SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Chińska zupa by Malinowa

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 35335

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
Malinowa ale przydał by się przepis na np zupę gulaszową, ostro nafaszerowaną mięchem, np wołowiną, wiesz na ostro z nutą pomidora. Uuuuuu, aż mi ślina poleciała.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 978 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 4416
tak sie składa że mieszkam w pokoju z chińczykiem, więc sprawdze czy ta zupa jest w ogóle chińska

Co ty k***a wiesz o spamowaniu???

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Grrubas ,wlasnie mi tez ostatnio leci slinka na gulaszową,taka pikantna mniaam ,ale w sumie jeszcze sama nigdy nie robilam,ale zrobie zrobie tylko jak czas bedzie
A co do zabierania zupy do pracy to nie wiem jakim cudem ale jak ja zapakowalam w plastikowy pojemnik jedna porcje i schowalam do lodowki to na drrugi dzien mialam galaretke a myslala ze tak sie dzieje tylko z prawdziwym rosolem na nozkach

Co do tego czy zupa jest chinska to napewno nie do konca, bo nie bylo robiona tymi malymi chinskimi raczkami

Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2009-11-18 16:07:24

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 102 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 5714
Wygląda smacznie... W wolnym czasie na bank stestuje przepis
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 38 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 61
przepis na zupę gulaszową od rodzicielki


Składniki:
- 50dag mięsa wołowego
- 15 dag wędzonego boczku
- 1 mała puszka pomidorów bez skórki
- 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
- 3 szklanki rosołu instant
- 2 średnie zielone papryki
- 4 duże cebule
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz, słodka papryka

Wykonanie:
Mięso i boczek pokroić na małe kawałki, Pokroić cebulę na cienkie półplastry. Mięso usmażyć, dodać boczek i cebulę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Dodać pomidory z zalewą, wlać rosół i czerwone wino, zagotować. Dusić mięso około godziny na średnim ogniu pod przykryciem. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i gotować 15 minut.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 20 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 612
Niesamowite i przepyszne! Dawno nie jadłam czegoś tak dobrego. Polecam:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 95271 Napisanych postów 365598 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1672371
podbijam bo naprawde świetne danie

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51585 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Trzeba będzie wypróbować
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51585 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Racja wygląda bardzo apetycznie, sog
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 93 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1798
smacznie wyglada
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Placek ryzowy

Następny temat

Czosnkowa kapusta pekińska ;-)

forma lato