SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Białkowy baton lepszy od SNICKERSA. BEZ PIECZENIA!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 163469

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 304 Wiek 97 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3769
zrobiłem je, straszne mordo klejki.
poradzę wam dodawać minimalna ilość wody i nie mieszać a ugniatać jak ciasto - nic się nie rozpływa ! :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 212 Wiek 52 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3220
dla mnie bomba łap kolego soga. pozdrawiam

bez walki nie ma postępu

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta
Ekspert
Szacuny 2111 Napisanych postów 49893 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 492546
chyba bedzie trzeba obadac ten przepis
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 2588 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 23191
a gdyby tak zelatyny sporo dodac? zlepilo by bardziej te batoniki?

http://www.sfd.pl/SAPPHIREEX-t807051.html zdiecia strona: 1,4,6,7,9,10,11,12,13,14,15,18,21,21,25

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1169
Sog poszedł ;D Batoniki też niebawem pójdą,dobre do szkoły :)

Życie jest ciężkie...ale ja jestem silny!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 653 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 10069
a co mozna dodac zamiast odżywki białkowej gdyz nie spozywam zadnych odżywek a nie bede kupowal specjalnie na jeden raz?

Zmieniony przez - Magyc w dniu 2011-11-10 14:03:38

Prawdziwy trening w drodze do chwały, świat jest za duży żeby być małym

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 164 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 6361
Zwłaszcza ze teraz zamiast białkowych mogłyby być sojowe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 6725
w weekend bede robil i zdam relacje :P mam nadzieje ze wyjdzie :P co mozna dodac zamiast odzywki ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 32 Wiek 43 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 432
Wlasnie wcinam batona z 3ciej produkcji,oto moje spostrzezenia:
-w pierwszej wersji dalem za duzo wody i bialka-wyszly bardzo klejace i zaraz po wyjeciu z zamrazarki byly klejace na wierzchu a ciagle twarde w srodku..
-w drugiej wersji wyszly idealne,pominalem siemie lniane,zmiejszylem ilosc bialka do 8 miarek na 500ml platkow owsianych,3 lyzki miodu i dwie czubate masla orzecjho9wego,a wody dodawalem w trakcie mieszania po ok 50 ml ,i tak po 3-4 dodaniach mialem twarda mase,oczywiscie z migdalami i rodzynkami,,nawet przed wlozeniem do lodowki czy tez zamrazarki byly juz gotowe do jezdzenia i krojenia
-w trzeciej odslonie przesadzilem z woda,tzn dodalem chyba z 50 ml za duzo i mam batoniki mieciutkie i brudzace,choc nadal ok
Podsumowujac:
wersja nr 2 byla najlepsza,nalezy byc ostroznym z woda,tudziez z mlekiem,wersji smakowych jest tyle ilu smakoszy:)
masa ma byc twarda od razu po dokladnym wymieszaniu,,nalezy wyp[osrodkowac pomiedzy etapem ,kiedy znika proszek z bialka i jeszcze nie jest swiecaca masa,wtedy uzyskujemy doskonala wersje:) smacznego!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 75 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 50548
Zrobiłem owego batona,lecz trochę zmodyfikowałem przepis.Zamieniłem migdały na orzechy włoskie,syrop klonowy na miód i białko o smaku orzechowym.W smaku nawet dobre,lecz strasznie się klei
Ogólnie wyszło mi 6 części(aktualnie zostały tylko 3 ).

sog za przepis




Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Bigos pakera

Następny temat

Najlepsza Kanapka na świecie Caprese Video

WHEY premium