poradzę wam dodawać minimalna ilość wody i nie mieszać a ugniatać jak ciasto - nic się nie rozpływa ! :D
...
Napisał(a)
zrobiłem je, straszne mordo klejki.
poradzę wam dodawać minimalna ilość wody i nie mieszać a ugniatać jak ciasto - nic się nie rozpływa ! :D
poradzę wam dodawać minimalna ilość wody i nie mieszać a ugniatać jak ciasto - nic się nie rozpływa ! :D
...
Napisał(a)
a gdyby tak zelatyny sporo dodac? zlepilo by bardziej te batoniki?
http://www.sfd.pl/SAPPHIREEX-t807051.html zdiecia strona: 1,4,6,7,9,10,11,12,13,14,15,18,21,21,25
...
Napisał(a)
Sog poszedł ;D Batoniki też niebawem pójdą,dobre do szkoły :)
Życie jest ciężkie...ale ja jestem silny!
...
Napisał(a)
a co mozna dodac zamiast odżywki białkowej gdyz nie spozywam zadnych odżywek a nie bede kupowal specjalnie na jeden raz?
Zmieniony przez - Magyc w dniu 2011-11-10 14:03:38
Zmieniony przez - Magyc w dniu 2011-11-10 14:03:38
Prawdziwy trening w drodze do chwały, świat jest za duży żeby być małym
...
Napisał(a)
w weekend bede robil i zdam relacje :P mam nadzieje ze wyjdzie :P co mozna dodac zamiast odzywki ?
...
Napisał(a)
Wlasnie wcinam batona z 3ciej produkcji,oto moje spostrzezenia:
-w pierwszej wersji dalem za duzo wody i bialka-wyszly bardzo klejace i zaraz po wyjeciu z zamrazarki byly klejace na wierzchu a ciagle twarde w srodku..
-w drugiej wersji wyszly idealne,pominalem siemie lniane,zmiejszylem ilosc bialka do 8 miarek na 500ml platkow owsianych,3 lyzki miodu i dwie czubate masla orzecjho9wego,a wody dodawalem w trakcie mieszania po ok 50 ml ,i tak po 3-4 dodaniach mialem twarda mase,oczywiscie z migdalami i rodzynkami,,nawet przed wlozeniem do lodowki czy tez zamrazarki byly juz gotowe do jezdzenia i krojenia
-w trzeciej odslonie przesadzilem z woda,tzn dodalem chyba z 50 ml za duzo i mam batoniki mieciutkie i brudzace,choc nadal ok
Podsumowujac:
wersja nr 2 byla najlepsza,nalezy byc ostroznym z woda,tudziez z mlekiem,wersji smakowych jest tyle ilu smakoszy:)
masa ma byc twarda od razu po dokladnym wymieszaniu,,nalezy wyp[osrodkowac pomiedzy etapem ,kiedy znika proszek z bialka i jeszcze nie jest swiecaca masa,wtedy uzyskujemy doskonala wersje:) smacznego!
-w pierwszej wersji dalem za duzo wody i bialka-wyszly bardzo klejace i zaraz po wyjeciu z zamrazarki byly klejace na wierzchu a ciagle twarde w srodku..
-w drugiej wersji wyszly idealne,pominalem siemie lniane,zmiejszylem ilosc bialka do 8 miarek na 500ml platkow owsianych,3 lyzki miodu i dwie czubate masla orzecjho9wego,a wody dodawalem w trakcie mieszania po ok 50 ml ,i tak po 3-4 dodaniach mialem twarda mase,oczywiscie z migdalami i rodzynkami,,nawet przed wlozeniem do lodowki czy tez zamrazarki byly juz gotowe do jezdzenia i krojenia
-w trzeciej odslonie przesadzilem z woda,tzn dodalem chyba z 50 ml za duzo i mam batoniki mieciutkie i brudzace,choc nadal ok
Podsumowujac:
wersja nr 2 byla najlepsza,nalezy byc ostroznym z woda,tudziez z mlekiem,wersji smakowych jest tyle ilu smakoszy:)
masa ma byc twarda od razu po dokladnym wymieszaniu,,nalezy wyp[osrodkowac pomiedzy etapem ,kiedy znika proszek z bialka i jeszcze nie jest swiecaca masa,wtedy uzyskujemy doskonala wersje:) smacznego!
...
Napisał(a)
Zrobiłem owego batona,lecz trochę zmodyfikowałem przepis.Zamieniłem migdały na orzechy włoskie,syrop klonowy na miód i białko o smaku orzechowym.W smaku nawet dobre,lecz strasznie się klei
Ogólnie wyszło mi 6 części(aktualnie zostały tylko 3 ).
sog za przepis
Ogólnie wyszło mi 6 części(aktualnie zostały tylko 3 ).
sog za przepis
Poprzedni temat
Bigos pakera
Następny temat
Najlepsza Kanapka na świecie Caprese Video
Polecane artykuły