 3x15 (10kg)
pompki 3x15
unoszenie hantli w przod 3x15 (5kg)
spiecia 3x15
przerwy miedzy seriami 1 minuta, miedzy cwiczeniami przerwa tylko po to by wypic lyka wody i zmienic ciezar.
pieknie sie spina dwoglowy po zurawiu, w nastepnym tygodniu juz dam 3x15 :)
A co do diety:
posilek nr.1
platki owsiane 80g (B:9,52 W:50,4 T:5,76)
rodzynki 20g (B:0,46 W:12,94 T:0,1)
mleko 250ml (B:7,5 W:11,8 T:5,0)
B:17,48 W:75,14 T:10,86 Kalorie:468,22
posilek nr.2
4 kromki chleba 170g (B:14,45 W:92,31 T:2,38)
ser bialy 100g (B:18 W:3,7 T:4)
maslo 25g (B:0,5 W:0,5 T:0,41)
B:32,95 W:96,51 T:6,79 Kalorie:578,95
posilek nr.3
ziemniaki 605g (B:12,1 W:101,64 T:0,605)
oliwa z liwek 15g (B:0 W:0 T:13,74)
orzechy laskowych 50g (B:7,2 W:5,5 T:32,95)
piers z kurczaka 160g (B:34,88 W:0 T:5,92)
bulka tarta 25g (B:2,6 W:18,65 T:0,525)
morela 80g (B:1,12 W:7,2 T:0,32)
brzoskwinia 150g (B:1,35 W:12 T:0,45)
B:75,3 W:144,99 T:54,51 Kalorie:1371,48
posilek nr.4
woreczek ryzu 100g (B:6,7 W:78,9 T:0,7)
3 jajka 180g (B:22,5 W:0,08 T:17,46)
smalec 25g (B:0 W:0 T:25)
baban g (B:1,9075 W:35,42 T:0,5775)
B:31,1075 W:114,4 T:43,7375 Kalorie:975,6675
posilek nr.5
oliwa z oliwek 5g (B:0 W:0 T:4,58)
ser bialy 25g (B:4,5 W:0,925 T:1)
B:4,5 W:0,925 T:5,58 Kalorie:71,92
SUMA:
B:161,3375 W:431,965 T:121,4775 Kalorie:3466,2375
Z poczatku obawialem sie o to bialko, jednak jest go naprawde sporo ;d
...
Napisał(a)
Wiosłowanie hantlem 10kg? Słyszałem, że w tym ćwiczeniu muszą być większe ciężary, sam na początku robiłem chyba 12kg to mnie wszyscy najechali
SŁYSZAŁEM!
SŁYSZAŁEM!
...
Napisał(a)
Pierwszy raz w zyciu robilem wioslowanie, po pierwsze nauka techniki, a po drugie z 15kg bym nie zrobil wszystkich powtorzen w seriach.
Lepiej technicznie robic z 10kg niz zle technicznie z 10kg+ :) Jak sie zrobi za latwo to oczywiscie dodam ciezar, ale maksymalnie 20kg mam wiec bede musial myslec nad interwed rows, a w koncu nad podciaganiem.
Zmieniony przez - MojeImie w dniu 2012-06-15 21:13:35
Lepiej technicznie robic z 10kg niz zle technicznie z 10kg+ :) Jak sie zrobi za latwo to oczywiscie dodam ciezar, ale maksymalnie 20kg mam wiec bede musial myslec nad interwed rows, a w koncu nad podciaganiem.
Zmieniony przez - MojeImie w dniu 2012-06-15 21:13:35
Poprzedni temat
Dziennik Actimelek Kenny
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- ...
- 65
Następny temat
Mięśnie rąk i nóg
Polecane artykuły